Bzduras 12 359 Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Na razie i tak nie da się kupić cyfry, z tego co można przeczytać w komentarzach pod tweetem sporo osób ma ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 moze kox zrobi czary mary i doda mgłę xd Cytuj Odnośnik do komentarza
pic3k 130 Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Odpaliłem sh 2 i nie jest źle, ten kto twierdzi że nie ma wcale mgły pewnie nigdy nie grał,a sh3 to już inna para kaloszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 Jest mocno okrojona, ale jeśli ktoś wcale nie grał albo słabo pamięta, bo nie miał okazji dobrze tego tytułu ograć, to się nie zawiedzie. Przede wszystkim chodzi o fabułę w tej grze - jest przecudowna. Jak grasz to próbuj to wszystko interpretować i zrozumieć czym to całe Silent Hill jak i osoby które spotyka - kim one są, które z nich są prawdziwe bardziej a które mniej No i po ukończeniu przeczytać interpretację do porównania to jest miazga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 359 Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Największy zgrzyt to te nowe głosy w trójce, zaraz potem mgła i zepsute cienie. Ujmuje to trochę gierkom, ale nie na tyle, żeby nie dało się ich przejść. Zagrałem prolog trójki tylko celem sprawdzenia i choć trochę można się skrzywić na te wady to jednak serce zabiło mocniej na znajome pomieszczenia i muzykę Więcej niż te 35zł nie warto jednak wydawać za doświadczenie wyraźnie gorsze od tego, które dostarczają premierowe wersje giereczek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Wciąż to jedyna wersja przystosowana pod telewizory HD. Nie każdy ma wypasione CRT żeby kończyć te Silenty w wersji premierowej. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 374 Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 15 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: Homecoming to najlepszy amerykański Silent Hill: ma ciekawą historię, świetny design postaci, za muzykę odpowiada Akira Yamaoka, a tytuł technicznie jest klasę wyżej od Downpour. Do tego ma absolutnie NAJLEPSZY system walki w serii. Chyba zrobię sobie powtórkę po Downpour, bo niektóre boss fighty to BTW myślałem, że HC jest od dawna we wstecznej Trudno, żeby nie był najlepszym jak jest jedynym amerykańskim SH. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 042 Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 (edytowane) Masz rację, miałem na myśli "nie-japońskie SH" Jest jeszcze Shattered Memories, ale nie możemy tu raczej mówić o klasycznym SH, a o Book of Memories powiem tyle: x 1000 Edytowane 25 Lipca 2018 przez Paolo de Vesir Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 825 Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 (edytowane) Jaki by nie był jest zaje.bisty - zwłaszcza pierwsza połowa gry bo potem trochę za dużo walki. W ogóle chyba sam kupie te kolekcje bo o ile SH2 znam na pamięć tak "trojki" nigdy nie gralem. To samo SH4 ale hoie z Konami oczywiście nie dali jej w skład... Edytowane 25 Lipca 2018 przez XM. Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 (edytowane) 1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał: Masz rację, miałem na myśli "nie-japońskie SH" To się nie zgodzę, bo najlepszym "nie japońskim" był Shattered Memories Ale Homecoming jest OK. Edytowane 25 Lipca 2018 przez MierzejX 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Kurde. Na obecna gene nie ma zadnych Tenisów. Mogliby dodac Top Spina bo bym zagrał. Zacna to seria byla i ta grafa kiedys Cytuj Odnośnik do komentarza
piotros 220 Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 13 godzin temu, XM. napisał: [..]ALE ja nie wiem czy przypadkiem nie wyszedł jakiś patch poprawiajacy "dwojke", SH3 nadal sraka.[..] Patch do Silent Hill HD Collection wyszedł, ale tylko na PS3. Konami nie zdecydowało się wypuścić patcha na X360. Ciekaw jestem czy przy udostępnianiu HD Collection na X1 poprawili trochę błędów, które były na pewno w wersji X360. Wersja SH2 na PS3 kilka razy po patch'u mi się zawieszała, a na X360 patcha nie było. Będę musiał to sprawdzić w wolnej chwili, bo na Xboxie jeszcze w SH2 i SH3 nie grałem, a z przyjemnością wrócę do tych jakże wspaniałych gier Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 359 Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 43 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Wciąż to jedyna wersja przystosowana pod telewizory HD. Nie każdy ma wypasione CRT żeby kończyć te Silenty w wersji premierowej. Niektórzy nie mają nie tylko TV, ale i starych sprzętów Fabuły i klimat są te same co kiedyś, więc ogranie kolekcji będzie czystą przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 374 Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Top Spin4, nawet dzisiaj robi robotę( gra od twórców Mafii1/2), myślałem, że te ostatnie tenisowe gry coś zmienią tj. AO i Tennis World, ale z recenzji wynika, ze to zwykłe szroty. Jeslli chodzi o SH, dla mnie Homecoming jest niezły, ale to nadal najgorsza odsłona nie licząc kompletnych wynalazków. Nawet jeśli ma najlepszą walkę w serii i nie jest tak technicznie s.(pipi)ony jak Downpour(szczególnie podczas deszczu) to mam problem, ze wrzucają tam wiele postaci czy potwórów, których nie powinno tam być(trochę taki odpowiednich filmowych SH), a przede wszystkim brakuje tam jakiegoś pomysłu na siebie. Ta seria słynie z tego, że jeśli ktoś lub coś wygląda tak, a nie inaczej to jest to całkowicie przemyślane i ma swoje uzasadnienie, tutaj widać, że Amerykanie nie do końca to rozumieją. P.S. Mimo, że edycja Demastered HD jest niedoyebana to i tak warto zagrać, bo oprócz technicznych bolączek te gry nadal są sztosami w swojej kategorii, z naciskiem na SH2, które niedawno ogrywałem na PS2 i chwyta za serce tak samo jak za pierwszym razem, a to rzadka sprawa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MierzejX 883 Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 No właśnei to jest piękne w SH2 - horror, strach, napięcie a zawiązanie historii jest tak zaj.eb.iście chwytające za serce... ta gra pod względem designu fabularnego, to po prostu poemat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 359 Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Ojezu, nie kupujcie tej kolekcji jeśli naprawdę nie macie żadnej alternatywy (choćby emulatora). Mgła, cienie, oświetlenie - wiele jestem w stanie wybaczyć, ale zepsute audio w SH2 to jest coś, za co palili na stosach w średniowieczu. Część dźwięków się nie odtwarza, część jest chamsko ucięta w połowie, muzyka zapętla się NAZBYT wyraźnie... Doszedłem do pomostu z Marią i nie dałem rady dalej. Szczerze odradzam jako osoba doskonale pamiętająca SH2 i SH3. Niegrywalny gniot z tej kolekcji jednak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Ja tam po cichu liczę, że dostaniemy ulepszone wersje SH2 i SH4 z pierwszego Xboxa kiedyś. Szkoda, że na pierwszym Xboxie nigdy nie było trzeciej części, bo jakby wszystkie ulepszyli we wstecznej to byłaby to definitywna kolekcja na konsolach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 359 Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 (edytowane) No to by był kosior, ale jednak obawiam się, że odhaczyli w kajeciku tego gniota i sprawa załatwiona. Kurna, gdyby chociaż ten silnik audio był działający jak trzeba... W tej formie ta gierka jest nie do przyjęcia, (fuck)Konami zgubiło kod źródłowy oryginału i mamy betę w HD. W sumie gratka dla kolekcjonerów, taka oficjalnie wydana beta... Zawiodłem się srogo. eddie: kolekcja tak mnie zawiodła, że zacząłem szukać alternatywy na ogranie SH2, 3 i może przy okazji 4, i ociepanie Scena jak zawsze dostarczyła i każdy z tytułów można ograć w wersji PC z licznymi poprawkami. Z jednej strony przykre, że scena kilkoma skryptami (w przypadku trójki i czwórki wystarczy skopiować zatrważające dwa pliki do katalogu z grą, modding srogi) i podmianką plików na oryginalne z PS2 zrobiła coś, co Cumnami spieprzyło po całości, ale z drugiej jak siadłem z padem w łapie przy dwójce dzisiaj tak już jestem w Lakeview Hotel, ciesząc japę do ekranu. Nic, absolutnie nic się nie zestarzała ta gierka, nawet graficzka może się podobać w pełnym HD. Edytowane 26 Lipca 2018 przez Bzduras Cytuj Odnośnik do komentarza
szurubur 115 Opublikowano 30 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Beyond Good & Evil HD czy ta gra wspierana przez wsteczną kompatybilność? Czy pod xbox one x jest jakaś aktualizacja? Ostatnie pytanie, czy cyfrowa wersja w microsoft store posiada napisy PL? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 30 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 25 minut temu, szurubur napisał: Beyond Good & Evil HD czy ta gra wspierana przez wsteczną kompatybilność? Czy pod xbox one x jest jakaś aktualizacja? Ostatnie pytanie, czy cyfrowa wersja w microsoft store posiada napisy PL? Masz na stronce MS listę gier we wstecznej, możesz sprawdzić. Dodatkowo w sklepiku przy każdej grze jest info czy jest we wstecznej czy nie. https://www.xbox.com/pl-PL/xbox-one/backward-compatibility/available-games https://www.microsoft.com/pl-pl/p/beyond-good-evil-hd/c28hp82h7mn8 Beyond jest we wstecznej, co do reszty nie wiem. Info o tym czy jest jakaś aktualizacja dla KOXa też jest chyba przy grze. (Ostatnio kupowałem W2 i było info). Cytuj Odnośnik do komentarza
Ins 5 692 Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Fajnie w blacklist nie grałem trzymam kciuki zeby wpadło do golda lub game passa Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 fuck yes Cytuj Odnośnik do komentarza
Hum 3 699 Opublikowano 31 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Blacklist Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 O squrwesyn. Dabel ejdżent. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi