UberAdi 2 284 Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Zajrzałem do tego działu i nie widzę nic o cięższych gatunkach. Nikt nie słucha? Wczoraj premierę miał nowy album Radical Redemption Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 aua Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 284 Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 28 listopada nowy album Angerfista który jest promowany taką kosą Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 30 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 jakie jest przeslanie tej muzyki? Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 284 Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 jakie jest przeslanie tej muzyki? Właściwie to nie da sie jednoznacznie odpowiedzieć bo żaden z tych gatunków z tytułu tematu nie jest jednorodny. Hardcore na przykład teraz idzie w stronę muzyki naładowanej energią i agresją, bazuje na mocnym kicku a melodia i stworzenie jakiegoś klimatu w kawałku nie jest już tak ważne tak jak kiedyś. Teraz ma być mocno, agresywnie i najlepiej szybko. Mi i ludziom lubiącym taką muzykę daje to dużo energii i pobudza. Przykładem takiego kawałka jest ten Angerfista który wrzuciłem ale nie mogę powiedzieć, że to jest "przesłanie" tej muzyki bo nie tylko na tym ona polega. Nawet na przykładzie jednego twórcy można pokazać różnorodność. Niech będzie Angerfist bo jest chyba najbardziej znany obecnie Każdy z tych kawałków jest inny i ma inne "przesłanie" jak to nazwałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza
columbo 1 108 Opublikowano 13 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 (edytowane) Kiedyś hardcore nie był tak hardcore'owy co teraz pamiętam kasety thunderdome z takimi szlagierami jak np. No nie da się ukryć, że ta muza jest dość specyficzna, choć trafiały się też i nieco lżejsze kawałki, takie jak kultowe już hardcore vibes Ja sam słuchałem jej przez jakiś czas, ale było to na etapie jak w pl zaczęły się w ogóle pojawiać informacje, że istnieje coś takiego jak szeroko rozumiana muzyka techno ;P Zwykły hc był dla mnie za ciężki - przerzuciłem się więc na happy hardcore, poźniej oldskool, jungle i dnb, którego słucham do dziś.Ostatnio nawet byłem w szoku, że w lutym do Łodzi przylatuje Marusha. Jakby jeszcze np. Ratpack wpadł na podobny pomysł to byłoby piknie. Jak tak sobie pomyślę, jakim za(pipi)istym miastem była Łódź (ówczesna stolica muzyki klubowej) w końcówce lat 90. to aż się łezka w oku kręci. Edytowane 13 Stycznia 2016 przez columbo Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 z szybkich i mocnych rzeczy to chyba tylko to mi wchodzi https://www.youtube.com/watch?v=FGFNA3DahlA Cytuj Odnośnik do komentarza
UberAdi 2 284 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Wow dopiero zobaczyłem, że ktoś się tutaj odezwał @columbo Nooo remixowane Hardcore Vibes jest obecne do dziś na różnych festach, zresztą oba te kawałki znam chociaż w czasach jak powstały bawiłem się w piaskownicy. Nie wiem jak jest w Łodzi ale w Lublinie cieszę się z każdej nawet małej imprezy która klimatem idzie w core'y lub jakieś odmiany techno inne niż hity z remizy. Ostatnio dużo ludzi zaczyna tu przychodzić na imprezy psytrance'owe co cieszy. No i pojawiła się grupka młodych hardcore gabber wykrętów @Najtmer Damn, ciekawe to ale nie moje dźwięki, ciężko wchodzi ci powiem Ja ostatnio katuje ten album Igneon System I Crispy Bassdrum na zapętleniu z 10 razy dziennie bo mi zawsze humor poprawia Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi