Skocz do zawartości

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Gość DonSterydo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To nie jest taka sama umowa jak w przypadku Deathloopa czy Ghostwire.

Gdyby w ten sposób patrzeć, to taki Elder Scrolls też powinien być na PS5, bo już zapowiedziany i jakieś tam rozmowy były pewnie prowadzone. I setki innych gier.

Edytowane przez Bigby
Opublikowano
2 minuty temu, 20inchDT napisał:

Jakiego rodzaju umowa?

Dystrybucyjne, licencyjne itp itd

co do ekskluzywności to "podobno"(ktoś tu chyba nawet wrzucał info po informacji o przejęciu beth) mieli zakusy ale MS wbił na imprezę.

Z resztą to wszystko gdybanie, niby Spencer mówił że bedą szanować umowy wcześniej podpisane, ale różnie może być i nie ma co wróżyć z fusów.

Opublikowano

Chodzi głównie o dwie umowy: Deathloop i Ghostwire. 

W tym przypadku MS będzie je honorował, choć równie dobrze mógłby je renegocjować i wydać gry w tym samym czasie na Xa.

Opublikowano

umowę to mają na deathloop i ghost wire tokyo, a tak to jakieś fantazje klapów  :) 

Może być też tak jak z psycho2, multiplatforma ale nie wyjdzie na ps5, tylko na ps4, podobnie starfield z biedną wersja dla starej generacji w 30fps i 1080p. 

W czerwcu-lipcu zobaczymy co tam się dzieje, obstawiam że gra wyjdzie na wszystko.

Opublikowano
Godzinę temu, Bigby napisał:

I tak wypadną lepiej niż Sony, które może wyda jeszcze Horizona w tym roku. Reszta przesunięta.

Tak z ciekawości dlaczego do lineupu gier XS na 2021 wliczamy niezapowiedziane gry, a na Sony już nie? 
Idąc tym tokiem rozumowania to na PS5 w tym roku wyjdzie jeszcze m.in. Ratchet, Returnal, Kena, Horizon 2 (sorry ale tej gierce wg mnie jest znacznie bliżej do 21 niż Starfield czy na FH5, ponieważ chociaż było oficjalne info, że premiera w 21, nikt jeszcze oficjalnie tego nie zdementował) oraz (idąc w/w tokiem) niezapowiedziane jeszcze gierki i mamy pełny lineup :lapka:

Opublikowano

Różnica jest taka że w przypadku Microsoftu wiemy że mają niezapowiedziane gry na ten rok, a w przypadku Sony tego nie wiemy

• Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, ASX napisał:

Różnica jest taka że w przypadku Microsoftu wiemy że mają niezapowiedziane gry na ten rok, a w przypadku Sony tego nie wiemy

Aha. No mogą to być bomby typu FH5, ale też mogą to też być kolejne ekscytujące indii/small games.

No i podejrzewam, że Sony zostawiło sobie coś (jakaś zapowiedź), na okres na E3. 

8 minut temu, 20inchDT napisał:

Nie wiem co ma lineup playstation wspólnego z xboxem. W odpowiednim temacie pewnie o tym rozmawiają.

Nie wiem, Bigby tak stwierdził, to nawiązałem. Nie ma co się wg mnie jarać i brać ze pewnik tej FH5 czy Starfield  w kontekście lineupów xs vs PS5 w 2021. 
Choć nie powiem, jedną i drugą gierkę z chęcią bym przytulił na koniec roku.

• WTF 1
Opublikowano

Po prostu bardziej prawdopodobne jest dla mnie, że Starfield i Horizon 5 wyjdą w tym roku, niż to, że Sony nagle latem wyskoczy z jakimś wielkim tytułem od Naughty Dog, który wyjdzie kilka miesięcy później.

Wspomniane tytuły powstają ponadto od odpowiednio 5 i 3 lat i wszelkie przesłanki, jeśli wnikliwie śledzi się branżę, insajderów, a szczególnie Xboxa, wskazują na premierę w 2021. Jedynie Covid może ten fakt zmienić.

• Plusik 4
Opublikowano

Zdecydowanie wolę brak zapowiedzi i konkret 2-3 miesiące przed premierą niż niekończący się festiwal hype'u, trailerów, teaserów i dzienników developerskich. 

• Plusik 5
  • Lubię! 1
Opublikowano
5 minut temu, Bigby napisał:

Po prostu bardziej prawdopodobne jest dla mnie, że Starfield i Horizon 5 wyjdą w tym roku

Podziwiam twój optymizm patrząc na obecną sytuację w branży, brak oficjalnych informacji (ten Starfield to w ogóle dla mnie nierealny) czy dotychczasową politykę wydawniczą MS. No ale 3mam kciuki aby było jak mówisz:lapka:

• WTF 1
Gość suteq
Opublikowano

Powiedzmy sobie szczerze, Starfield obecnie jest grą widmo i tyle. 

Opublikowano

Ja to chyba jestem w mniejszości ale wolałbym żeby teraz dali Motosport, a najlepiej jakąś nową scigałkę na zamkniętych trasach niż Horizon 5, imo Horizonowi przydałby się odpoczynek 

• Plusik 1
Opublikowano

Przecież Forza Horizon 4 wyszła trzy lata temu, więc jaki tam odpoczynek? Zrozumiałbym jakby mieli taśmociągiem rok w rok wypuszczać, ale tutaj to i tak sporo czasu mija od premiery.

Opublikowano

Wraz z premiera nowych konsol gra dostała nowy żywot imo, ja tam cały czas w nią gram od premiery xd Z drugiej strony patrząc kiedy gra została wydana to taki FM wyszedł 4 lata temu. Chciałbym po prostu żeby FH5 wykorzystał cała moc XSX 

Opublikowano

Forza motorsport? Wieczny odpoczynek racz jej dać panie(Spencer)  chociaż tu odzywa się moja nienawiść do gier wyścigowych na zamkniętych trasach

Opublikowano

Dwójkę od trójki i trójkę od czwórki dzielą po dwa lata. Teraz mamy trzyletnią przerwę, ale daje to aż 4 części w ciągu 7 lat. Horizon to obecnie jedyny pewniak 90+ na MC i szansa na GOTY w portfolio MS-u. Nie wiem co mogliby przy piątce wymyślić aby nie było już znużenia i efektu "byo".

Ta gra to as w rękawie MS-u i fajnie jakby została zagrana aby przypieczętować streak świetnych gier, a nie do ratowania dupy, bo nie ma nic podobnego kalibru na Xboxie.

Opublikowano
15 minutes ago, Pupcio said:

Forza motorsport? Wieczny odpoczynek racz jej dać panie(Spencer)  chociaż tu odzywa się moja nienawiść do gier wyścigowych na zamkniętych trasach

Ja tam bym przygarnął nowa odsłonę PGR lub coś w tych klimatach, dużo tras, każda w innym miejscu :fsg:

znaczy jak faktycznie w tym roku wyjdzie FH5 to będzie grane aż do upadłego, jak w każda część.  Ja tak naprawdę od piątki jedynie oczekuje powrotu do systemu wyścigów z 1 i 2 gdzie był wymóg danego samochodu, marki, klasy czy rocznika 

• Smutny 1
Gość suteq
Opublikowano

Jakoś ciężko mi w to uwierzyć, żeby było w Passie. Sekiro to FS, a żadna wcześniejsza ich gra nie była w Passie. Sekiro to też Acitivison a oni chyba też nic nie dali do GP, bo w sumie co. xD