Skocz do zawartości

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Featured Replies

Opublikowano

u mnie już dawno skończył się 3 letni okres kiedy kupiłem sobie przekonwertowałem sobie Golda na Game Passa za 4 zł. Teraz płacę pełną cenę i na razie nie narzekam na brak gier do ogrania. Wręcz wciąż mam wrażenie, że backlog tytułów które chciałbym ograć zdaje się nie mieć końca.

A jeśli ciekawe gry się skończą i faktycznie nie będę już w co grać to po prostu bez żalu anuluje swój abonament i tyle :dunno:

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Cześć, w ramach ćwiczeń programistycznych wykonałem stronkę z grami Xbox Game Pass. Nie będzie ona zbytnio reklamowana (nawet sensownej domeny nie ma) ale możecie przekazać dalej i dzielić się linkiem

• za 3 dni nowy rok, więc postanowiłem że zrobie podsumowanie ciekawszych gier które zapowiedziane są do Game Passa na przyszły rok:   1. Monster Hunter Rise - 20 stycznia 2023 r. 

Opublikowano

Mi tam rezygnacja z gier AAA nie boli o ile będzie wpadała naprawdę wyśmienita indyczyna i AA (Solar Ash Kingdom, The Pathless, Hollow Knight itp.). Nie rozbija mi się o ilość literek, a jedynie żeby te gry były no mięsiste. Za taką usługę zapłacę 55zł tak jak Pan Jezus powiedział.

Opublikowano

Całkiem niedawno wpadł snajper, później będzie Plague więc spoko, jakby we wrześniu zadbali i np wrzucili taki Evil West to byłoby dobrze. Powinni bardziej łatać brak dużych gier od ich samych takimi tytułami. 

Opublikowano
38 minut temu, Bielik napisał:

Użytkownicy którzy tak cebulą jak my to jakiś promil wśród wszystkich posiadaczy gamepassa

Sam w to nie wierzysz

Opublikowano

no ale to akurat prawda, użytkownicy którzy wyszukują promocje, korzystają z transferów golda na game passa i stosują podobne ulgi to zdecydowana mniejszość całej bazy użytkowników. Większość po prostu płaci pełną cenę.

Opublikowano

No nie wiem, jak widze reeesetery, neogafy, wykopy czy reddity to wszedzie cebula i pytania o :cebula:

Nie wierze ze ludzie nie kombinuja jak z netflixem.

Opublikowano

Nie wyobrażam sobie jak osoba o zdrowych zmysłach może płacić za to pełną cenę. Niestety ale poziom tej usługi mocno poszybował w dół . W czasach gdzie gry są rozdawane za darmo albo na wyprzedażach -90% gamepass za pełną cenę to żart.

Opublikowano

tylko że osoby które udzielają się na forach, wykopach, redditach i innych stronach to mała, ale bardziej świadoma grupa użytkowników.

To tak jakby wysnuwać wnioski, na temat ogólnych statystyk dotyczących gier i konsol, na podstawie sprzedaży w Perfect Blue.

Opublikowano

Przecież każdy ma internet. Myślę, że ta bardziej świadoma grupa to zwyczajnie gra na innych platformach.

Opublikowano
7 minut temu, devilbot napisał:

Nie wyobrażam sobie jak osoba o zdrowych zmysłach może płacić za to pełną cenę. Niestety ale poziom tej usługi mocno poszybował w dół . W czasach gdzie gry są rozdawane za darmo albo na wyprzedażach -90% gamepass za pełną cenę to żart.

Mi wyszło jakies ~15zl za miesiac jak robiłem konwersje, wiec nie narzekam, ale np. płacenie 55zł za miesieczny dostep do watch dogs 2, ktorego mozna kupic taniej na własność :gayos:no nie, dzięki.

Opublikowano

Ja też uważam, że na cebulach gamepass to must have i nawet głupio by było nie mieć za tyle.

Opublikowano
8 minut temu, devilbot napisał:

Przecież każdy ma internet.

i peppera :rayos:

Opublikowano
2 godziny temu, ASX napisał:

u mnie już dawno skończył się 3 letni okres kiedy kupiłem sobie przekonwertowałem sobie Golda na Game Passa za 4 zł. Teraz płacę pełną cenę i na razie nie narzekam na brak gier do ogrania. Wręcz wciąż mam wrażenie, że backlog tytułów które chciałbym ograć zdaje się nie mieć końca.

A jeśli ciekawe gry się skończą i faktycznie nie będę już w co grać to po prostu bez żalu anuluje swój abonament i tyle :dunno:

Można wiedzieć jaki jest powód nie korzystania z konwersji golda na gpu? Przecież cały czas można tego dokonać, nawet na starych kontach 

Opublikowano

po prostu od momentu kiedy zrobiłem pierwszą konwersję na 3 lata, nie skończył mi się abonament, bo przy różnych okazjach kupowałem sobie kody na 3 lub 6 miesięcy. Żeby skorzystać ponownie z konwersji musiałbym dopuścić do wyczerpania abonamentu.

i tak jeśli podsumuje sobie te 4  lata od mam już opłacony GP, ile gier ograłem i ile za nie zapłaciłem to wychodzi śmiesznie niska kwota, nie muszę drugi raz cebulić.

Opublikowano

W dzisiejszych czasach te 50 zł miesięcznie za tak potężna usługę jak GP to śmieszne pieniądze. Ludzie są wygodni i szkoda im czasu na kombinacje, tak to działa.

Opublikowano

Ja cebulilem, ale po najniższej linii oporu. Po prostu kupiłem 2 lata golda w jakimś media markcie + miesiąc gpu za bodaj 55 zł. Jak się skończy, to zrobie tak ponownie, o ile będzie się jeszcze dało. 

Opublikowano

No i spoczko, skoro jest taka możliwość to korzystaj. Tylko są ludzie, którym się nie chce kombinować, i to też jest postawa OK

Opublikowano

Może to dziwne, ale patrząc na to co już teraz jest w ofercie i jakie gry są zapowiedziane, to ja bym się czuł trochę nieprzyzwoicie gdybym drugi raz wycebulił 3 lata game passa w konwersji za 4 zł. Te najlepsze gry zresztą które trafiły do GP jak Halo Infinite, Horizon czy Ori i tak zresztą staram się kupować potem na własność.

Ale wiadomo, nie mam nic przeciwko jak ktoś korzysta z konwersji, bo skoro jest taka promocja to dlaczego ktoś nie miałby z niej  skorzystać :lapka:

Opublikowano

Mi się kończy abo z końcem lutego i jeśli będzie możliwość to przycebule na kolejne 2 lata. Jeśli nie to się wstrzymam i będę kupował pojedyncze gry na własność. Teraz trochę się uzależniłem od GP i gram ile mogę bo jest sporo dobra ale do tego czasu raczej skończę wszystko na czym mi zależy a nie widzi mi się opłacania abonamentu tylko do grania w Starfield czy Forze bo to gry na lata i lepiej mieć na własność. Czas pokaże co tam MS zapowie na kolejny rok jeśli chodzi o 3rd party w usłudze.

Opublikowano

ja tam teraz jakiś czas jechałem na odnawianiu PC gamepassa za 4zł,ale wjechała ta promka

https://lowcygier.pl/subskrypcje/3-lata-xbox-game-pass-ultimate-za-jedyne-224-zl-dla-nowych-i-powracajacych-sub-poradnik-nie-wymaga-uzycia-vpn/

przedłużyłem sobie do listopada 2024 za 150zł XD kupiłem 6 kodów na 3msc golda i za każdy wklepany kod był jeszcze miesiąc gratis po konwersji, w sumie mam za tę kwotę 26 miesięcy ultimate bo zależało mi na xcloudzie dzięki czemu zimą mogę sobie popykać w robocie na smartfonie :nosacz3:

Opublikowano

Ja jestem leniwy, ale w konwersji, którą opisałem nie widzę nic bardziej skomplikowanego niż normalny zakup GPU :p

Zresztą sam M$ chyba do tego zachęcał. 

Co innego zakup 3 kodów na kubie, 2 w bangladeszu, 10 w brazylii i 5 w sosnowcu. Na koniec jeszcze to podzielić z jakimś ziomem na pół i mamy abo za mniej jak przysłowiowy verbatim. 

Niby fajnie, ale na to, to już jestem zdecydowanie zbyt leniwy xD

Opublikowano

Furtka z konwersją to oczywiście świaodmy zabieg MS. Coś jak przymykanie oka na dzielenie kont na  Netlix.

Netflix powoli przestaje przymykać oko. I tak samo MS w koncu furteczkę przykmnie.

Opublikowano

Będą pewnie chętnie pozwalać na ekstremalne cebule do czasu aż przynajmniej nie dogonią ps+ i staną się abo nr. 1 na świecie. Potem pewnie dopier zacznie się chęć prawdziwego zarabiania.

Opublikowano
6 minut temu, PanKamil napisał:

Będą pewnie chętnie pozwalać na ekstremalne cebule do czasu aż przynajmniej nie dogonią ps+ i staną się abo nr. 1 na świecie. Potem pewnie dopier zacznie się chęć prawdziwego zarabiania.

Mają 60-70% rynku więc są już no. 1. Raczej cebulą żeby przyzwyczaić użytkowników do usługi.

Opublikowano

Trzeba być ignorantem by oceniać poczynania ogółu graczy po ich preferencjach na forach internetowych. 

TOP10 każdego roku to na zmianę FIFA, CoD, Minecraft, GTA itp. a na forach niby nikt w to nie gra. A jak wziąć pod uwagę już samą ilość generowanej kasy to na świecie brylują jakieś azjatyckie moby czy inne Robloxy.

A co do GP, to oferta niezmiennie jest niedościgniona. Już nikogo nie dziwi, że rocznie jest kilkadziesiąt premier w GP. A jak ktoś gra dodatkowo na PC, to już w ogóle petarda, bo GP na PC jest bardzo mocno rozwijany o produkcje skrojone typowo pod piec i nie jest zwykłym kopiuj wklej z konsoli.

Płaciłbym pełną cenę, ale jak tylko kończy mi się GP to zaraz wjeżdża promo 4 zł na PC.

Edytowane przez SnoD