Skocz do zawartości

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Gość DonSterydo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, blantman napisał:

nie ma timerów prawie w ogóle ale pewne zadania mają właśnie cykle i trzeba je śledzić. Przeważnie dopiero jak je ZACZNIESZ.

I to jest dobra informacja, bo nie lubię timerów jak w dead rising. Na razie odstawiam na bok, bo muszę dokończyć Record of Lodoss War Deedlit in Wonder Labyrinth i jeszcze zacząłem ff13-2. Dobrze, że tego finala wrzucili to nie muszę wyjmować swojej kopii z folii xd Gra leżała tyle lat na półce, a gram dopiero jak jest w gp. Na plus 4k + 60 fps dzieki fps boost.

Opublikowano
10 minutes ago, 20inchDT said:

@Bigby jedyny problem mam z tą gierką, że na smartfonie jest za mały tekst. Szczególnie na czerwonym tle słabo widać. To nici z grania w łóżeczku, chyba, że sobie lapka wezmę.

A na smartfonie grasz przez cloud? Trzeba pada podłączać?

Opublikowano

Podłączać nie trzeba, ale ta nakładka z przyciskami zasłania ekran w grach i wolę korzystać z pada. Niektóre gry mają jakąś ikonkę "touch controls" to wtedy mają zmieniony layout tych przycisków czy cos wiecej?

• Plusik 1
Opublikowano
9 minutes ago, 20inchDT said:

Podłączać nie trzeba, ale ta nakładka z przyciskami zasłania ekran w grach i wolę korzystać z pada. Niektóre gry mają jakąś ikonkę "touch controls" to wtedy mają zmieniony layout tych przycisków czy cos wiecej?

Zmieniony layout, dostosowany do gry.

Opublikowano
1 godzinę temu, blantman napisał:

Widze też z nowości Umurangi (nigdy o grze nie słyszałem recki mega) 

Gra była na masie list najlepszych gier roku, chociaż nie czaję, czemu. Włączyłem i co - mało co widać na ekranie, nic specjalnego nie robię... Robię zdjęcia, ale nigdy robienie zdjęć w grach mnie nie jarało, ustawianie jakiejś odległości, kadru hehe. Mam listę zadań i nie mam zielonego pojęcia jak wykonać 95% z nich, bo lokacja mała, a mam niby znaleźć jakieś miejsca i rzeczy, których no nie widzę dokoła. Trzeba kombinować, gdzie można się dostać platformowaniem w FPP i jak ustawić kamerę, by złapać w kadrze to co jest w zadaniu.

Gra opowiada historię czysto przez to, że sam obserwujesz, i pewnie faktycznie jak ktoś jest inteligentny to dochodzi do kapitalnych wniosków z tej obserwacji, ale ja nie jestem i raczej nie czaiłem co mam robić żeby dobrze się bawić. Przy Umurangi to nawet Outer Wilds jest jak kino akcji dla dzieci którego tak pragną forumowicze.

Opublikowano
49 minutes ago, 20inchDT said:

ja te wszystkie visual novelki/puzzle traktuje juz tylko jako xcloud przed snem w łóżeczku. Pozostałe gry na konsoli.

Akurat też Draganronpa wleciała dwójka.

Opublikowano

Fajnie się teraz gra w te Ultimate Gears of War w 60-ciu klatkach, bo pamiętam jak to miało 30 klatek, to się nie chciało grać, a teraz? Panie, teraz to aż się ma ochotę zrobić trylogię.

Opublikowano

Poczekaj z tą całą trylogią do 12.06.

Ja to jestem skromny chłopak i chciałbym river city girls 2 w gamepassie day one. Jedyneczka kiedys wleciała to może i tego sie doczekam (razem z turtlesami najlepiej xd)

Opublikowano
39 minut temu, Faka napisał:

Fajnie się teraz gra w te Ultimate Gears of War w 60-ciu klatkach, bo pamiętam jak to miało 30 klatek, to się nie chciało grać, a teraz? Panie, teraz to aż się ma ochotę zrobić trylogię.

60fps w każdą gierkę wtłacza nowe życie, dla mnie lepszy ficzer niż rozdzielczość czy wypasione tekstury.

• Plusik 1
Opublikowano
1 minutę temu, knotek napisał:

60fps w każdą gierkę wtłacza nowe życie, dla mnie lepszy ficzer niż rozdzielczość

Też tak mówiłem, ale niedawno powychodziły gierki z trybami 4K30 i 1080p60, i tu już zaczynam skłaniać się ku temu, że jednak niska rozdziałka boli za mocno nawet mimo lepszego feelingu grania w 60 klateczkach. Powinna być ustawa, że poniżej 1440p nie schodzimy czy jakaś konwencja międzynarodowa wymuszająca taką rozdzielczość w nowych gierkach jako absolutne minimum. Starocie to wiadomo, że zyskują drugie życie przez lepszy klatkaż.

• Plusik 2
Opublikowano

Chernobylite na przykład nie da się :dunno: Dying Light 2 też dostało po czasie pacza z 1440p, ale do tego czasu zdążyłem ją przejść i za dużo się tym nie nacieszyłem :kekw: