chrno-x 901 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 To tylko przegryzka przed prawdziwą Zeldą jaka nadejdzie przyszłej zimy i nikt nikomu nie karze kupować tego remastera bo dzięki wstecznej kompatybilności każdy może kupić używaną TP za te 30zł i gameplayowo będzie dalej to samo....Ja tam czekam bo lubię tą serie i jak bardziej preferuje cel-shadingowe odsłony tak przy TP również spędziłem świetnie czas i chce to powtórzyć używając do tego normalnych przycisków jak w wersji na GC. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Taki remaster to właśnie szansa, żeby gameplayowo to nie było to samo. Po WW HD aż się nie chce wracać do wersji z GCN i wersję na WiiU oceniam o pół oczka wyżej. Niech tutaj będzie tak samo, bo jeżeli ograniczą się do podciagnięcia tekstur to będzie słabo. Cytuj
XM. 10 881 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Co za genialny kawałek! Jak się cieszę, że ta seria dopiero przede mną i zaczynam swoją przygodę właśnie od TP. Jeszcze 2-3 tygodnie i zaczynam grac! Z ciekawości, skąd decyzja aby zacząć od TP? Wii to pierwsza konsola Nintendo jaką mam (miałem przez chwilkę GC, ale tego epizodu nawet nie liczę bo nic na nim nie przeszedłem) także miałem do wyboru tylko TP albo SS (ale że ta druga jest tak droga to padło na TP). Najchętniej ograłbym WW HD, ale na to jeszcze kiedyś przyjdzie czas. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Skoro tytuł za 100/120zł to drogo to nie mam pytań ale TP nie powinieneś się zawieść. Cytuj
Figaro 8 213 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Pokaż mi SS za 100 zł, to Ci laskę obciągnę. Cytuj
XM. 10 881 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Minumum 150zł za uważaną przez 95% za najgorszą Zeldę? Pier.dolę te Nintendowskie ceny za gry które mają po parę lat. Cytuj
Paliodor 1 766 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Minumum 150zł za uważaną przez 95% za najgorszą Zeldę? Pier.dolę te Nintendowskie ceny za gry które mają po parę lat. Mały nakład to i ceny z dupy. Gdyby tego było więcej to zapewne cenowo byłoby lepiej. Choć fakt,że na pudełku jest znaczek Nintendo też dodaje +zł do ceny. Cytuj
tomzacz 202 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Właśnie przez ceny musiałem sprzedać Wii. Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Ja kupiłem pół roku temu SS za 99zł na Allegro 1 Cytuj
Xord 50 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Mnie cieszy fakt że to będzie odwrócona wersja z GCN gdyż swego czasu zakupiłem wersje na Wii to był mój tytuł startowy tej konsoli. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 30 listopada 2015 Opublikowano 30 listopada 2015 Minumum 150zł za uważaną przez 95% za najgorszą Zeldę? Pier.dolę te Nintendowskie ceny za gry które mają po parę lat. Ale jest druga strona medalu, kupujesz za dużą cene żeby potem sprzedać za podobną no chyba, że do kolekcji wtedy trochę boli. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 30 listopada 2015 Opublikowano 30 listopada 2015 @XM, Figaro Podobnie jak Dobos Mój drugi Skyward Sword wraz z OSTem zakupiony został za 120zł z przesyłką pod koniec zeszłego roku tuż po nabyciu Wii U. To że obecnie jest posucha nie znaczy że ceny takie są cały czas, wystarczy często zaglądać na allegro bo naprawdę dobre aukcję znikają w ciągu kilku minut. Wind Waker'a HD kupiłem za 110zł i to na forum PE gdzie wielu uważa że do tej pory trzeba wyłożyć minimum 140zł (o MK8 już nie wspominając). A i proszę XM nie grałeś to nie powołuj się na polaczkowate strony nikogo, które Wiilota wziąć do ręki nie potrafią. Najlepszy tytuł wykorzystujący Wii Motion Plus, cholernie ciekawe dungeony, najładniejsza gra na Wii tuż obok SMG2 jak i genialny w swojej prostocie system craftingu. Wedle gamerankings 4-ta najwyżej oceniana Zelda ever ale co tam. Przejdziesz to wtedy wypowiedz się na temat tej odsłony gdzie hate wziął się bo ludzie zwyczajowo grać Wiilotem nie potrafią (sad but true). Dla mnie jest to obok Wind Wakera druga najlepsza odsłona w historii serii (jakby kogoś interesowało to tutaj podaje link do mojej recenzji: http://tiny.pl/ggjzr) P.S. @Figaro jeżeli chcesz komuś obciągnąć to proszę ale za pomocą jakiejś ładnej koleżanki bo chłopcy to nie mój rejon ;-] a i jak tylko pojawi się Zelda: SS do 120zł to z miejsca podeślę Ci linka na pw czy gdziekolwiek chcesz abyś uwierzył Cytuj
Figaro 8 213 Opublikowano 30 listopada 2015 Opublikowano 30 listopada 2015 Jak znajdziesz to poproszę Pamiętam jeszcze jak 2-3 lata temu dało się znaleźć za 8 dyszek [***] Cytuj
PUSH 2 Opublikowano 2 grudnia 2015 Opublikowano 2 grudnia 2015 Podłączam się Obecnie są 2 egzemplarze SS na allegro, za cenę minimum 199 zł. Cytuj
XM. 10 881 Opublikowano 2 grudnia 2015 Opublikowano 2 grudnia 2015 @XM, Figaro Podobnie jak Dobos Mój drugi Skyward Sword wraz z OSTem zakupiony został za 120zł z przesyłką pod koniec zeszłego roku tuż po nabyciu Wii U. To że obecnie jest posucha nie znaczy że ceny takie są cały czas, wystarczy często zaglądać na allegro bo naprawdę dobre aukcję znikają w ciągu kilku minut. Wind Waker'a HD kupiłem za 110zł i to na forum PE gdzie wielu uważa że do tej pory trzeba wyłożyć minimum 140zł (o MK8 już nie wspominając). A i proszę XM nie grałeś to nie powołuj się na polaczkowate strony nikogo, które Wiilota wziąć do ręki nie potrafią. Najlepszy tytuł wykorzystujący Wii Motion Plus, cholernie ciekawe dungeony, najładniejsza gra na Wii tuż obok SMG2 jak i genialny w swojej prostocie system craftingu. Wedle gamerankings 4-ta najwyżej oceniana Zelda ever ale co tam. Przejdziesz to wtedy wypowiedz się na temat tej odsłony gdzie hate wziął się bo ludzie zwyczajowo grać Wiilotem nie potrafią (sad but true). Dla mnie jest to obok Wind Wakera druga najlepsza odsłona w historii serii (jakby kogoś interesowało to tutaj podaje link do mojej recenzji: http://tiny.pl/ggjzr) P.S. @Figaro jeżeli chcesz komuś obciągnąć to proszę ale za pomocą jakiejś ładnej koleżanki bo chłopcy to nie mój rejon ;-] a i jak tylko pojawi się Zelda: SS do 120zł to z miejsca podeślę Ci linka na pw czy gdziekolwiek chcesz abyś uwierzył Spoko, jak przejdę TP i mi przypasuje to na pewno rozejrzę się za SS i dam znać czy mi się spodobało. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 2 grudnia 2015 Opublikowano 2 grudnia 2015 (edytowane) Spoko, jak przejdę TP i mi przypasuje to na pewno rozejrzę się za SS i dam znać czy mi się spodobało. Jeżeli nie podpasuje Ci TP to polecam nie skreślać serii i spróbować którejś z innych gier, najlepiej 2D: Link's Awakening lub Oracle of Ages. Edytowane 2 grudnia 2015 przez chmurqab Cytuj
Xord 50 Opublikowano 4 grudnia 2015 Opublikowano 4 grudnia 2015 TP to brylant w serii jedyną jej wadą jest poziom trudności po za jednym zadaniem z otwarciem sklepu w Hyrule Town i obniżeniem cen nie ma wyzwania. Cytuj
XM. 10 881 Opublikowano 4 grudnia 2015 Opublikowano 4 grudnia 2015 TP to brylant w serii jedyną jej wadą jest poziom trudności po za jednym zadaniem z otwarciem sklepu w Hyrule Town i obniżeniem cen nie ma wyzwania. W Okami tez nie było wyzwania, a nie odbieram tego jako wadę tej gry. Nie wszystkie gry muszą być trudne. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 4 grudnia 2015 Opublikowano 4 grudnia 2015 Nie musi ale jednak wyższy poziom trudności jedynie poprawia jakość samego gameplayu w Zeldach i śmiem twierdzić iż jeżeli w TP przeciwnicy byliby tak zażarci jak w wieży wyzwań to gra zyskałaby na tym tak jak zyskuje Wind Waker i Skyward Sword na hero's mode (żadnych serduszek w plenerze, wytrzymalsi oraz bardziej zacięci przeciwnicy - tylko Ty i przygotowany przez gracza ekwipunek). Cytuj
Xord 50 Opublikowano 5 grudnia 2015 Opublikowano 5 grudnia 2015 (edytowane) Poziom dla mnie jakiś sens ma tym bardziej ze na tym "standardowym" ograłem a jak znam życie np. z MP po Vetranie na początek normal był jak flaki nudy a potem esencja Hyper Mode co było jak nowa gra więc podniesienie i możliwość wyboru ma sens. Edytowane 5 grudnia 2015 przez Xord Cytuj
XM. 10 881 Opublikowano 5 grudnia 2015 Opublikowano 5 grudnia 2015 A jak długościowo prezentuje się TP? Ile czasu trzeba poświecić na przejście wraz z pobocznymi misjami? Cytuj
Figaro 8 213 Opublikowano 5 grudnia 2015 Opublikowano 5 grudnia 2015 Samo przejście głównego wątku zajelo mi prawie 50 godzin a to Twoja pierwsza Zelda wiec na pewno nie raz utkniesz. Dużo można powiedzieć o tej części, ale mięsista to ona jest. Cytuj
Dobos 83 Opublikowano 5 grudnia 2015 Opublikowano 5 grudnia 2015 Mnie główny wątek zajął 40h a ze wszystkimi questami pobocznymi jakieś 100. 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 5 grudnia 2015 Opublikowano 5 grudnia 2015 XM, w tym samym czasie możesz przejść Ocarinę, Majorę i A Link Between Worlds. Tak tylko mówię. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi