Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 20 listopada 2015 Opublikowano 20 listopada 2015 (edytowane) Byłem ciekawy ile może być europejskich tytułów pudełkowych na Vitę. Nie trafiłem nigdzie no konkretną listę, a przy pomocy kilku niepełnych i reszty zasobów na jaką trafiłem udało mi się zmontować taką: Aegis Of Earth Protonovus AssaultAkiba's Trip: Undead & UndressedAngry Birds Star WarsArcana Heart 3: Love Max!!!!!Army Corps of HellAsphalt: InjectionAssassin's Creed ChroniclesAssassin's Creed III: LiberationBatman: Arkham Origins BlackgateBen 10: Galactic RacingBest Of Arcade GamesBlazBlue Chronophantasma ExtendedBlazBlue: Continuum Shift ExtendBorderlands 2Call of Duty: Black Ops: DeclassifiedChild of LightCriminal Girls: Invite OnlyDanganronpa 2: Goodbye DespairDanganronpa Another Episode: Ultra Despair GirlsDanganronpa: Trigger Happy HavocDead or Alive 5 PlusDeception IV: Blood TiesDemon GazeDisgaea 3: Absence of DetentionDisgaea 4: A Promise RevisitedDisney Infinity: Marvel Super Heroes 2.0Disney: epic Mickey 2 the power of 2Dragon Ball Z: Battle of ZDragon's CrownDungeon Hunter: AllianceDungeon Travelers 2: The Royal Library & The Monster SealDynasty Warriors 8: Xtreme Legends Complete EditionDynasty Warriors NextEarth Defence Force 2 Invaders From Planet SpaceEverybody's GolfF1 2011Farming Simulator 2014Farming Simulator 2016Fate Extella: The Umbral StarFIFA 13FIFA 14: Legacy EditionFIFA 15: Legacy EditionFIFA FootballFinal Fantasy X/X-2 HDFootball Manager 2014 ClassicFreedom WarsGal Gun Double PeaceGod Eater 2God of War CollectionGrand KingdomGravity RushHandball 16Hatsune Miku: Project DIVA F 2ndHistory Legends Of WarHyperdevotion Noire: Goddess Black HeartHyperdimension Neptunia Re;Birth 2: Sisters GenerationHyperdimension Neptunia Re;Birth 3: V GenerationHyperdimension Neptunia U: Action UnleashedHyperdimension Neptunia: Producing PerfectionInjustice: Gods Among Us Ultimate EditionInvizimals: The AllianceInvizimals: The ResistanceJak and Daxter TrilogyJonah Lomu Rugby ChallengeJ-Stars Victory VS PlusKillzone: MercenaryLego Batman 2: DC Super HeroesLego Batman 3: Beyond GothamLego Harry Potter: Years 5–7Lego Jurassic WorldLego Legends of Chima: Laval's JourneyLego Marvel Super Heroes: Universe in PerilLego Movie VideogameLego Ninjago: NindroidsLego Ninjago: Shadow of RoninLego The HobbitLego The Lord of the RingsLittle DeviantsLittleBigPlanet Marvel Super Hero EditionLittleBigPlanet PS VitaLooney Tunes: Galactic SportsLost DimensionLumines Electronic SymphonyLumoMegaTagmension Blanc Plus NeptuneMeiQ: Labyrinth Of DeathMetal Gear Solid HD CollectionMichael Jackson: The ExperienceMinecraftModNation Racers: Road TripMortal KombatMoto GP 13Moto GP 14MUD: FIM Motocross World ChampionsMXGPNatural DoctrineNeed for Speed: Most WantedNew little kings storyNinja Gaiden Sigma PlusNinja Gaiden Sigma Plus 2Odin Sphere LeifthrasirOne Piece Burning BloodOne Piece Pirate Warriors 3One Piece: Unlimited World RedOperation Abyss: New Tokyo LegacyPersona 4 Dancing All NightPersona 4: GoldenPlayStation All-Stars Battle RoyalePlayStation Vita PetsPsycho-Pass Mandatory HapinessPutty SquadRatchet and Clank TrilogyRayman LegendsRayman Legends + Origins CompilationRayman OriginsReality FightersResistance RetributionResistance: Burning SkiesRidge RacerRoot LetterRugby 15Senran Kagura Estival VersusShinobido 2: Revenge of ZenSilent Hill: Book of MemoriesSly Cooper: Thieves in TimeSly TrilogySmart AsSonic & All-Stars Racing TransformedSorcery Saga: Curse of the Great Curry GodSoul SacrificeSpace HulkSpongeBob HeroPantsSpy HunterSteins;GateSteins;Gate ZeroStranger Of Sword CityStreet Fighter X TekkenSuper Monkey Ball: Banana SplitSuperbeat XonicSword Art Online Lost Song Sword Art Online Hollow RealizationTadeo JonesTadeo Jones: And The Lost ManuscritTales of Hearts RTearawayTerrariaTeslagradTetris UltimateThe Amazing Spider-ManThe Legend of Heroes: Trails of Cold Steel The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel 2The Muppets Movie AdventuresTokyo Twilight Ghost HuntersTop Trumps TurboTouch My KatamariToukiden: KiwamiToukiden: The Age of DemonsTrillion God Of DestructionUltimate Marvel vs. Capcom 3Uncharted: Golden AbyssUnit 13Valkyrie Drive - BhikkhuniVirtua Tennis 4: World Tour EditionVirtue's Last RewardWipeout 2048 World Of Final FantasyWRC 3: World Rally ChampionshipWRC 4: World Rally ChampionshipWRC 5Xblaze Code: EmbryoYomawari: Night AloneYs: Memories of Celceta Razem 172 wydań pudełkowych. Dodatkowo wydane w pudełku z kodami na wersję cyfrową: Mortorstorm RC Jest duża szansa, że coś przeoczyłem, więc będę wdzięczny za pomoc w uzupełnieniu listy. Orientuje się ktoś, jak wygląda kalendarz premier na nadchodzący czas (o ile można mówić o takim) Postaram się uzupełnić listę w numery wydań ew. uwzględnić zależność kod-wersja językowa gry. Edytowane 21 listopada 2016 przez Janusz Gamingu 5 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 20 listopada 2015 Opublikowano 20 listopada 2015 Fajnie, że Ci się chciało:) Ja czasem wchodzę na wikipedię, tutaj jest taka lista: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_Vita_games_(A–L) Można wybrać pokazywanie wg. pudełek. 1 Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 20 listopada 2015 Autor Opublikowano 20 listopada 2015 (edytowane) Chciało mi się głównie ze względu na to, że zdecydowałem się konkretnie zabrać za zbieranie setu z Vity. Między innymi z tej listy korzystałem, ale są na niej braki lub błędy np. History Legends Of War nie ma na niej wcale, za to jest Legends Of War Patton z PSP. W międzyczasie postaram się pouzupełniać numery katalogowe i okładki. Dodatkowo nie jestem przekonany czy w najbliższym czasie nie wyjdzie/wyszło coś jeszcze czego nie uwzględniłem i tu liczę na pomoc obeznanych forumowiczów. Edytowane 20 listopada 2015 przez Yeah Bunny 2 Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 20 listopada 2015 Opublikowano 20 listopada 2015 Motorstorm RC też był wydany w pudełeczku, był kod do zassania gry http://allegro.pl/promo-nowa-gra-ps-vita-ps3-motorstorm-rc-pl-i5804852206.html Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 20 listopada 2015 Autor Opublikowano 20 listopada 2015 Zastanawiałem się czy go umieścić na liście, ale z uwagi na brak carta pominąłem. Zrobie edit. Dzięki. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 20 listopada 2015 Opublikowano 20 listopada 2015 Teraz jeszcze zaznacz, co już masz z listy Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 20 listopada 2015 Autor Opublikowano 20 listopada 2015 Na tą chwilę nie ma zbyt wiele do zaznaczania, ale w miarę jak będę uzupełniał info o wersjach, numerach katalogowych itp. postaram się też wrzucać zdjęcia okładek. Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 20 listopada 2015 Opublikowano 20 listopada 2015 O, kolego, chyba zacznę zbierać równolegle bo też jakiś czas temu o tym myślałem... Chciałem też pod to podciągnąć psp. Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 20 listopada 2015 Autor Opublikowano 20 listopada 2015 Dawaj Pingu, będzie raźniej zbierać z kimś równolegle tym bardziej, że ilość tytułów i ich dostępność jest zachęcająca. Przy okazji szybciej uzupełnimy info o secie a może nawet poszerzymy o US czy JP. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 20 listopada 2015 Opublikowano 20 listopada 2015 Tez mialem kiedys ochote pozbierac gierki na Vite. Ale gdy kupilem ich kilka i przy kazdym otwieraniu widzialem taka pustke jak na zdjeciu ponizej, to uznalem ze szkoda mi pieniedzy na marnej jakosci box i kawałek karty SD. Stare gierki to chociaz papiery, instrukcja, jakies ciekawostki a to wyglada tak biednie ze meh... Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 20 listopada 2015 Autor Opublikowano 20 listopada 2015 Wszystkie nowsze platformy poza 3DS'em na to cierpią. Sama płyta i nadruk na wewnętrznej części okładki dla oszczędności. Update: Dochodzi 136 gra: Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 20 listopada 2015 Opublikowano 20 listopada 2015 (edytowane) a nic, do kasacji Edytowane 20 listopada 2015 przez grzybiarz Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 21 listopada 2015 Opublikowano 21 listopada 2015 Wszystkie nowsze platformy poza 3DS'em na to cierpią. Sama płyta i nadruk na wewnętrznej części okładki dla oszczędności. Dlatego powoli przestaje kolecjonowac gry na nowsze platofrmy. Biedne wydania albo patche bez których bazowy produkt jest mało grywalny (Bloodborne) sprawiaja ze taka kolekcja mija sie z celem w moich oczach. Vita dla mnie to o tyle dylemat bo jednak gry wciaz sa ok bez patcha i jest dużo świetnych produkcji które warto miec fizycznie, ale ich sposób wydania sprawia, że mam narazie hamulce przed zbieraniem ich. Z tego co sie orientuje to chyba nawet 3DS powoli sie wycofuje z instrukcji, ale wciaz mozna je znalezc w grach Atlusa, Xseed i innych devów od jrpgów. Cytuj
marcinwks 1 002 Opublikowano 21 listopada 2015 Opublikowano 21 listopada 2015 WRC 5 dodaj do listy. 1 Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 21 listopada 2015 Autor Opublikowano 21 listopada 2015 Dzięki. Update: Dodana 137 gra: WRC 5 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 21 listopada 2015 Opublikowano 21 listopada 2015 Dawaj Pingu, będzie raźniej zbierać z kimś równolegle tym bardziej, że ilość tytułów i ich dostępność jest zachęcająca. Przy okazji szybciej uzupełnimy info o secie a może nawet poszerzymy o US czy JP. Tak patrzę na tę listę EU i straszne goowna są jednak w większosci . Najgorsze jest to, że nie jestem purystą i po prostu nie potrafię ograniczyć się do jednego regionu - jeśli widzę wersję US/JP dwa razy taniej to biorę tańszą Swoją drogą jak idzie budowanie kolekcji? Ile już sztuk udało się ogarnąć? Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 21 listopada 2015 Autor Opublikowano 21 listopada 2015 (edytowane) Jak poprzychodzą mi wszystkie przesyłki to powinno być 1/3 całości - coś koło 50 pudełek. Jak skończę EU to pewnie wezmę listę US bo podobnie jak EU już nie będzie wspierana i będzie można powoli kompletować całość. JP na koniec bo dalej ma support i jestem jeszcze trochę zielony w kwestii zamawiania z JP. Edytowane 21 listopada 2015 przez Yeah Bunny 1 Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 21 listopada 2015 Opublikowano 21 listopada 2015 Ale czekaj czekaj, to już oficjalne info, że nie będzie więcej gier w EU i US na Vitę? Bardzo smutna wiadomość... Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 21 listopada 2015 Autor Opublikowano 21 listopada 2015 (edytowane) Temat się przewija od jakiegoś czasu: http://gamingbolt.com/sony-confirms-end-of-ps-vita-support-officially-labels-it-legacy-platform http://www.pssite.com/news/32981/duzych-tytulow-na-ps-vita-raczej-nie-uswiadczymy.html http://www.technobuffalo.com/2015/05/28/sony-admits-its-first-party-line-up-is-a-little-sparse-labels-vita-a-legacy-platform/ http://www.playstationlifestyle.net/2015/05/28/sony-clears-ps-vita-legacy-platform-comment-assures-portable-business-will-continue/#/slide/1 Te gry które są w produkcji i te które mają już daty premier jeszcze będą, ale pełny support dostanie tylko Azja. Kwestią czasu jest zamknięcie listy wystarczy spojrzeć na kalendarz premier. Edytowane 21 listopada 2015 przez Yeah Bunny Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 21 listopada 2015 Opublikowano 21 listopada 2015 (edytowane) to uczucie, kiedy masz 10% wszystkich pudełkowych gier mam 14 pudełek obecnie, ale jeszcze sporo mam do kupienia Mogę pomóc z wrzucaniem okładek, mogę wrzucić te co mam Edytowane 21 listopada 2015 przez Rayos Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 24 stycznia 2016 Autor Opublikowano 24 stycznia 2016 Jeśli ktoś poza mną jeszcze zbiera vitę to jest dobra okazja: http://allegro.pl/history-legends-of-war-na-ps-vita-psvita-jedyna-i5925748419.html History Legends Of War - wydana tylko w europie, na wielu forach zajmuje czołowe miejsca w "top rare". Na ebayu z tego co pamiętam są góra dwie wersje sprzedawane na cały świat i to w dużo wyższej cenie. Uważam, że czy to do kolekcji, czy też na to dobry deal. Cytuj
Janusz Gamingu 1 848 Opublikowano 24 stycznia 2016 Autor Opublikowano 24 stycznia 2016 (edytowane) Widzę, może się ktoś pochwali albo choć podziękuje za protipa. Rayos, jak zbierasz Vitę to będę Ci takie deale na PW wklejał, bo zanim tu puściłem pytałem Pinga czy "interested"? Edytowane 24 stycznia 2016 przez Yeah Bunny Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 24 stycznia 2016 Opublikowano 24 stycznia 2016 Widzę, może się ktoś pochwali albo choć podziękuje za protipa. Rayos, jak zbierasz Vitę to będę Ci takie deale na PW wklejał, bo zanim tu puściłem pytałem Pinga czy "interested"? Super Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 24 stycznia 2016 Opublikowano 24 stycznia 2016 Yeah Bunny, a ile już zebrałeś pudełek na Vitę? Nie kusi Cię poszerzyć kolekcję o dyski UMD z PSP? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi