grzybiarz 10 291 Opublikowano 4 października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 października 2022 Niektórych cyfrowych gier nie ma po polsku. Np. stara Prince of Persia z 2008, dlatego jak masz XSX, to tylko płyta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 050 Opublikowano 4 października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 października 2022 Ale włożenie płytki spowoduje pobranie cyfrówki z Store. Będzie więc mieć PL? Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 717 Opublikowano 4 października 2022 Udostępnij Opublikowano 4 października 2022 54 minuty temu, Czoperrr napisał: Ale włożenie płytki spowoduje pobranie cyfrówki z Store. Będzie więc mieć PL? No właśnie o to chodzi czy mimo wszystko będę uzależniony od tego jaka wersja jest na sklepie. Być może dziś jedyną możliwością by cieszyć się dublażem jest granie na xbox360 Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 717 Opublikowano 12 października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 października 2022 Kontynuując temat dziwnego działania wstecznej, zauważyłem że w sklepiku nie ma wogóle Arkham Origins do kupienia (nie znajdowało mi tego, pomimo że z tego co wiem jest w BC). A takie gry jak Orange Box, czy Shadow of The Damned widnieją, lecz nie da się ich kupić. Czy jest możliwość że te gry powrócą do sprzedaży? Bywały takie przypadki? Jeśli to już ma tak zostać, to przyznam szczerze że rozczarowujące mocno to jest Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 394 Opublikowano 12 października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 października 2022 30 minut temu, drozdu7 napisał: Kontynuując temat dziwnego działania wstecznej, zauważyłem że w sklepiku nie ma wogóle Arkham Origins do kupienia (nie znajdowało mi tego, pomimo że z tego co wiem jest w BC). To, że gierka jest we wstecznej nie gwarantuje Ci tego, że jest do kupienia cyferka - licencje, srencje, inne powody. Jak czegoś nie ma w cyfrze to zostaje Ci polowanie na pudełko, bo niektóre gierki są niedostępne do kupienia od lat, na długo przed tym, jak w ogóle trafiły do wsteki (np. FEAR jedyneczka). Część i tak udało się przywrócić (FEAR 3, Otogi i kilka innych). 30 minut temu, drozdu7 napisał: A takie gry jak Orange Box, czy Shadow of The Damned widnieją, lecz nie da się ich kupić. Próbuj wpisywać w guglu "nazwa gry xbox marketplace" - czasami zdarza się, że gra jest niemożliwa do kupienia na xbox.com (czyli sklepiku One/Series), ale funkcjonuje nadal na Marketplace (właśnie Orange Box, Jet Set Radio i parę innych przypadków jeszcze się znajdzie). 30 minut temu, drozdu7 napisał: Jeśli to już ma tak zostać, to przyznam szczerze że rozczarowujące mocno to jest Witamy w niesamowitym świecie cyfrowej dystrybucji gdzie gra potrafi zniknąć z dnia na dzień ze sprzedaży, tam na stole są ciasteczka, jakby co to śmiało się częstuj, 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dalhi 177 Opublikowano 12 października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 października 2022 1 godzinę temu, drozdu7 napisał: Kontynuując temat dziwnego działania wstecznej, zauważyłem że w sklepiku nie ma wogóle Arkham Origins do kupienia (nie znajdowało mi tego, pomimo że z tego co wiem jest w BC). Arkham Origins z tego co wiem nigdy nie było dostępne w wersji cyfrowej na konsole. Sam w tym roku ogrywałem Arkham Asylum i Arkham City. Przez jakiś czas chodziło za mną Origins, którego nie dograłem do końca dawno temu na PC. Pudełka chodzą po 40 zł, a przynajmniej tak było przed wakacjami na aledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 050 Opublikowano 12 października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 października 2022 Październik i listopad to miesiące gdzie gram głownie w horrory i mroczne gry, więc odpaliłem wczoraj Dead Space 2. Fajnie to się rusza we wstecznej, większość rzeczy (oprócz lokacji z przedszkolem) już zapomniałem więc gr asię wybornie Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 717 Opublikowano 12 października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 października 2022 Trochę pizda powiem szczerze, lubię mieć wszystko w jednym miejscu. Już w ostateczności to bym się zdecydował na pudełko. Ewentualnie faktycznie może lepiej mieć ps3/x360 do starszych gier. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 394 Opublikowano 12 października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 października 2022 5 minut temu, drozdu7 napisał: Ewentualnie faktycznie może lepiej mieć ps3/x360 do starszych gier. I jaka będzie przewaga oprócz tego, że odpalisz na nich każdą grę pisaną pod te sprzęty? W przypadku Xboxa tracisz te szmery-bajery jak resboost, fps boost i tego typu rzeczy, a jak czegoś nie ma w cyfrze to i tak nie kupisz na nich, więc jesteś skazany na pudełko. Trochę pokrętna logika imo, "nie ma niektórych gier w cyfrze to kupię sobie starą konsolę i dalej nie będzie ich w cyfrze" Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 12 października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 października 2022 Do starych gier tylko PC, choć tu też można mieć zdziwko jak ja ostatnio kiedy zorientowałem się że Dante's Inferno nie wyszło w ogóle na PC, ale od czego są emulatory Nie widzi mi się dzisiaj trzymanie konsol 7 generacji tylko po to żeby kurz zbierały bo kiedyś mi się przypomni że zagrałbym w coś starego. Ogólnie to wielkie dzięki Spencera za wsteczną bo ta już z nami pozostanie na kolejnych sprzętach i będzie można podmieniać konsole bez trzymania starych w szafie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 717 Opublikowano 12 października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 października 2022 28 minut temu, Bzduras napisał: W przypadku Xboxa tracisz te szmery-bajery jak resboost, fps boost i tego typu rzeczy, a jak czegoś nie ma w cyfrze to i tak nie kupisz na nich, więc jesteś skazany na pudełko. Nie no racja racja po prostu ja jestem z tych skrajnych, że jak poszedłem w cyfrę to już wszystko chciałbym mieć w moim monolicie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 394 Opublikowano 12 października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 października 2022 Niestety to tak nie działa, nie kupiłeś wtedy to już nie masz szans na kupno. Zostaje bieganie za pudełkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 12 października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 października 2022 2 godziny temu, Bzduras napisał: I jaka będzie przewaga oprócz tego, że odpalisz na nich każdą grę pisaną pod te sprzęty? ja swoje ps3 przerobiłem, dałem dysk 500 GB i wgrałem wszystko co chciałem: gry z PSXa, PS2 i cyfrówki z PS3. Z gier na PS3 wgrałem trochę backlogu, trochę gier które ponownie chcę ukończyć. A jak już przejdę te 11 gier, to biorę się za porządki z PS4. Natomiast Xa mam do gier bieżących z gamepassa + retroarcha. PS3 też warto trzymać bo ma wyjście i HDMI i zwykłe na chinche, a że przyniosłem se do roboty stary telewizorek CRT, to czasem odpalę coś z PSXa. Zajebiste te krawędzie bez AA, i pływające tekstury. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 394 Opublikowano 12 października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 października 2022 48 minut temu, grzybiarz napisał: ja swoje ps3 przerobiłem No i już na początku mnie straciłeś, ech. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 12 października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 października 2022 a jak inaczej odpalisz kolekcje gier z ps2? chcę mieć jak najmniej sprzętu: PS3 zostawiam, PS4 zamienię na PS5, a XSS mam z ciekawości (w sumie tu też robię kolekcję gier od klasyka po One). Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 394 Opublikowano 12 października 2022 Udostępnij Opublikowano 12 października 2022 Nie odpalę, bo mówię o wstecznej na Xboxie i o ile mi wiadomo Xbox nie wspiera wstecznej z PS2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 19 października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 października 2022 Podpowiedzcie mi, bo lata swoje mam i nie chce latać po postach, jak wygląda sprawa wstecznej na series S? Gdzieś rzuciły mi się komentarze, że XSS emuluje gry z X360 na poziomie XOS, a na XSX dopiero dostają kopa (podbita rodziałka itp.), prawda to? Stoję na rozdrożu, chciałbym kupić nowego Xboxa, mam trochę cyfrówek z różnych generacji i nie wiem, czy sens dokładać ponad tysiąca do większego klocka, zwłaszcza, że gram w FHD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 19 października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 października 2022 30 minut temu, Andreal napisał: Podpowiedzcie mi, bo lata swoje mam i nie chce latać po postach, jak wygląda sprawa wstecznej na series S? Gdzieś rzuciły mi się komentarze, że XSS emuluje gry z X360 na poziomie XOS, a na XSX dopiero dostają kopa (podbita rodziałka itp.), prawda to? Stoję na rozdrożu, chciałbym kupić nowego Xboxa, mam trochę cyfrówek z różnych generacji i nie wiem, czy sens dokładać ponad tysiąca do większego klocka, zwłaszcza, że gram w FHD. XSS to są te same wersję co XO. Gry na XSX dostają dopiero 4k. Jak grasz w FHD to już sobie odpowiedziałeś na pytanie...no chyba że zamierzać inwestować w lepszy tv to wtedy warto dołożyć do mocniejszej konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 19 października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 października 2022 No dobra, a jak się ma rzecz z grami, które mają niską rozdziałkę i framerate na x360, XO emuluje 1:1, a XSS nie podbija tych parametrów? Wiem, że już XOX podkręcał niektóre gry, np Wiedźmina 2. Jestem trochę konfjuzd... Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 19 października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 października 2022 No podreca do 30fps i oferuje pewnie FullHD jak gierka miała dynamiczna rozdzielczość. Ale to niech ktoś się wypowie co ma XSs Myślałem że chodziło głównie o 4k bo wspominałeś o XSx. Jak masz tylko wyświetlacz FullHD to zbytnio nie masz co rozkminiac i pora zamawiać konsole Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 465 Opublikowano 12 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2022 Grał ktoś ostatnio w coś we wstecznej i próbował zalogować się do XBOX Live z tego menu, wywoływanego wciśnięciem dwóch przycisków na padzie? Bo wywala mi błąd 8015190E (i wielu innym na świecie), ale MS na razie zdaje się nie zauważać problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 145 Opublikowano 12 grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2022 Są jakieś problemy z @suteq też miał problemy z zalogowaniem sie grając na x360 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 465 Opublikowano 12 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2022 No właśnie widzę, że na X360 też nie mogę się zalogować do XBL. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 12 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2022 Grałem codziennie we wstecznej przez ostatni tydzień w sonic generations, działa ok logowanie jak i Save w chmurze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 465 Opublikowano 12 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2022 Ja od wczoraj to mam: Jak możesz to sprawdź teraz cokolwiek i daj znać, czy u Ciebie nadal wszystko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi