Skocz do zawartości

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Gość DonSterydo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Odpaliłem Origins żeby zobaczyć jak ubiraczek wygląda po tej aktualizacji. Że też gra z poprzedniej generacji potrafi tak powalać oprawą po zwykłym podbiciu rozdzielczości i FPS. 

Edytowane przez SnoD
Opublikowano

Anvil engine to jeden z najbardziej niedocenionych silników pod względem oprawy, nawet takie stareńkie Unity potrafi wyglądać świetnie

Opublikowano

Ogólnie AC:O pokazał mi dosadnie jak klimat i świat może wpłynąć na odbiór gry. Byłem mega zmęczony już ta seria, ale po namowach ludzi z forum dalem szansę. Olał znaczniki i po prostu grałem. I jaki ten Egipt jest piękny. Nigdy nie przepadałem za tym krajem jeśli chodzi o wakacje (chociaż nigdy nie byłem), ale jak zobaczyłem Aleksandrię to postanowiłem, że muszę to miasto zobaczyć. Polecam każdemu. Wyłączyć maniakalna potrzebę zebrania wszystkiego czy zrobienia wszystkich questów i dać się po prostu porwać grze. Fakt pod koniec gry czułem już trochę znużenie, ale i tak polecam. Choćby dla samego Egiptu. (Chyba Faka tak zachwalał właśnie klimat, ale teraz nie pamiętam) 

• Plusik 2
Opublikowano

Takie stareńkie Unity pod pewnymi względami nawet wygląda lepiej. Oświetlenie w Unity sprawia, że gra jest bardziej realistyczna, a takie animacje to jest przepaść na korzyść starszego tytułu - poruszanie się, parkour, walka, to wszytko wygląda zdecydowanie lepiej. W Origins animacje walki są takie niedokładne i proste, wyleciały też animacje otwierania skrzynek, przeszukiwania ciał (co dla niektórych może być plusem, zważywszy na ilość zbieranego lootu). Do tego w Origins mama wrażenie poruszania się taką pustą wydmuszką, zlepkiem tekstur, a w Unity czuć było ciężar postaci i tego, że steruje się człowiekiem.

Natomiast same widoczki w Origins też często robią wrażenie, tylko ze względu na wielkość i otwartość gry, mikro skala straciła na szczegółowości. 

• Plusik 2
Opublikowano

Unity na PC swego czasu można było nazwać graficznym benchmarkiem. Pod niektórymi względami (np. wnętrza budynków) nawet dzisiaj robi wrażenie. Jak grę pokazywali na E3 to dosłownie zbierałem szczękę z podłogi widząc tysiące npców, skalę miasta, szczegółowość lokacji, niesamowite animacje i parkour. Jeden z niewielu momentów kiedy next-gen rzeczywiście oznaczał next-gen. Miałem wrażenie, że w końcu doczekam się też prawdziwego następcy AC2. I do pewnego stopnia tak było, chociaż technicznie gra leżała.

15610150667_3b7a9226d2_o.png

15793441281_44e7440703_o.png

4BBFD355C518E1A9F7F7146505F1A98DBEFB1F36

87A74A37EC6E4C703C2B2F854FE65F9E9AE1A12C

15779710972_354036d754_o.png

15592717388_f1967bdd95_o.png

• Plusik 3
  • Lubię! 1
Opublikowano

Ojjj tak, pamiętam jak pokaz na E3 wbił w fotel, wykonanie wnętrz budynków, odwzorowanie Paryża, te wszystkie detale, rzeźby, wykusze i setki NPCków... chociaż gra uciekła się do prostej sztuczki mocno odciążającej silnik/sprzęty, brak dynamicznego cyklu dobowego.

Opublikowano
8 godzin temu, Daddy napisał:

Ojjj tak, pamiętam jak pokaz na E3 wbił w fotel, wykonanie wnętrz budynków, odwzorowanie Paryża, te wszystkie detale, rzeźby, wykusze i setki NPCków... chociaż gra uciekła się do prostej sztuczki mocno odciążającej silnik/sprzęty, brak dynamicznego cyklu dobowego.

Szczerze mówiąc wolę czasami sztywno ustawione oświetlenie, dzięki któremu artyści mają możliwość dopracować każdą scenę i obiekt w grze by wyglądały zajebiście jak w Unity, niż dynamiczny cykl gdzie gra raz wygląda bardzo ładnie, a o innej porze po prostu słabo lub przeciętnie ( dobrym przykładem jest  Halo). Zwłaszcza wtedy gdy za dynamicznym cyklem dobowym nie idą żadne istotne zmiany w rozgrywce oprócz tego że robi się ciemno

• Plusik 1
Opublikowano
14 godzin temu, PiPoLiNiO napisał:

Pany, trochę z innej beczki. Nie ma ktoś do oddania jakiegoś kodu na EA Play na tydzień albo miesiąc? Kiedyś dodawali go wszędzie, a jak trzeba to nie ma żadnego emoji23.pngemoji23.pngemoji23.png

Panie, to 15 zł na miesiąc.

Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał:

Ja to potrzebuje na 20 sekund aby kupić FIFA że zniżka. Jak wydam 15 to już połowa zniżki pójdzie:banana:

To dokup fifa points ze zniżką aby wyszło na + xD

Opublikowano

Nie słyszałem predzej o tej grze. Sprawdziłem, bardzo pozytywnie poyebane :kojima:

Ożywienie stworów z kart średniowiecznych rękopisów i wrzucenie ich do turowej strategii? Zaprawdę weseli się ma dusza na myśl o tym zacnym opus scriptum

:szopenhauer::sonkassie::ogor::gayos:

Proponuję nawet wykorzystać w grze reprezentację forumka

Opublikowano
3 minutes ago, dee said:

Nie słyszałem predzej o tej grze. Sprawdziłem, bardzo pozytywnie poyebane :kojima:

Ożywienie stworów z kart średniowiecznych rękopisów i wrzucenie ich do turowej strategii? Zaprawdę weseli się ma dusza na myśl o tym zacnym opus scriptum

:szopenhauer::sonkassie::ogor::gayos:

Proponuję nawet wykorzystać w grze reprezentację forumka

Kim jest ten z lewej ?