Skocz do zawartości

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Gość DonSterydo

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 3.05.2022 o 09:30, Czoperrr napisał:

GTA San Andreas Definitive Edition (May 10th)(Xbox)

o kurła, nie ukończyłem, ale tak to wygląda: wkręciłeś się, to kup pełniaka - i ok, tyle że się nie wkręciłem

Coś jak testowanie demek kiedyś, tyle że mniej czasu spędzam z tymi pełniakami, niż kiedyś z demkami z PSM :ok, boomer:

W dniu 14.05.2022 o 09:56, Daddy napisał:

RE2 do wyrwania nówka po 40zł a w XGP szybko ostatnich Residentów nie będzie, $ony zabuliło hajs by taki RE8 nie wpadł przez jakiś czas do XGP.

https://allegro.pl/kategoria/gry-na-konsole-microsoft-xbox-one-147123?string=resident evil 2 xbox one&strategy=NO_FALLBACK&order=p&wersja-gry=pudełkowa

gdzie za 40 zł? Revelations grosze kosztuje ale dwójka niet.

6 minutes ago, grzybiarz said:

o kurła, nie ukończyłem, ale tak to wygląda: wkręciłeś się, to kup pełniaka - i ok, tyle że się nie wkręciłem

Coś jak testowanie demek kiedyś, tyle że mniej czasu spędzam z tymi pełniakami, niż kiedyś z demkami z PSM :ok, boomer:

przecież pół roku na ten szrot to i tak za dużo

10 minut temu, Czoperrr napisał:

Oby dali coś fajnego a nie znowu 2 rogue like + 5 gier do xCloud które już są w abonamencie :D

Bomby pewnie na następny miesiąc kiedy wystartuje nowy PS+. W perspektywie ostatnich rewelacji w sumie mam większy hype na to co tam zobaczymy niż kolejną wrzutkę do XGP. Brakuje mi jakiejś bomby.

W dniu 13.05.2022 o 17:15, Soban napisał:

Trochę w ostatnich miechach fiutkiem wieje w gejpasie. Nie dość, że brak dużych premier od MS to jeszcze brak nawet starszych sztosów 3rd party. Trochę już rzygam tymi indykami na jedno kopyto, a szczególnie izometrycznymi rouge like.

Ja żałuję że się nabrałem na statusową propagande fanatyków o fantastyczności gamepassa i kupiłem series x. Ilościowo może jest dużo, ale większość to jakieś gówna z komórek dla szopenhałerów gamingu. Gier wartych uwagi jest dosłownie kilka, a komórkowe gówna 2d to ja sobie mogę za darmo pobrać ze sklepu androida, bo nie po to się kupuje najpotężniejszą konsole na rynku żeby grać w pikselki.

Edytowane przez Observer
  • Plusik 1
  • Lubię! 1
  • Minusik 1

Bez przesady z tym że gamepass to takie dziadostwo, to samo można powiedzieć o plusie jak ma się konsole sony i gra we wszystko na bieżąco. 

Dla takich osób jak ja, które ostatnio miały X360 i całą poprzednią generację siedzieli na PS4, gamepass to super sprawa bo można nadrobić dużo gier za małą kasę. 

Ja pomimo tego że miałem X360 i One, a teraz mam XSX i zasadniczo starałem się ogrywać przez te generację wszystko na bieżąco to jakimś cudem wciąż mam w co grać i szczerze mówiąc nie wyobrażam jak bardzo wysublimowany trzeba mieć gust i jak wąskie kryteria przyjąć by stwierdzić że w Game Passie jest tylko kilka interesujących gier. Aż przejrzałem sobie na szybko całą bibliotekę i moim zdaniem w samym 2021 wyszło kilka gier które są w stanie zapewnić grania na wiele miesięcy.

Nawet jeśli odejmiemy te wszystkie modne ostatnie  rogalalikowe indyki, to cały czas jest tu masa interesujących, wartych choćby sprawdzenia tytułów.

• Plusik 2

Jak przestałem kupować gry na zapas na premierę czy w promocjach, to się okazało, że z 70-80% gier które bym kupił pojawiło się w GP. Nie zaklinajmy więc rzeczywistości, że w GP nie ma w co grać. Chciałbym mieć tylko czas na to wszystko.

Jak ktoś się nastawia, że kupuje wszystko co chce ograć, to niech nie kupuje abonamentu.

Edytowane przez SnoD
  • Plusik 3
2 minuty temu, SnoD napisał:

Jak przestałem kupować gry na zapas na premierę czy w promocjach, to się okazało, że z 70-80% gier które bym kupił pojawiło się w GP. Nie zaklinajmy więc rzeczywistości, że w GP nie ma w co grać. Chciałbym mieć tylko czas na to wszystko.

Jak ktoś się nastawia, że kupuje wszystko co chce ograć, to niech nie kupuje abonamentu.

Wiem, że ludzie tego nie lubią, ale patrząc po profilach forumowiczów i reakcjach na abonament od Sony czy darmowe gry z Epic Store'u ciężko jest mi uwierzyć, że ktoś poza jednostkami nie ma nic do ogrania w XGP.

Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Wiem, że ludzie tego nie lubią, ale patrząc po profilach forumowiczów i reakcjach na abonament od Sony czy darmowe gry z Epic Store'u ciężko jest mi uwierzyć, że ktoś poza jednostkami nie ma nic do ogrania w XGP.

Przeciętny dorosły facet po 30 (takich tu chyba większość) ma na karku dzieci, kredyt, robotę i pewnie cieszy się jak wygospodaruje czas na przejście jednej-dwóch gier na miesiąc (Jak dobrze pójdzie), więc Ci co się dziwią, że ktoś czegoś nie ograł, to najczęściej tacy co mają nadmiar wolnego czasu.

• Plusik 1

Niektórym tutaj nastroje dotyczące GP zmieniają się z miesiąca na miesiąc. Jak trafi się taki styczeń z Mass Effectem, Hitmanem, Deaths Door czy Windjammers to super, warto było subskrybować, GP znów dostarcza, abonament już się zwrócił. Potem następny miesiąc są fajne tytuły, ale niekoniecznie dla określonej grupy osób, albo takie z żółtkiem na MC - to już chujoza, po co ja to opłacam, niech się lepiej postarają.

To ja się zapytam jakich gier AAA, bo podejrzewam, że o takie chodzi, chcecie w GP, a których nie było wcześniej w usłudze, albo których jeszcze nie ograliście. Bo pewnie cokolwiek się nie pojawi (np. oczekiwany przeze mnie RE Village), komentarze w większości ograniczą się do "niezła wrzutka, ale już dawno ograłem".

Jedyne czego rzeczywiście brakuje, to kolejnych Xboxowych exów.

• Plusik 6

Troche pobronie tego XGP. Dla mnie wrzucenie gier od Bety i EA hurtowo dało wiele opcji do sprawdzenia dużych gier które chciałem kupić ale zwlekałem bo nie wiedziałem czy mi siądą (Wolf, Doom, Fallen Order). Dodatkowo jest tam naprawde sporo gier które sobie próbuje z dzieciakami i to wypala (ostatnio jakiś Minecraft Dungeons). Niby najmniej odpalam Xboxa ale pozbywać się go nie zamierzam a pewnie i XGP odnowie (może przycebule jak system pozwoli). 

Widzę niestety że premiery w XGP zamiast stać się grami do grania to są wykorzystywane jako oręż w CW co samo w sobie mocno szkodzi na tym forum. 

1 minutę temu, LiŚciu napisał:

Widzę niestety że premiery w XGP zamiast stać się grami do grania to są wykorzystywane jako oręż w CW co samo w sobie mocno szkodzi na tym forum. 

Uno reverse, bo to samo można powiedzieć o dowolnej gierce dostępnej tylko na PS. Dziwnym trafem nie da się tego powiedzieć o grach Nintendo - czyżby czerwoni byli zbyt zajęci graniem, żeby przejmować się wojenkami? ;)

Gdyby wrzucano np. top 12 (gra na miesiąc) najlepszych gier 3rd party zeszłego roku to byłbym happy, ale tak jak pisał @ASX - dużym problemem XGP jest to, że spora część z tych gier to są/byłyby tytułu 1st party MSu, ale jak widać zieloni w kratę, przykładem z 2020 postanowili, że w tym roku gier nie będzie. :reggie: