Skocz do zawartości

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Gość DonSterydo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, number_nine napisał(a):

No okazuje się, że troche to zagmatwane. Chciałem odpalić dla testu GeForce Now z podpiętym game passem, ale wychodzi na to, że zaczętych już gier na X nie dokończę tam :( Jak już tak mocno stawiają na Xboxa jako usługę, a nie tylko konsolę, to taki cross save wewnątrz ekosystemu powinien być podstawową rzeczą. Ciekawe, że jakieś indyki z dupy są na liście play anywhere, ale takiego Stalkera już nie ma.

Ale ja myślałem, że mowa o xcloud a nie GF now. Na Xboxie i chmurze takiego assassyna oddyssey odpala mi save. Na pc odpala nową grę.

Opublikowano

Gry ubisoftu i EA to już w ogóle osobny temat bo nie mają nawet osiągnięć na PC. Co do całej reszty to ja zawsze sprawdzam sobie na trueachievements czy wersja PC ma osobne osiągnięcia. Jeśli tak to na 100% będzie to traktowane jako osobna gra jak np Gears Ultimate. Marzy mi się świat gdzie wszystkie gierki są w ekosystemie Spencera z play anywhere :(

Opublikowano

Niestety jedyną drogą ku temu jest przejmowanie kolejnych wydawców :p

Ale nie ma co gadać - Zenimax + AB pod skrzydłami MGS mocno podbije statystyki gier Play Anywhere w kolejnych latach.

Opublikowano
W dniu 15.12.2024 o 23:20, Chewie napisał(a):

Gry ubisoftu i EA to już w ogóle osobny temat bo nie mają nawet osiągnięć na PC. Co do całej reszty to ja zawsze sprawdzam sobie na trueachievements czy wersja PC ma osobne osiągnięcia. Jeśli tak to na 100% będzie to traktowane jako osobna gra jak np Gears Ultimate. Marzy mi się świat gdzie wszystkie gierki są w ekosystemie Spencera z play anywhere :(

Mają swoje osiągnięcia, https://www.exophase.com/ zlicza już nawet Apple Arcaid.