Skocz do zawartości

Wsteczna Kompatybilność- lista gier, pytania i odpowiedzi

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, ja z takim pytaniem: nie jestem w stanie zakupić gier ze wstecznej kompatybilności. Przy próbie płatności (karta sprzężona z kontem XBL) każdorazowo wywala mi komunikat, że ta forma płatności nie jest akceptowana. W przypadku wszystkich innych gier (z obecnej generacji) podobny problem się nie pojawia. Czy idzie to jakoś obejść?

Opublikowano

Z tego co wiem to trzeba kupować przez konsolę a nie stronę. No i pytanie czy masz polskie konto czy zagraniczne? Wydaje mi się że nie kupisz z innej lokalizacji niż lokalizacja konta xbl - ale tu nie jestem pewien bo od zawsze kupuję za zdrapki. Z tym że czasem nie można kupić czegoś z X360 z uwagi na blokadę regionalną - główne konto mam USA i tylko za dolary mogę kupić na poprzednią generację.

Opublikowano

To nie kwestia blokady. Zakupów dokonuję wyłącznie przez konsolę, więc to też nie jest przyczyną. Za cholerę nie mam pojęcia. Może zakupić zdrapkę właśnie i spróbować zapłacić przy jej pomocy, hmm...

Opublikowano

Ano nie może, sprawdziłem właśnie - lipa. Konto mam zarejestrowane na PL, a mimo to zonk. A ten komunikat na którym się wykładam brzmi: 

"Nie masz zarejestrowanej ważnej opcji płatności". 

I dalej jakieś bla, bla, bla. Ktoś, coś? 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Amer napisał:

Panowie, ja z takim pytaniem: nie jestem w stanie zakupić gier ze wstecznej kompatybilności. Przy próbie płatności (karta sprzężona z kontem XBL) każdorazowo wywala mi komunikat, że ta forma płatności nie jest akceptowana. W przypadku wszystkich innych gier (z obecnej generacji) podobny problem się nie pojawia. Czy idzie to jakoś obejść?

Miałem tak samo na poprzednim koncie a fizyczne wydanie rozwiązywało sprawę.

Edytowane przez Cottage
Opublikowano
2 minuty temu, Amer napisał:

@Cottage, fizyczne wydanie? Hmm... :/

3 razy dzwoniłem do suportu i jedynym rozwiązanie było zamrożenie konta na miesiąc czasu aby ludzie z M$ to zbadali, a więc odpuściłem bo moje konto PL przyjmowało tylko kody zasilające funduszami ze zdrapek :) inne pozostałe błąd regionalny dlatego przeniosłem się do niebieskiego królestwa ;) po powrocie założyłem nowe konto i tu już nie było problemu.

Opublikowano

Całkiem fajny? Przeniesiony w oryginale, więc za.je.bisty! GRID też spoko - jeden z lepszych Arcade racerów zeszłej generacji. Według mnie grafa do dziś robi robotę. Fajnie jakby wrzucali więcej gier z podbitką do 4K.

Opublikowano
23 minuty temu, MierzejX napisał:

GRID też spoko - jeden z lepszych Arcade racerów zeszłej generacji

A ten drugi Grid tez był spoko? Bo grałem w tego pierwszego i był świetny, ale potem czytałem o tym, że ten autosport to średniak. 

Opublikowano

Ninja Gaiden 2 enchanced na koxa.... <dotyka się> wooah. @XM. czy masz jakieś newsy w kontekscie ng2? Pisałeś że były problemy że się sypało przy emulacji itd. Coś wiadomo?