Skocz do zawartości

Wsteczna Kompatybilność- lista gier, pytania i odpowiedzi

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślałem że ściągne NGB pod pierwsze wydanie Ninja Gaiden jednak konsola nie rozpoznaje gry,pewnie będzie tak samo jak pojawi się JSRF ,ze składakiem Jet Set Radio Future / SegaGT 2002,trzeba będzie kupować ponownie te same gry.

Opublikowano

Ngb to taka wersja goty zwykłego ninja gaiden.

To tak jak byś miał Wieśka 3 i liczył że za friko wpadnie Ci krew i wino oraz serce z kamienia

Ngb posiada hurracane pack 1&2

Huraganowe były do ściągnięcia z free dla posiadaczy NG,a NGB miał już dlc na płycie,ot i cała różnica miedzy wersjami.Nie wiem co ma do tego jakieś friko krew i wino,nie wspominając już o sercu z kamienia.

Opublikowano

No nie do końca - sporo zmian jest w samej grze (inaczej rozstawione save pointy, bossowie mają pomagierów itd). 

Anyway - pograłem trochę wczoraj i powiem że jestem w szoku jak to wygląda. Grafa jest ostra (poza cutscenkami), wszystko działa płynnie - na prawdę nie widać że to tak stara gra. Mogliby wg mnie spokojnie wydać to w pudle jako remaster. 

Opublikowano

Kij tam z OG Xbox, przecież to na 360 chodziło jeszcze gorzej.

Nie grałem nigdy w oryginalnego NG/NG Black, może mi ktoś powiedzieć, czy Sigma na PS3, Sigma+ na Vitę były oparte na NG czy NG Black? Jak się ograło (ledwo, ugh) sigme na ps3, to warto się zainteresować blackiem? 

Opublikowano

Musze mieć tego KOTORA :O

Rayos - to to samo co NGB tylko w sigmie są zmienione niektore encountery, czasowki, dodanych paru nowych bossów, broń i grywalna Rachel. Ale warto się mimo wszystko zainteresować -niektóre rzeczy są trudniejsze niż w sigmie, a niektóre łatwiejsze.

Opublikowano

Musze mieć tego KOTORA :o

Rayos - to to samo co NGB tylko w sigmie są zmienione niektore encountery, czasowki, dodanych paru nowych bossów, broń i grywalna Rachel. Ale warto się mimo wszystko zainteresować -niektóre rzeczy są trudniejsze niż w sigmie, a niektóre łatwiejsze.

Nie zapominajmy o naważniejszej różnicy. W NGB była jucha dekapitejszyn gore, a w Sigmie jakieś fioletowe (pipi).

Opublikowano

Black to był sztos. 

2 miałem problem skończyć, a 3 przeleciałem żeby szybko zapomnieć. Szkoda gry...

W sumie mogli dorzucić acziwy- nawet te z Sigmy :) Byłoby co robić na tych misjach :) 

Opublikowano (edytowane)

Na polskim regionie są dostępne tylko 3 gry z pierwszego Xboxa: KotOR, Prince of Persia i Red Faction 2. Reszta gier wymaga płytki albo zmiany regionu konta (nie konsoli). Podejrzewam, że posiadacze Game Passa mogą pobrać NGB zmieniając region konsoli np. na USA, bo w przypadku abonamentów nie obowiązują restrykcje Marketplace.

Edytowane przez Vexilium