Skocz do zawartości

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Featured Replies

Opublikowano
18 godzin temu, ASX napisał:

Ja ostatnio pograłem trochę w Road 96 i mi się podoba. Fajna pozycja w stylu opowieści drogi, w ramach której gramy nastolatkiem próbującym uciec z despotycznego kraju i po drodze spotykamy wykręcone postaci. przeżywamy dziwne wydarzenia i podejmujemy decyzje które mają dalekosiężne konsekwencje. Sama rozgrywka to raczej standardowy symulator chodzenia, ale sam klimat, muzyka i stylizowana oprawa potrafi urzec.

Więc jak ktoś szuka czegoś na odprężenie, ze szczątkowym gameplayem, ale fajny klimatem i historią to polecam

Gram czwartą postacię.Pierwsza aresztowana, dwie przeszły granicę.Po recenzji Zagrajnika spodziewałem się większej swobody, a to w sumie gameplayowo  takie Walking Dead w innym setingu.Mimo wszystko gra się fajnie.

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Cześć, w ramach ćwiczeń programistycznych wykonałem stronkę z grami Xbox Game Pass. Nie będzie ona zbytnio reklamowana (nawet sensownej domeny nie ma) ale możecie przekazać dalej i dzielić się linkiem

• za 3 dni nowy rok, więc postanowiłem że zrobie podsumowanie ciekawszych gier które zapowiedziane są do Game Passa na przyszły rok:   1. Monster Hunter Rise - 20 stycznia 2023 r. 

Opublikowano

Nieironicznie polecam karchera, gierka daje radę :obama:

Opublikowano
33 minuty temu, Bzduras napisał:

Nieironicznie polecam karchera, gierka daje radę :obama:

Wiadomix. Te z pozoru gówno gierki zawsze dają radę, bo są oryginalne i inne. 

Opublikowano

chciałbym blood bowl 3 w pasie. Phil spełnij moje marzenia:xboss:

Opublikowano

Road 96 :notbad:

Zapowiada się świetna przygodówka!

Opublikowano

Fun z Road 96 odkąd dowiedziałem się z forumka że nie jest to typowy symulator chodzenia i w trakcie podróży na granicę można zostać złapanym lub zginąć.

Robi też na mnie wrażenie ile jest mechanik i pomysłów, w zasadzie każda lokacja to inny pomysł na rozgrywkę. Ostatnio tez nabawiłem się traumy po zamówieniu taksówki i teraz 10 razy się zastanowię zanim  zadzwonię drugi raz po złotówe

Opublikowano
3 hours ago, ASX said:

Fun z Road 96 odkąd dowiedziałem się z forumka że nie jest to typowy symulator chodzenia i w trakcie podróży na granicę można zostać złapanym lub zginąć.

Robi też na mnie wrażenie ile jest mechanik i pomysłów, w zasadzie każda lokacja to inny pomysł na rozgrywkę. Ostatnio tez nabawiłem się traumy po zamówieniu taksówki i teraz 10 razy się zastanowię zanim  zadzwonię drugi raz po złotówe

Taksówkarz genialna postać to fakt.

Opublikowano

Przy którejś rozgrywce chciałem chciałem sprawdzić taksówkarza i się zdziwiłem...

Symulator karchera sprawdzę bo lubię dziwne gierki choć przyznam, że ostatnie jeżdżenie kosiarką mnie stresowało.

Opublikowano
W dniu 15.07.2022 o 09:37, Bartg napisał:

Taksówkarz genialna postać to fakt.

Ja widzę tutaj inspirację jedną z filmowych postaci, która została wykreowana przez

Spoiler

Jean Reno

Wygląd, kwiatki w samochodzie i ogólna profesja.

Opublikowano

Najbardziej stresujące z taksowkarzem miałem jak

Spoiler

Obejrzałem w jego taksowce kasete z filmem jak zginela jego córka i chwile potem dostałem kulke w łeb. 

Opublikowano
2 godziny temu, Bartg napisał:

Najbardziej stresujące z taksowkarzem miałem jak

Pokaż ukrytą zawartość

Obejrzałem w jego taksowce kasete z filmem jak zginela jego córka i chwile potem dostałem kulke w łeb. 

Szacun. Ja nie odważyłem się nawet tego dotknąć jak już wiedziałem czym to pachnie. Pierwszy raz spotkałem go

Spoiler

będąc już przy granicy jak łapał stopa.

Wtedy jeszcze nie wiedziałem, że w tej grze można zginąć...

Spoiler

... a szczerze powiedziawszy to myślałem, że to jakiś pedofil, który zaraz wyciągnie kutasa i będzie game over - zostałeś wyruchany!

Opublikowano

Pytanie Road 96 jest po polsku?

Opublikowano

Tak

Opublikowano

W sumie to po dłuższym pograniu gra traci mocno swój urok.Okazuje się ,że ta swoboda jest mocno iluzoryczna.To raczej zbiór wydarzeń, które są serwowane losowo, lub z naszym małym wyborem .Wybór niby jest, ale sprowadza się głownie między podążaniem ścieżką ustaloną przez twórców a końcem gry.Tak do czwartej postaci grało się fajnie-póżniej niemalże  wiemy w jaki sposób będą przebiegały konkretne segmenty.

Ale fabuła spoko.

Opublikowano

Zdjęcie

przed chwilą zeszło też embargo na As Dusk Falls i pomimo całej beki związanej ze stylem graficznym to okazało się że gra zbiera zaskakujące dobre recenzje. M.in 9/10 od Gamespotu i IGN

Opublikowano

Śmieciara podjechała, każdy znajdzie coś dla siebie.

Opublikowano

A ppe oczywiście wprowadza znów w błąd i pisze że do GP trafi w lipcu DLC do Horizona 5.

:szopenhauer:

Opublikowano

Inside jest super

Opublikowano

Będę kilka dni bez dostępu do PCta to sprawdzi się i Inside i ADF w Cloudzie. Fajna wrzutka, dobre rzeczy.

Swoją drogą, ten Torment nie jest już w XGP???

Opublikowano

Będzie grane As Dusk Falls i Inside. To pierwsze zgarnia lepsze oceny niż zakładałem, może też uda mi się przeboleć ten styl graficzny. Limbo jest nieśmiertelnym kozakiem, liczę, że Inside będzie równie dobre:xboss:

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Będę kilka dni bez dostępu do PCta to sprawdzi się i Inside i ADF w Cloudzie. Fajna wrzutka, dobre rzeczy.

Swoją drogą, ten Torment nie jest już w XGP???

Na PC chyba jest.

Opublikowano

Torment dobra gierka jak ktoś lubi takie. 

Opublikowano

bardzo dobra, ale ja mam na płytce i lata za grosze. Tanie gierki rzucili.

Opublikowano
1 godzinę temu, Czoperrr napisał:

Będzie grane As Dusk Falls i Inside. To pierwsze zgarnia lepsze oceny niż zakładałem, może też uda mi się przeboleć ten styl graficzny. Limbo jest nieśmiertelnym kozakiem, liczę, że Inside będzie równie dobre:xboss:

Inside ograłem bardzo dawno temu jak była promka. fajna, podobało mi się, ciężki klimat dawał radę. 

Opublikowano

No jeśli ktoś jeszcze nie ograł, to Inside jest pozycją obowiązkową