Skocz do zawartości

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Gość DonSterydo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Patrząc jakie ostatnie 5 lat miało Sony i Nintendo - wątpię.

Nintendo to fakt. dla mnie to każda ich gra wielka nowość, ale w nowej generacji sony wcale nie wypada lepiej. No ja mając ps4, wziąłem xa, bo te ich exy nie przekonały mnie, a w tej generacji nic nowego i ciekawego nie mają. Szczerze to najwięcej gier ma teraz PC :)

Opublikowano
1 minutę temu, Sedrak napisał:

Nintendo to fakt. dla mnie to każda ich gra wielka nowość, ale w nowej generacji sony wcale nie wypada lepiej. No ja mając ps4, wziąłem xa, bo te ich exy nie przekonały mnie, a w tej generacji nic nowego i ciekawego nie mają. Szczerze to najwięcej gier ma teraz PC :)

Rozbija się o to, że czy te gry Ci się podobają czy nie to one faktycznie są i Sony widać, że zainwestowało w nowe tytuły, także w te jedynie na PS5. 

A zrobili to praktycznie rok w rok, od 2017 do 2021 wydając mnóstwo świetnego softu. Zaś to co dostarczył na razie MS to jedynie potężny niedosyt i gorzki posmak zmarnowanego potencjału (z przebłyskiem w 2021).

• Plusik 3
Opublikowano
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

Patrząc jakie ostatnie 5 lat miało Sony i Nintendo - wątpię.

nie no już nie zaklijanmy rzeczywistości

Sony też miało/ma swoje problemy, przypomnę tylko że przecież wszystkie ich gry na ten rok (Horizon, Gran Turismo, God of War) to gry które miały pierwotnie wyjść w 2021 r. Przez co przez całą drugą połowę minionego roku nie mieli żadnej swojej gry i zostali bez żadnej gry na okres świąteczny, kiedy gry sprzedają się generalnie najlepiej (tutaj na szczęście z pomocą przyszło Call of Duty, na które Playstation ma umowę marketingową). Ale przeczekali ten okres i teraz mają zajebisty początek tego roku i to trzeba im oddać, ale co by było gdyby te gry jednak nie zostały opóźnione, jakie gry mieliby zaplanowane na 2022 r.? 

aż przypomnę mój post z działu Playstation kiedy to zostały powyższe gry i kiedy broniłem Sony  i tłumaczyłem z czego wynikają opóźnienia:

• Plusik 1
Opublikowano

Tylko jednak pomimo przesunięć dalej wydali dwie gry oraz załatwili sobie exa na trzecią w postaci deathloop.

Niczego nie przesadzam w przypadku Microsoftu, aż do tego czerwca. Jednak aktualnie oficjalnie to w tym roku "nic nie ma" i raczej szybciej powinni uspokoić fanów.

Opublikowano
13 minut temu, ASX napisał:

Sony też miało/ma swoje problemy, przypomnę tylko że przecież wszystkie ich gry na ten rok (Horizon, Gran Turismo, God of War) to gry które miały pierwotnie wyjść w 2021 r.

O słodki Jezu, to dobrze dla Xboxa, bo nie byłoby co z niego zbierać. :obama: 

Opublikowano

ten temat to swoją drogą niezła podróż w czasie bo jeszcze niedawno Paolo pisał tak:

W dniu 10.12.2021 o 08:53, Paolo de Vesir napisał:

Zacznijmy od tego, że żeby gry wydawać to ktoś musiałby je zacząć robić, a 1st party Sony jest chyba w najgorszym stanie od lat. 

niesamowite jak wszystko szybko się zmienia 

• Haha 5
Opublikowano
1 godzinę temu, Czoperrr napisał:

Łatwe calaczki dla @ping

GDZIE?!

Nie no, na dysku mam trochę łatwych gierek ale nie chce mi się wbijać. Raz na jakiś czas w przerwie od konkretów można. Jak patrzę na profile ludzi co mnie poprzeganiali z punkcikami to nie zazdroszczę.

Opublikowano
17 minut temu, ASX napisał:

ten temat to swoją drogą niezła podróż w czasie bo jeszcze niedawno Paolo pisał tak:

niesamowite jak wszystko szybko się zmienia 

To prawda, niesamowitym jest mieć 1/4 studiów konkurencji, a robić 4x więcej gier.

Opublikowano
3 godziny temu, Bigby napisał:

Mają graczy w dupie bo komuś nie podoba się aktualna wrzutka?

To tak jakbym powiedział, że w miesiącu w którym do usługi wskoczyły same sportowki, z MLB The Show na czele, Microsoft wypiął się na "prawdziwych graczy", kompletnie zapominając że istnieją miliony osób, dla których taka FIFA, NBA lub wspomniany baseball są najważniejszymi premierami roku. I tak samo oni mogą mieć w dupie te wszystkie oczekiwane AAA.

I jeszcze raz, zupełnie serio zapytam. Co miałoby się pojawić w GP czego jeszcze nie było (przy czym rok jeszcze długi więc wiele się może zdarzyć), żeby w pełni uzasadnić opłacenie abonamentu?

Jak tak spojrzałem chociażby na premiery z 2021, to otrzymaliśmy do tej pory:

It Takes Two

Halo Infinite

Psychonauts 2

Forza Horizon 5

Hitman 3

Death's Door

Guardians of the Galaxy

Back 4 Blood

Loop Hero

Artful Escape

The Forgotten City

Age of Empires 4

Unpacking

Life is Strange

Sable

Twelve Minutes

Mass Effect

F1 2021

Scarlet Nexus

Outriders

I pewnie jeszcze o czymś zapomniałem. Właściwie jedynymi wielkimi nieobecnymi z zeszłorocznych gier są Deathloop, który w tym roku wskoczy, RE Village (oby trafił), Far Cry 6, który pewnie pojawi się wraz z zapowiadanym UBI+ oraz Lost Judgement. Reszta to gierki Sony i Nintendo, więc odpadają.

Wiadomo, że chciałoby się dostać Dying Light 2 albo Elden Ring i może w swoim czasie wpadną. Na pewno nie wtedy, kiedy sprzedają się jak świeże bułeczki (szczególnie ER).

Dla mnie same gry MS i Bethesdy są warte opłacania XGP a to że MS ma jakiś burdel z premierami to inna sprawa. Przesunięcie premier to jedno a drugie to że zazwyczaj MS miał pustą pierwszą połowę roku (czasami trafiała się jedna gra od first party/xgsp).

Można jechać po grach w GwG ale po XGP? Tony dobrych gierek tu są, bywa że mi tez dany miesiąc wrzutkami nie podejdzie ale ile razy byłem w błędzie widząc grę na YT ''kto w to będzie grał?'' a później odkrywam fajne gierki jak Unpacking, Touryst, Hades, itd.

Gry AAA? no mało jest dzisiaj takich gier i raczej co miało być w XGP to było/jest, zostały na kiedyś: gry ActiBlizz, pojedyczne sztuki jak RE8, DL2, może C2077, trociny od Ubi....

56 minut temu, messer88 napisał:

Ciekawe czy zamierzają w ogóle jakąś rekompensatę w tym roku za np Starfield i będą chcieli zafundować właśnie jakąś dużą głośną grę do GP. 

Nie zdziwię się jak Gotham Knights wpadnie do XGP bo MS lubi gierki WB Games, może Dying Light 2

23 minuty temu, Sedrak napisał:

Trochę mnie ta rozmowa bawi. Wszyscy na forum walą cebulę za 4 zł miesięcznie albo cenę dwóch kraftowych browarów i narzekają, że chujowe gierki...no ludzie. jest teraz trochę mniej bomb, ale co to przeszkadza. Mam czas by ograć inne gierki z kupki wtydu, która tylko rośnie, a jak wleci mniej znana gra, którą bym w życiu nie kupił, a okaże się dobra to tylko dziękować Spencerowi, a bomba prędzej czy później i tak się pojawi. 

Te cebulowanie i później sranie gruzem to taki sam wstyd jak dzielenie na 5 na PSN czy dzielenie Netlixa na kilka osób i darcie japy.

9 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Rozbija się o to, że czy te gry Ci się podobają czy nie to one faktycznie są i Sony widać, że zainwestowało w nowe tytuły, także w te jedynie na PS5. 

A zrobili to praktycznie rok w rok, od 2017 do 2021 wydając mnóstwo świetnego softu. Zaś to co dostarczył na razie MS to jedynie potężny niedosyt i gorzki posmak zmarnowanego potencjału (z przebłyskiem w 2021).

Rok temu też tak pisałeś Paolo  :) Ratchet i Returnal to też takie gry -/+ AA a tobie chyba rozbija się o magiczne AAA, zresztą poprzedni rok to była bieda na plejce, ten zapowiada się biednie dla Xboxa. No ale żeby nie było to w tym roku masz duże szanse trafić z tym marudzeniem, pierwszy raz :/ MS magicznie nic nie wyczaruje na ten rok poza kilkoma dealami które znamy jak Scorn, Warhammer, Atomic Heart, itd.

Grubby i Jez nie dają żadnych informacji o grach na 2022....o FH5 w Meksyku to już w styczniu 2021 trąbiono.

@ASX robisz przerwę od forum kilka dni przed ''E3'' jak rok temu? :xboss:

• Plusik 1
Opublikowano
14 minut temu, Daddy napisał:

zresztą poprzedni rok to była bieda na plejce, ten zapowiada się biednie dla Xboxa

Było kilka dobrych gier na Plejkę, kilka dobrych na Xa i sumarycznie mnóstwo świetnych multiplatform. Ten rok zapowiada się wyśmienicie w multipaltformach, świetny rok PS, ale ulaniec nie dostarczył. :/ Kurcze, jebane PlayStation i Nintendo, znów ogarnęli gry i nie poczekali na MŚ. :(

Opublikowano (edytowane)

Nieważne jak zaczynasz - ważne jak kończysz i myślę, że posiadacze ps3/ps4 się zgodzą.

Szczególnie, że pamięć konsumenta jest strasznie krótka.

Edytowane przez wojtas011
Opublikowano
45 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Było kilka dobrych gier na Plejkę, kilka dobrych na Xa i sumarycznie mnóstwo świetnych multiplatform. Ten rok zapowiada się wyśmienicie w multipaltformach, świetny rok PS, ale ulaniec nie dostarczył. :/ Kurcze, jebane PlayStation i Nintendo, znów ogarnęli gry i nie poczekali na MŚ. :(

A co takiego zajebiste go wypuszcza w tym roku Nintendo?

Opublikowano
21 minut temu, 20inchDT napisał:

Rekompensata za starfielda xd co ja czytam. Chlopaki uspokojcie sie juz z tym, bo dopiero maj, wiec nie placiliscie 4 zl za listopad.

11zł/msc piękny kawalerze, przecież mam prawo za to oczekiwać najwyższej jakości :sapek:

Opublikowano

Skończyłem Citizen sleeper. Super gra polecam fanom disco elysium. Następna perełka w gp której kompletnie nie śledziłem a jak zagrałem to oderwać się nie mogłem. Akurat skończyłem triangle strategy i jestem przed 13 sentinels więc taka mała gierka idealna. Dobra fabuła, ciekawa mechanika z kośćmi i wspaniale było grać na pc a potem na tv dzięki Play anywhere. 

IMG_20220517_211750.jpg

• Plusik 3
  • Lubię! 1
Opublikowano
2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

To prawda, niesamowitym jest mieć 1/4 studiów konkurencji, a robić 4x więcej gier.

Studia Sony wydały w zeszłym roku, jeśli dobrze liczę całe DWIE gry. Reszta to podkupione gry third party, które wyjdą też na X'a. MS w tym samym czasie wydał 3 gry (Psychonauts 2 nie liczę).

W tym roku studia Sony wydadzą całe TRZY gry. MS w tym samym czasie wyda w obecnej sytuacji realnie jakieś dwie gry. 

Tak więc te "4x więcej gier", to w rzeczywistości od 2-3 lat stosunek 1 do 1.