Skocz do zawartości

Wsteczna Kompatybilność- lista gier, pytania i odpowiedzi

Featured Replies

Opublikowano

Bez wrzucania takich gier do cyfrowej dystrybucji nie miałoby to większego sensu. Słaba dostępność gier i trzeba szukać po jakiś aukcjach. Po tylu latach pewnie dodatkowe problemy z licencjami. Jeśli nawet będzie to pewnie na bardzo małą skalę.

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 329,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano

Dobra Panowie mam pytanko , jako że wybuchło mi ps3 mam zamiar łyknąć Xone S głównie ze względu na wsteczną kompatybilność bo exy będą ogrywane na PC , teraz pytanie czy choć trochę chodzą lepiej gry w wstecznej kompatybilności i xbox posiada coś takiego jak chmura? Czyli ogrywane gry na xone będą miały save-y z x360? Myślałem też o kupnie x360(używki ~60euro) ale lepszym wyjściem wydaje mi się kupno slima na gwarancji.

Opublikowano

Jak miałeś X360 i ładowałeś zapisy do chmury, to będziesz je miał na Xone. Jeżeli chodzi o działanie gier we wstecznej, to teraz wszystkie nowe gry chodzą tak samo dobrze albo lepiej niż na X360. Wiele gier z pierwszych rzutów miało także patche poprawiające działanie.

Opublikowano

Było pisane 50 razy. Wkładasz nośnik który jest jakby sprawdzeniem licencji na grę i płyta sama jest konieczna do odpalenia. Sama jednak gra zciąga się w całości z MP.

Opublikowano

Płyta działa jak klucz licencyjny. Jest obecna w napędzie tylko po to, żeby zautoryzować granie na danej konsoli. Cała gierka ściąga się ze sklepu MS automatycznie.

Opublikowano

Szanuj markę a będzie Ci dane, bracie. Forzy Horizon wreszcie się doczekaliśmy, a już traciłem nadzieję. Gdzieśtam jeszcze chyba można głosować, to polecam swój głos na gierki z serii NG przeznaczyć.

Teraz dopiero przeczytalem tego posta :beksa:

Dzieki za info bo nie wiedzialem nawet o tym, prosze wszystkich o glos co? :niedobrze:

https://xbox.uservoice.com/forums/298503-backwards-compatibility?query=ninja%20gaiden

Ninja Gaiden na padzie XO? Jeszcze jak.

Opublikowano

O dobra strona, dałem głos na NG2 i na Rage(niesamowity klimat postapo a'la Mad Max), a także na pierwszego Test Drive Unlimited(jak w to się grało na PCcie :banderas: ) oraz na coś mniej znanego, czyli Divinity II: Ego Draconis, jednego z mych ulubionych RPGów ówczesnego okresu, też na PCcie grałem, nie wiem jak wypadał na konsoli, ale nawet jakby był gdzieś uproszczony, to zcalakowałbym z szacunku dla dobrych chwil spędzonych dawniej.

No i rzecz jasna głosy poszły też na Dragon's Dogma i Blue Dragon.

W ogóle jakaś połowa powyższych to jako-tako konsolowe exy i IMO MS powinien właśnie w nie celować w nowych update'ach.

Opublikowano

BD już robią, nie trzeba głosować.

Opublikowano

Zresztą brakuje masę gier nawet tych flagowych. Crackdowny by się przydały, cell shading się prawie nie postarzał.

Mam nadzieję, że usługa się rozwinie zanim zakupie swojego Xbona.

Opublikowano

Crackdowny bankowo beda przy premierze 3 ;) (a kiedy ta bedzie to juz nei wiadomo :P )

Opublikowano

@Don coś gdzieś czytałem, bodajże tweeta "Robimy" i nic poza tym, więc niczego nie byłem pewien, czy wciąż im się chce itd.

Oddałem dodatkowo głosy na: Too Human, Infinite Undiscovery, Castlevanie LoS(mam platynę, walnąłbym i calaka), Fable Anniversary(dziwne, że 2 i 3 jest, a jedynki nie ma), Vesperię, Eternal Sonatę i SO: The Last Hope + MPayne 3, LA Noire i inne porządne/nieznane gry, bo jak widzę, że najwięcej głosów ma Black Ops 2, to mnie skręca.

A teraz- powrót do życia...

Edytowane przez gkihdghdhj

Opublikowano

Mniej więcej co ile dni pojawiają się nowe tytuły we wstecznej ?

Jest jakaś reguła ?

Opublikowano

The Orange Box :obama: 

Opublikowano

swietna sprawa z orange boxem dobrze ze kiedys kupilem cyfroweczke, sciagam :fsg:

Opublikowano

Testował ktoś Red Dead Redemption na xone ? 

Znalazłem w fajnej cenie (3 dyszki) i mam zamiar jutro kupić. Dodam jeszcze że jeszcze nigdy w to nie grałem, ale chyba warto sądząc po ocenach i komentarzach :)

Opublikowano

Ja skończyłem ponownie we wstecznej. Wszystko śmiga zayebiście. Jak nie grałeś to koniecznie. 

Opublikowano

No to będzie trzeba kupić killera za jakiś czas.

Opublikowano

Kurna mają co dodawać do GWG a takie kupska dodają