Skocz do zawartości

Ketchup

Kosmos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze mnie to dziwilo, że ktoś nie jadł włocławka dla mnie to było nie do pojęcia, że gdzieś go nie może być a faktycznie w krakowie cięzko go znaleźć. No i przestałem kupować keczup bo reszta to ch,uj

Opublikowano

Tak samo Kwidzyński z mojego miastunia jest dobry, a poza województwo radko raczej wyjeżdzą, choć spotkałem go w Tesco w UK, razem z przetworami. W smaku coś pomiędzy koncentratem, a przetartymi pomidorami.

Opublikowano (edytowane)

Najlepszy keczup, to oczywiście keczup Nestle z Ukrainy 
3960411582.jpg

Od niedawna sprowadzany również do Polski przez Winiary, kto nie jadł niech spróbuje. Nie wiem czy jedliście kiedyś dobry keczup domowej roboty (z pomidorów bez syfu), to ten bardzo przypomina smakiem:
4820001314786.jpeg

Polecam sprawdzić i czekam na Waszą opinie. Z braku laku jak nie dorwę tego ukraińskiego, to idę w Hellmanns.

Edytowane przez Radovan
Opublikowano

Najlepszy keczup, to oczywiście keczup Nestle z Ukrainy 

3960411582.jpg

Od niedawna sprowadzany również do Polski przez Winiary, kto nie jadł niech spróbuje. Nie wiem czy jedliście kiedyś dobry keczup domowej roboty (z pomidorów bez syfu), to ten bardzo przypomina smakiem:

4820001314786.jpeg

Polecam sprawdzić i czekam na Waszą opinie. Z braku laku jak nie dorwę tego ukraińskiego, to idę w Hellmanns.

Składniki:
woda

cukier

koncentrat pomidorowy (18,2%)

substancja zagęszczająca (E1422)

sól

regulator kwasowości (E260)

cynamon

aromaty

Musi byc rzeczywiscie boski.

• Plusik 2
Opublikowano

O, zupełnie o nim zapomniałem. Ta podróba z Winiar to syf, ale ten oryginalny ukraiński faktycznie był świetny i miał sporo wariantów smakowych. Wieki go nie jadłem, a szykuje się wypad do Lwowa to trzeba nadrobić :)

Opublikowano (edytowane)

no bo

1 on sie zmienił na gorsze jakiś czas temu

2 i tak nie był najlepszym keczupem, bo najlepszy jest hellmans łagodny

Edytowane przez Yano
Opublikowano

Ehh, no ile ja wam mam pisać, że teraz we włocławku robią keczup pod nazwą dworski?

Poza tym po co kupować keczup łagodny, skoro pikantny wcale nie jest pikantny?

Opublikowano

Ehh, no ile ja wam mam pisać, że teraz we włocławku robią keczup pod nazwą dworski?

Poza tym po co kupować keczup łagodny, skoro pikantny wcale nie jest pikantny?

No pamietalem, ale dworskiego nie bylo.

Pikantny jest pikantny, ale nie jest ostry.

Opublikowano

pikantny jest w sam raz, lagodny jest dla ciot i dzieci no i to był najlepszy keczup ony ale faktycznie jak jadlem ostatnio to nie był już taki najlepszy jak był kiedys, w dawnych czasach to kanapka z samym keczupem włocławek była wysmienita no ale lepszego i tak nie znajdziesz

Opublikowano

ostatnio polubiłem bardzo Dawtona pikantny. Nadal moimi faworytami są zagraniczne ketchupy kupowane np. w Austrii (byle "noname" najtańszy lepszy niż wszystkie nasze), no ale ten jest spoko :lapka:

Opublikowano

Co wy z tym Włocławkiem? Ocet z cukrem, wszędzie u mnie tego gó,wna pełno na półkach.

Opublikowano

No bo Włocławek to legenda, którą kupili jakiś czas temu i od tamtej pory jest trochę spadek formy i jakości. Dalej jest znośnie, lepiej niż jakiś Kotlin, Pudliszki czy inne takie, ale faktycznie to już nie to samo :/

Opublikowano (edytowane)

Ale dlaczego Pudliszki są złe? Bo chyba najwięcej mają pomidorów w sobie.

bo to ku,rwa żywy ocet i je.bie kwachem? jezu jak mozna to scierwo jesc

tortex>pudliszki

Edytowane przez Tommo