Skocz do zawartości

Gość _Be_

GOTY 2015  

134 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najbardziej goty/gotg gra 2015 na stacjonarkach to?

2. 2. A GOTY na handheldach?

• Shin Megami Tensei: Devil Survivor 2 Record Breaker
    • Xenoblade Chronicles 3D
    • Monster Hunter 4 Ultimate
    • The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D
    • Etrian Odyssey 2 Untold: The Fafnir Knight
    • Steins;Gate
    • Helldivers
    • Oreshika: Tainted Bloodlines
    • Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls
    • La-Mulana EX
    • Nie mam handhelda smutna rzaba.psd
    • Hearthstone
  3. 3. Najlepszy remaster 2015

• Grand Theft Auto V (PC)
    • Journey
    • Divinity: Original Sin Enhanced Edition
    • Homeworld Remastered Collection
    • Dark Souls II: Scholar of the First Sin
    • Resident Evil HD Remaster
    • Uncharted: The Nathan Drake Collection
    • DmC: Devil May Cry Definitive Edition
    • Borderlands: The Handsome Collection
    • Gears of War: Ultimate Edition
    • Rare Replay
  4. 4. Największy fuckup/rozczarowanie 2015

5. 5. Największy rak branży

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeżeli ktoś pisze po zagraniu w Bloodborne'a, że nic nie pamięta ze ścieżki dźwiękowej, to ma dauna albo grał w trybie mute

abstrahuję tu od tego, komu jaki soundtrack przypadł bardziej do gustu

kolejna rzecz, wiedźmin na przestrzeni serii zaliczył regres, jeżeli chodzi o system walki, no kurwa jedynka z 2007 roku ma system bardziej oparty na rozwoju postaci niż trójka z 2015, gdzie wystarczy klepać przyciski na refleks i bić można wszystko o ile levelek nie jest wyższy o więcej niż 5, bo wtedy mobek ma nas na jeden, dwa strzały, a nam pozostaje dziubać mu pasek hp choćbyśmy mieli miecz wykuty z łusek z dupy złotego smoka

reasumując W3 to dobra gra, ale BB pod względem gameplayu go zarzyna

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Pisanie o BB ze to kolejna gra oparta na tych samych mechanizmach co soulsy jest tak samo idiotyczne jak pisanie o W3 ze to 3 taka sama gra jak W1. Specjalnie to napisałem.

Gdyby tak podchodzic to każda wychodzaca gra byla by powielanym schematem. A jesli mialbym byc szczery to BB jest bardziej nowatorska gra łączącą gatunek action rpg ze slasherem niz wiedzmin. 

Z tym ze wiedzmin wyzancza nowe standardy w grach skyrimopodobnych, np poziomem sidequestów, postaciami, grafiką i wieloma innymi rzeczami. 

A ten paliodor to jakis trol chyba, jeszcze piszac o tym ze posiadacze ps4 maja ból dupy. No faktycznie w3 i bb i dłuuuuugo nic. No a na xboxa stzrelanie z laserkow w krasnali. No jest czego zazdroscic. 

Edytowane przez kanabis
Opublikowano

Bloodborne to sztuka, artyzm, geniusz w stworzeniu designu leveli, potworów, lore. Wiedzmin to po prostu typowy blockbuster dla każdego, z wku,rwiającą muzyką, która po 100h gry powoduje tylko odruch wymiotny, nie mogłem tego przaśnego battle themu już słuchać bo podczas walk leciał jak i zarówno podczas gry w gwinta. Do tego ma zje.bane sterowanie i tragiczny system walki z zje,banymi hitboksami. Jest ogólnie fajny i wciąga bardzo, ale to nie ten poziom co gra from, ale to normalne, że prawdziwa sztuka jest mniej doceniana i tak super, że dość nieprzystepny i do pewnego momentu niemainstremowy tytuł zgarnął tak wysoką lokate. 

Opublikowano

Czy ty właśnie obraziłeś najświętszą panienkę Wiedźminkę zawsze dziewicę?

Opublikowano

Czy ty właśnie obraziłeś najświętszą panienkę Wiedźminkę zawsze dziewicę?

zawsze i wszędzie wiedzmin je.bany będzie

Opublikowano

Jaki bul dupy plebsu o Wieska. Dalej nie moga dojsc do siebie po porazce. :fsg:

Opublikowano

beka z plebsu raczej, która nie grała w obie gry ale wie która z dwóch jest lepsza :potter:

Opublikowano

Oj tam krytykować daną grę mogą tylko ci co grali. Rozumiem że bluberowi ma prawo w3 się mniej podobać grał w obie. Komuś może bb nie podejść ale spróbował. Ocenoanie bb bo grało się w ds i obejrzało gameplay na youtube to głupie podejście. Tak samo jak ocenianie wieśka bez zagrania

Opublikowano

beka z plebsu raczej, która nie grała w obie gry ale wie która z dwóch jest lepsza :sorcerer:

To napisze moze za wczasu zeby nikt sie nie czepial, zagralem w obie, w obu spedzilem podobna ilosc godzin, w obu jest platynka, do obu kupilem i ogralem DLC :cool: i...

Wiedzmin lepszy, odrobine, ale lepszy, i mowi to ogromny fan soulsow, taki ktory importowal demon's soulsy z japonii i platyne strzelal before it was cool

Z ta muzyka to pojechales po calosci, pomine fakt ze gwent i walka maja chyba godzinne soundtracki, te od walki po kilka kawalkow na rozne czesci mapy, ale rozumiem z kim mam do czynienia wiec nie dziwie sie ze: "polskie ktore lepiej sie sprzedalo (pipi)owe, japonskie "niemainstrimowe" za(pipi)iste, bo tak".

Bloodborne to artyzm? Oczywiscie zgadzam sie w 100% - ale pisanie ze Wiesiek to taki hamburger dla mas czy sugerowanie ze jest wyprany z jakiejkolwiek oryginalnosci czy wlasnego kierunku artystycznego jest tak kolosalnym (pipi)eniem ze az mnie skreca w srodku jak na takie wpisy patrze (tutaj akurat mowie do ogolu). Nie bede za bardzo zglebial tematu bo wiem kiedy rzucam grochem o sciane.

PS. Slowianski folklor, tak bardzo dla mas. :yao: CDPR przez tony mułu sie przepierdalalo rekami z Wieskiem 1 a potem 2 zeby znalezc sie w miejscu w ktorym obecnie sa, blockbuster to sobie moze wydac np. EA w postaci Mass Effecta czy Battlefielda albo Rockstar w postaci GTA, to sa blockbustery, CDPR jest niezaleznym studiem bez wydawcy ktore na upartego przeforsowalo jakims cudem slowianska kulture jako tako do mainstreamu po 2 udanych tytulach, ale o blockbusterze nie ma tutaj zadnej mowy. To jest praktycznie identyczna sytuacja co w przypadku Soulsow/BB, niszowa seria przebijajaca sie do mainstreamu tylko dzieki swojej za(pipi)istosci i ogromu wlozonej w nia pracy. Jesli ktos tutaj naprawde nie widzi podobienstw miedzy drogą do sukcesu obu tych serii i firm (z czego jedna jest dalej niezalezna i nie brala od wydawcy typu Sony pieniazkow na gre) no to wspolczuje klapkow na oczach.

• Plusik 7
Opublikowano

wiedzmin wyprany z oryginalnosci, bloodborne wrecz przeciwnie...

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

chorzy ludzie.

Opublikowano (edytowane)

Może niech figaro się wypowie, W KOŃCU OGRAŁ OBYDWIE GRY, jak widać ma największe bóle że to wiedźmin wygrał a nie bb

Owszem grałem w obie (chociaż w Wiedźmina dłużej). Ja chyba po prostu jestem zmęczony otwartymi, bezcelowymi światami gdzie sterowanie walczy z graczem (to samo z grami Rockstar). To już nie jest dla mnie.

ps. nie mam żadnego bólu :cool:

Edytowane przez Figaro
  • Minusik 1
Opublikowano

:lapka: 

sterowanie ok,jest spyerdolne ( nie wiem w której z ostatnich gier R* masz złe sterowanie)

No i nie za bardzo wiem co masz na myśli pisząc "otwartymi, bezcelowymi światami" Z tego co widziałem na forumku w ostatnim czasie takowy świat w xeno Ci niezbyt przeszkadzał  :cool:

Opublikowano

czezky, który grał 15 minut u naje.banego masorza w bb po czym zaczął coś biadolić o frameracie ehh z kim tutaj w ogole dyskutować

Opublikowano (edytowane)
sterowanie ok,jest spyerdolne ( nie wiem w której z ostatnich gier R* masz złe sterowanie)

Rockstar przekłada realizm nad wygodę w kwestii sterowania i od dawna to widać. Największa tragedia była w IV, ale i V wcale nie jest idealnie. Ale to tylko moja opinia. 

No i nie za bardzo wiem co masz na myśli pisząc "otwartymi, bezcelowymi światami" Z tego co widziałem na forumku w ostatnim czasie takowy świat w xeno Ci niezbyt przeszkadzał   :cool:

No niestety nie:

Edytowane przez Figaro
Opublikowano

Ej ej nie wiem jak wam to powiedzieć ale w w3 otwarty świat też "napędza" gre. Co prawda mogli sobie darować z połowe "?" ale i tak jest fantastycznie

Gość DonSterydo
Opublikowano

Jaki niespodziewany obrót wydarzeń. Jedyna dobra gra od Sony na PS4 w 2015 r. nie została jednocześnie uznana za najlepszą grę 2015 r. na forum z "PSX" w nazwie. Jak niektórzy z Was będą mogli w ogóle zasnąć? 

• Plusik 1
Opublikowano

ale już nie przesadzajcie, wiecie jaki mam stosunek do plejstejszon ale uważam bb za najlepsza grę 2015 tutaj nie chodzi o fanboizm przecież i tak jest lepiej niż na forum gejonly gdzie drugiej miejsce w top 2015 zajął the order 1886 xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...