Skocz do zawartości

Warcraft

Metoda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No to mamy zapowiedź zapowiedzi, filmu o których się mówiło już jakiś czas w środowiskach skupionych wokół gier Blizzarda.

Jeśli Blizzard  trzyma pieczę nad produkcją i nadzoruje przebieg powstawania obrazu, to myślę, że można być spokojnym o finalne dzieło. 

Edytowane przez Metoda
Opublikowano

:facepalmz:

Blizzard moglby juz od premiery W3 trzasc swiatem filmu wypuszczajac produkcje co pare lat w jakosc filmikow z intr swoich gier. Zamiast tego czekali 15 lat zeby zmiksowac zywych aktorow z CGI i krecic wszystko na blue screenie jak Lukas pierwsze epizody. Wstepnie gardze.

Opublikowano

IN DUNCAN WE TRUST

jeśli film się sprzeda to jest szansa na zaje.bistą serię bo lore warcrafta to materiał do adaptacji pierwsza klasa. potem na jesień assasin's creed od reżysera Makbeta i splinter Cell od typa od bourne'ów i mamy oficjalnie boom na udane ekranizacje gierek wideo \m/.

• Plusik 1
Opublikowano

No ja liczę na kawał dobrego fantasy w brutalnym stylu, gdzie podczas bitw hordy z przymierzem będą latały członki.

Ale pewnie dostaniemy kino familijne, gdzie brutalność będzie na poziomie Władcy Pierścieni i jakiegoś komediowego goblina. żeby były śmieszki... obym się jednak mylił.

Opublikowano

:facepalmz:

Blizzard moglby juz od premiery W3 trzasc swiatem filmu wypuszczajac produkcje co pare lat w jakosc filmikow z intr swoich gier. Zamiast tego czekali 15 lat zeby zmiksowac zywych aktorow z CGI i krecic wszystko na blue screenie jak Lukas pierwsze epizody. Wstepnie gardze.

myślę że to byłoby średnio możliwe, biorąc pod uwagę że Blizzard głupi 3 minutowy trailer robił pare miesięcy.

Opublikowano

Prawda jest taka, że oni badają grunt pod dalsze filmy - możliwe, że nie wydali tyle $ bo nie uwierzyli, że film może uzyskać X dochodu. Jeżeli zarobią na tej pierwszej części, to następne będą na pewno lepsze pod względem technicznym.

Opublikowano

No nie wiem co po takim trailerze miałoby przyciągnąć do kina przypadkowego widza, który ma w chu/ju warcraftowe gierki. Obraz nędzy i rozpaczy.

Opublikowano

nie wiem co myśleć w sumie. z jednej strony calkiem spoko i kibicuje temu filmowi, ale z drugiej jednak meh. tak czy siak ważne że po tym Jones zabiera się za już od dawna zapowiadane "mute".

Opublikowano

Jestem fanem blizza ale wolałbym starcrafta ekranizowanego. Ja pójdę do kina bo chcę więcej takich filmów. Tylko może z większym budżetem.

ekhm, Starship Troopers, ekhm.

Opublikowano (edytowane)

No narzekacie na jakość efektów a to budżet decyduje. Co do fabuły to nigdy warcraft nie miał super fabuły w grach i cóż będzie pewnie średnio. Byle by z tego nie zrobili disneya z dubbingiem :)

Chociaż mi się marzył zawsze film pełnometrażowy cgi tak jak wstawki blizzarda. Porównajcie ten trailer z trailerem filmu

na co byście do kina chętniej poszli :D?

Edytowane przez blantman
Opublikowano

Według mnie właśnie uniwersum warcrafta ma fajna i ciekawa fabule. Nie jest to moze jakis majstersztyk, ale zdecydowanie potencjał jest. Droga Arthasa z prawego paladyna na rycerza śmierci, postać Illidana... Problem w tym, ze dzieje sie to po fabule tego filmu, a nie wiadomo jak sie sprzeda ten festiwal "nieco" kiepskiego CGI i plastiku. Trzeba byc dobrej myśli.