Opublikowano 30 kwietnia 20213 l mała ciekawostka GTA V odpalone na XOX i XO gra nie dostała żadnego patcha a mimo to wersja na XSX ma znacznie lepsze filtrowanie anizotropowe niz oryginał, dzięki czemu tekstury są ostrzejsze
Opublikowano 14 maja 20213 l 31 minut temu, ASX napisał: DF testuje kolejne gierki z fps boost Trochę lipa z tymi gearsami i niestety w przypadku kilku gier sporo spadła rozdziałka. Ale akurat w yakuzie jest ok.
Opublikowano 14 maja 20213 l W dniu 30.04.2021 o 12:03, ASX napisał: mała ciekawostka GTA V odpalone na XOX i XO gra nie dostała żadnego patcha a mimo to wersja na XSX ma znacznie lepsze filtrowanie anizotropowe niz oryginał, dzięki czemu tekstury są ostrzejsze Tu jeszcze nie widać takiej różnicy jak przy Halo 5 (pre-patched) niezłe mydło na One, a teraz po patchu 4k różnica jest jeszcze większa
Opublikowano 14 maja 20213 l 2 godziny temu, lpcl napisał: Trochę lipa z tymi gearsami Gears 4 śmigają na One X w trybie Quality na detalach Ultra w natywnym 4k Gears 5 na Series X utrzymuje średnią rozdzielczość 1728p Gdyby ten tryb odblokowano na nowszej maszynce spadki fps byłyby zbyt znaczące, to jednak natywne 4k
Opublikowano 14 maja 20213 l 31 minut temu, GearsUp napisał: Gears 4 śmigają na One X w trybie Quality na detalach Ultra w natywnym 4k Gears 5 na Series X utrzymuje średnią rozdzielczość 1728p Gdyby ten tryb odblokowano na nowszej maszynce spadki fps byłyby zbyt znaczące, to jednak natywne 4k Jasne tylko w zasadzie ten fps boost na xsx nic nie daje bo tam 2 tryby są normalnie, ten 4k z 30 i 1080p i 60 fps. Tylko blokuje ten pierwszy. Mogli to wypośrodkować tak np. 1440 p i 60 fps. Edytowane 14 maja 20213 l przez lpcl
Opublikowano 14 maja 20213 l FPS Boost dla Gearsów 4 jest skrojony głównie pod XSS, które odpala się w wersji XOS i nie ma w menu głównym pstryczka przełączającego jakość/płynność. Na SX lepiej przełączyć sobie tryb w opcjach, bo przy wybranej płynności nadal zachowuje się ulepszenia z One X, włączenie FPS Boost równa grę do wersji XOS.
Opublikowano 14 maja 20213 l 4 minuty temu, Bzduras napisał: FPS Boost dla Gearsów 4 jest skrojony głównie pod XSS, które odpala się w wersji XOS i nie ma w menu głównym pstryczka przełączającego jakość/płynność. Na SX lepiej przełączyć sobie tryb w opcjach, bo przy wybranej płynności nadal zachowuje się ulepszenia z One X, włączenie FPS Boost równa grę do wersji XOS. A na XOS było 1080p i 60 fps?
Opublikowano 14 maja 20213 l Nie, 1080p i 30 klatek. FPS Boost to jedyna opcja, żeby zagrać w G4 w 60 klatkach na XSS.
Opublikowano 14 maja 20213 l 9 minut temu, lpcl napisał: Mogli to wypośrodkować tak np. 1440 p i 60 fps. Z tego co wiem jeszcze żadna gra z opcją FPS Boost nie miała zmodyfikowanej rozdzielczości. Prey np śmiga w 1440p 60 fps bo patch XOX Enhanced był do tej rozdzielczości skrojony przez developerów. Sam jestem bardzo ciekaw czy uda im się ugryźć rozdziałkę w grach ale szczerze wątpię. Za długo przy tym grzebali.
Opublikowano 14 maja 20213 l Przecież sami devi mówili że nie grzebią w kodzie gry więc jak mieli by zmienić rozdzielczość? Mają do wyboru wersje na OneS i na OneX i jeśli wystarczy zasobów to podwyższają framerate wersji OneX, jeśli nie, to korzystają z wersji OneS (i tak jest najczęściej).
Opublikowano 14 maja 20213 l 3 minuty temu, łom napisał: Przecież sami devi mówili że nie grzebią w kodzie gry więc jak mieli by zmienić rozdzielczość? To co napisałeś to ja wiem jednak jak widać masa ludzi (nawet na przykładzie wyżej w tym temacie) na to czekała.
Opublikowano 14 maja 20213 l 10 minut temu, GearsUp napisał: Sam jestem bardzo ciekaw czy uda im się ugryźć rozdziałkę w grach ale szczerze wątpię. uda się, możesz sobie zapisać ten post
Opublikowano 14 maja 20213 l 25 minut temu, GearsUp napisał: Z tego co wiem jeszcze żadna gra z opcją FPS Boost nie miała zmodyfikowanej rozdzielczości. Prey np śmiga w 1440p 60 fps bo patch XOX Enhanced był do tej rozdzielczości skrojony przez developerów. Sam jestem bardzo ciekaw czy uda im się ugryźć rozdziałkę w grach ale szczerze wątpię. Za długo przy tym grzebali. Może na następnej generacji, ta wsteczna to takie legacy xboxa i widać, że ciągle przy tym dłubią i dodają nowe możliwości.
Opublikowano 14 czerwca 20213 l @Bigby Ty masz Series S? Jak na nim działa wsteczna? Tak samo jak na One S? Czy gry są skalowane do 1440p?
Opublikowano 14 czerwca 20213 l Wersja z One S, przy czym jeśli gry działały w dynamicznej rozdzielczości to na XSS trzymają tę najwyższą wartość. I tak nie jest idealnie bo większość, szczególnie ostatnich gier działa na One S w 900p. Oczywiście do tego masz te blisko 100 gier które otrzymały więcej klatek, więc zawsze coś. Znacznie lepiej jest ze wsteczną z X360. Np. taki RDR działa w 1440p30 (4k30 na XSX) w porównaniu do 720p na 360tce.
Opublikowano 27 czerwca 20213 l Red Dead Redemption we wstecznej zadziała tylko ze zwyklakiem na płytce, czy GOTY też zadziała?
Opublikowano 27 czerwca 20213 l Mam GOTY, działa, dodatek też. To są w sumie dwie osobne płytki, więc RDR z GOTY = RDR bez GOTY.
Opublikowano 27 czerwca 20213 l Tylko weź pod uwagę, że ten dodatek Undead Nightmare na Xboxie ma dziwną przypadłość ciągłego bugowania zombie w latające bezgłowe kurczaki podczas każdej większej zadymy kiedy odwiedzi się kolejne miasteczko. Gdybym to wiedział przed zagraniem to odpuściłbym i skończył granie na podstawce. Chyba, że masz dużo cierpliwości i lubisz co chwilę wyłączać i włączać grę na nowo.
Opublikowano 27 czerwca 20213 l Dosyć poważny glitch psujący rozgrywkę, na początku jak zobaczyłem tego buga to myślałem, ze tak ma być a oni ciągle się odradzali, masakra bo w dodatku jest o wiele więcej strzelania i mięsa niż w podstawce, można się wreszcie wyszaleć pod tym względem ale ten jeden bug jest na maxa frustrujący
Opublikowano 7 lipca 20213 l Byłoby słodko, From nieelegancko wypięło się na xboksową wersję, więc amerykańce wzięli sprawy w swoje ręce