Skocz do zawartości

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Gość DonSterydo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na konsolach "późna wiosna". Kurde odważny ruch w dzisiejszych czasach mieć prawie skończoną grę i wydać ją na początku tylko na peceta, bardzo to obniża poziom promocji na premierę.

Opublikowano
Godzinę temu, Faka napisał:

Naprawili już tego Valheima, czy dalej jest problem z zapisaniem plików? 

Naprawili.

Była łatka kilka dni temu. Osobiście grałem cały czas i u mnie nie było problemu na XSX. 

Na poprzedniej generacji i Series S podobno dużo wcześniej wywalało zapisy.

30 minut temu, dee napisał:

Valheim to w ogóle early access i pełnej wersji chyba prędko się nie doczekamy

To prawda, zostały im jeszcze dwa biomy, czyli prawie dwa laty pracy. 

Z uwagi na to jak zbudowany jest świat zostały im krainy na północy i południu mapy, więc można śmiało grać już teraz unikając tych terenów i dokończyć jak będą wydawać kolejne rozszerzenia. 

W między czasie mają wydawać mniejsze dodatki, jakieś nowe dungeony i inne pierdoły.

To co jest teraz dostępny to w zasadzie gotowy produkt... No dobra na konsoli dalej są drobne zgrzyty, ale już nic co psuło by rozgrywkę.

• Plusik 1
Opublikowano

Ale wypada z Abonamnetu tylko czy w ogole ze sprzedazy? Jak to pierwsze to dziwne, chyba ze MS nie ma zadnych praw to wtedy by się zgadzało. Licencja na aktorów to byłby problem ale jezeli gra cyfrowo zostaje w sprzedazy to raczej nie to.

Opublikowano
2 minutes ago, Homelander said:

No chyba kto chciał ograć Quantum Break to ograł. Sama gra do kupienia też była milion razy za grosze. Nie ma po czym płakać

Tak jest, ale chodzi o sam fakt na jakiej podstawie wylatuje z oferty bo to jest ciekawe. Podobna akcja była z Alan Wake.

• This 1
Opublikowano

Gra była zrobiona w czasie gdy nie było GP. Należy do MS, ale była robiona przez zewnętrznego dewelopera i może to być kwestia umowy między MS a Remedy. Np. Przed wydanie Ori 2 przedstawiciel Moon mówił, że muszą dogadać z MS zasady umieszczenia gry w GP, bo jak podpisywali umowę, to GP jeszcze nie było. Jeżeli QB w ogóle zniknie z dystrybucji, to będzie kwestia licencji, aktorów itp. Jeżeli zniknie tylko z GP, to znaczy, że jest to kwestia umowy z Remedy.

Opublikowano

Jeżeli gry mają znikać z cyfrowej dystrybucji przez twarze aktorów to ja bardzo proszę aby wypierdolić wszystkich tych aktorów i ich twarze. Wolę mordę wygenerowaną przez SI ale nie ograniczoną żadną licencją. Jakieś licencje na mordy aktorów to jakiś fejk.

• Plusik 2
  • This 2
Opublikowano

Jest infomacja odnośnie Quantum Break, okazuje się że gra wypada z GP z powodów licencyjnych, ale Microsoft pracuje nad rozwiązaniem tych kwestii i przywróceniem gry do usługi.

• Lubię! 1
Opublikowano

wpada:

Xbox-Game-Pass-April-Wave-1-4-0559d4f010

wypada:

Cytat
  • Life is Strange: True Colors (Cloud, Console, and PC)
  • Moonglow Bay (Cloud, Console, and PC)
  • Panzer Corps II (PC)
  • Rainbow Six Extraction (Cloud, Console, and PC)
  • The Dungeon of Naheulbeuk (Cloud, Console, and PC)
  • The Long Dark (Cloud, Console, and PC)
  • The Riftbreaker (Cloud, Console, and PC)

Opublikowano (edytowane)

Mam Iron Brigade na X360, nieźle się w to zagrywałem lata temu. Ciekaw jestem czy to ta sama wersja.

W ogóle to ciekawe, że nie ma wszystkich gier Double Fine w GP, np. Headlander.

Edytowane przez SnoD
Opublikowano

Loop Hero miłym zaskoczeniem. Czekałem na Ghostwire tylko a tu proszę. Minecrafty mi jakos nie siadają. Może kiedyś jeszcze spróbuję, ale na ten moment nic z tego "uniwersum" nie jest dla mnie.

Opublikowano

Włączyłem na chwile to LH zeby zobaczyć czy takie dobre jak internety mowio i zniknalem na prawie 4h. No grubo uzaleznia. Ostatnio tak mialem przy Vampire Survivors. Polecam bo banderas mocny.