Skocz do zawartości

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Gość DonSterydo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minutes ago, SnoD said:

Studia Sony wydały w zeszłym roku, jeśli dobrze liczę całe DWIE gry. Reszta to podkupione gry third party, które wyjdą też na X'a. MS w tym samym czasie wydał 3 gry (Psychonauts 2 nie liczę).

W tym roku studia Sony wydadzą całe TRZY gry. MS w tym samym czasie wyda w obecnej sytuacji realnie jakieś dwie gry. 

Tak więc te "4x więcej gier", to w rzeczywistości od 2-3 lat stosunek 1 do 1.

W tym roku Xbox Game Studios nie wydaje żadnej gry. Nie licząc Deathloop na Xboxa.

Opublikowano
9 minut temu, SnoD napisał:

Studia Sony wydały w zeszłym roku, jeśli dobrze liczę całe DWIE gry. Reszta to podkupione gry third party, które wyjdą też na X'a. MS w tym samym czasie wydał 3 gry (Psychonauts 2 nie liczę).

W tym roku studia Sony wydadzą całe TRZY gry. MS w tym samym czasie wyda w obecnej sytuacji realnie jakieś dwie gry. 

Tak więc te "4x więcej gier", to w rzeczywistości od 2-3 lat stosunek 1 do 1.

No i koniec końców, niezależnie od formy dostarczania gier maja och znacznie więcej niż MS. I tylko to ma zmacznie na koniec dnia.

Teraz, SnoD napisał:

To się okaże 12 czerwca.

Prym razem się uda.

• Plusik 1
Opublikowano

Jak patrzę na listę Game Passa i czytam te komenty to mam wrażenie kompletnego absurdu i odklejenia.

Nie wiem, jak uniknąć tego wniosku - sporo osób tutaj nie tylko ma wyje'bane, nie tylko nie lubi, ale serio nienawidzi gier video. Dość ciekawy rozwój wydarzeń. Ogólnie jak ktoś w wieku, nie wiem, 35 jest aż tak zatwardziałym bigotem, to nie wiem czy na starość będzie w ogóle jeszcze wymawiał jakieś słowa czy tylko syczał.

Ale ok, wiadomo że jest pewien typ gry kojarzony z Sony, i jak ktoś tylko w ten typ gry gra, no to ich nie ma na Xboksie. Ale skąd ta podjara nagle, przecież ich nigdy nie było na Xboksie. Było Halo i Forza i w sumie chyba tyle. 

• Plusik 2
Opublikowano
11 minut temu, Czoperrr napisał:

Fajnie jakby 12 czerwca ogłosili, że w tym dniu do GP wpada cały katalog Activision / Blizzard. To chyba najlepsza okazja by wykonać ten ruch.

Jak mają ogłosić jak nie wiadomo czy kupią na 100% ale jeśli to wypali i wpadną Cody i gry Blizza to będzie ładne trzęsienie w usłudze.

Opublikowano

niesamowite trzęsienie ziemi, do usługi trafia Diablo 3, które każdy ogral już na 3 generacjach konsol, albo Overwatch z 2016r. 

Weź się Daddy ogarnij, to nie CW.

Na gry Acti zaś wszyscy wiemy że nie ma co liczyć.

Opublikowano

Co? xD 

Chyba nie sądzisz że kolekcja codów i nowe Cody, diablo 4, overwatch 2 oraz inne gry AB na premierę to mały deal. Izi ogarnij się to nie CW, widzę że lubisz gryźć po kostkach w różnych tematach ale to ci nie wychodzi ;)

Sama zapowiedź nowego MW wywaliła rekordy w mediach społecznościowych. Tylko co wyjdzie z kupna zobaczymy.

Opublikowano

Ja jebie, przecież sam doskonale wiesz Daddy że kolekcja COD nie ma żadnych szans na realizację bo obecnie z tego super zakupu MS wyszła rozprawa sądową, ktora pewnie jeszcze potrwa, no ale spoko, mozemy z calkowitego gowna w temacie przechodzic do SiFi,milej zabawy...

To zaś, że gry Blizzarda będą się pojawiać na premiere w abonamencie też już wiemy od ich zakupu i co miałoby być znowu bombą, że wyjdzie Phil i powie że Diablo 4 trafi day one do abonamentu? Kolejna gra bez nawet przybliżonej daty premiery? znowu czekamy kolejny rok, tym razem się uda, niesamowita wiadomość!

Opublikowano

Ale wy się kłócicie w temacie gier z gp. Nie możecie iść do cw? Tutaj powinny byc opinie o nowych gierkach albo newsy o gierkach. Właśnie widzę że Jurrassic world evolution 2 w gp  z mojej wish listy i Her story. Her story polecam zamiast telling lies. Z tych 2 gier pana Barlow to Her story jest lepszą grą z lepszą historią. Obie są w gp. Widze też z nowości Umurangi (nigdy o grze nie słyszałem recki mega) , Danganronpa 2 (POLECAM GORĄCO jak jedynkę). Niestety za to Elyuden Chronicle mnie zawiodło lekka nuda szybko się zaczęła. Więc dzięki spencer za oszczędność bo to gra którą chciałem kupić... 

• Plusik 1
Opublikowano

Jest jeszcze sporo gier które można wrzucić, niekoniecznie najnowszych. 

Z mojej perspektywy to lista jest spora: re8, daymare, tormented souls, divinity original sin2, sinking city, chernobylite, axiom verge.. 

Ale faktem jest że ostatnie wrzuty nie wywołują większych emocji, a teraz po tym co odjebał MS to oczekiwania wobec Gamepassa wzrosły mocno 

Opublikowano
3 minuty temu, blantman napisał:

Właśnie widzę że Jurrassic world evolution 2 w gp  z mojej wish listy i Her story.

Zacząłem wczoraj Jurassic i już wiem, że szykują się długie godziny zabawy. Taki w 100% relaksujący tytuł, idealna odskocznia dla ostatnio ogrywanych rpgów i innych mocno fabularnych gier.

Opublikowano

już odkładając całą bekę na bok, to muszę się wstydliwie przyznać, że sam mam dużą ochotę sprawdzić ten Park Jurajski. Jako dziecko zagrywałem się we wszelkie najgłupsze nawet tycoony dodawane do gazetek o grach, a dodatkowo jak każde chyba dziecko naprawdę uwielbiałem dinozaury i ta miłość do jaszczurek ciągle we mnie gdzieś tkwi. Więc pomysł na grę o zarządzaniu własnym parkiem jurajskim brzmi jak absolutne spełnienie marzeń 10-letniego mnie i  choćby z tego powodu muszę w to zagrać.

• Plusik 1
Opublikowano

Zagraj. :)

Łapanie dinozaurów, przygotowywanie odpowiednich zagród i warunków dla nich, dekorowanie parku, trochę micromanagmentu ale nie za dużo żeby przytłaczać - czysty fun.

Opublikowano

W citizen sleeper trzeba jeszcze zwracac uwage na cos oprocz wskaznika degradacji ciała i głodu? Jest tam jakis time limit? Wczoraj raz restartowałem i chyba zrobie to jeszcze raz, bo zapomniałem o jedzeniu i mam tylko 3 kosci xd

Opublikowano (edytowane)
58 minutes ago, drozdu7 said:

Jest jeszcze sporo gier które można wrzucić, niekoniecznie najnowszych. 

Z mojej perspektywy to lista jest spora: re8, daymare, tormented souls, divinity original sin2, sinking city, chernobylite, axiom verge.. 

Ale faktem jest że ostatnie wrzuty nie wywołują większych emocji, a teraz po tym co odjebał MS to oczekiwania wobec Gamepassa wzrosły mocno 

To. 

Co chciałbym w GP? Tormented Souls, Project Zero ostatnie, Chernobylite, może trylogę Tomb Raidera tak jak Hitman - nie grałem w Shadows. Jest sporo nowych, fajnych gierek, które nie są królami sprzedaży a stanowią urozmaicenie do tych indie gier 2D.

Nawet do Plusa trafi ostatnio Ghostrunner, którego chciałbym w ramach usługi.

Edytowane przez Czoperrr
  • Lubię! 1
Opublikowano
4 minuty temu, 20inchDT napisał:

W citizen sleeper trzeba jeszcze zwracac uwage na cos oprocz wskaznika degradacji ciała i głodu? Jest tam jakis time limit? Wczoraj raz restartowałem i chyba zrobie to jeszcze raz, bo zapomniałem o jedzeniu i mam tylko 3 kosci xd

Jest tam kilka zadań, którym trzeba nadać priorytet i zrobić w określonej liczbie cykli, jeśli chcesz kontynuować pewne wątki.

Później degradacja nie będzie żadnym problemem. Będziesz miał dużo możliwości zarobku (praca jako kelner, hazard its), a nawet możliwość naprawy ciała złomem po odblokowaniu perka.

27 minut temu, Faka napisał:

W te dinozaury to idzie w miarę grać na padzie? To tycoon, więc pytam, a w takie gry, to się tragicznie gra na padach. 

Da się. Chwilę grałem w wersję na Series S i dość sprawnie to szło.

Opublikowano
35 minut temu, 20inchDT napisał:

nie ma timerów prawie w ogóle ale pewne zadania mają właśnie cykle i trzeba je śledzić. Przeważnie dopiero jak je ZACZNIESZ. Czyli takie zadanie np budowania statku dopóki nie rozpoczniesz nic nie idzie ale jak zaczniesz masz określona ilość cykli (dni) na skończenie) a co do kasy w pewnym momencie masz jej 800-900 a leczyć się mozesz sam lub przez przerabianie pewnych itemów :)