Skocz do zawartości

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Featured Replies

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Cześć, w ramach ćwiczeń programistycznych wykonałem stronkę z grami Xbox Game Pass. Nie będzie ona zbytnio reklamowana (nawet sensownej domeny nie ma) ale możecie przekazać dalej i dzielić się linkiem

• za 3 dni nowy rok, więc postanowiłem że zrobie podsumowanie ciekawszych gier które zapowiedziane są do Game Passa na przyszły rok:   1. Monster Hunter Rise - 20 stycznia 2023 r. 

Opublikowano

No i jak ta dwójka będzie mieć support dla myszki to wtedy nie ma się co martwić o 4 bo tak samo pewnie będzie. 

Opublikowano
32 minuty temu, SnoD napisał:

Bez przesady z tą "złożonością".

Pamiętam jak na psx grałem w Command&Conquer :gayos:Dało się? Dało. I to bez karty pamięci, były tylko kody do leveli.

Opublikowano

Jeżeli nie będzie obsługi myszki do dla mnie raczej skip. Jakis czas temu Jez mówił o innych grach w tym ip. Ja bym chciał turówkę, jakieś heroski czy xcom, bo na padzie gra się dobrze.

Opublikowano

Tak gry jak Divi czy takie Gears tactics bardzo dobrze się gra padem, ale już Crusader Kings nie da rady. 

Opublikowano

Pamiętacie jak była dyskusja, że nikt nie będzie na X w Japonii grał w jRPGi z PS3/4?

Zgadnijcie jaka jest druga najpopularniejsza gra n X'a w JP w tej chwili, o dziwo jRPG z PS4. 

Edytowane przez SnoD

Opublikowano

10 japończyków z xboxem odpaliło jrpga. Zajęli drugie miejsce w rankingu graczy

Opublikowano
2 godziny temu, SnoD napisał:

Bez przesady z tą "złożonością". Co tam niby jest takie skomplikowane, kliknięcie produkcji kolejnej jednostki/technologii? Na konsole przeniesiono z PC już o wiele bardziej złożone gry.

AOEII to dobry start dla serii na konsolach. Oby z czasem pojawiła się reszta.

Ja tylko po cichu liczę, że zapowiedzą nowe kampanie do tych 2 nowych frakcji i mooooże nową część Age of Mythodology, o tym też trochę spekulowano.

Tak właściwie to oryginalne AOEII wyszło kiedyś na PS2 i nawet obsługiwało myszkę.

Opublikowano

W JP sprzedano 370 tyś. XSS/XSX więc chyba jednak musiało ich być trochę więcej niż 10 ;)

Widać w 6 lat po premierze jednak nie wszyscy Japończycy ograli Personę 5. 

Opublikowano

Pupcio wciąż mentalnie tkwi w czasach Xboxa One, kiedy w Japonii faktycznie tygodniowo sprzedawało się kilka konsol.

Opublikowano

i  co serio wierzysz że z bazy ponad 300 tysięcy konsol tylko 10 japończyków odpaliło Persone?

i ty chcesz dawać porad o czytaniu ze zrozumieniem?

EDIT; widzę że post już usunięty, więc moją odpowiedź też można usunąć :lapka:

Opublikowano

Prawie dobę temu było tak:

9 miejsce w PC Game Pass/10 miejsce w Cloudzie w UK.

Zawsze muszę wam pod nos wszystkie dane podsuwać? :gigabeta:

Edytowane przez Bigby

Opublikowano

Jarałbym się jakby w końcu dali AoE. Sterowanie też mnie trochę martwi, bo o ile klikanie produkcji i innych menusów można by rozwiązać jak w Civkach, tak nie wiem jak ogarnęliby szybkie zaznaczanie i sterowanie jednostkami 

Opublikowano
13 minut temu, Figuś napisał:

ciekawe ilu ja skończy :reggie:

Jakby to ująć. No tych paru Japończyków na pewno. :leo:

Opublikowano

Opublikowano
55 minut temu, Bigby napisał:

Prawie dobę temu było tak:

9 miejsce w PC Game Pass/10 miejsce w Cloudzie w UK.

Zawsze muszę wam pod nos wszystkie dane podsuwać? :gigabeta:

To tylko potwierdza, że jak ma być docelowa grupa odbiorców jRPG na konsoli hamburgerów, to kitajce po prostu muszą zacząć je regularnie wydawać. 

Opublikowano
5 godzin temu, SnoD napisał:

Bez przesady z tą "złożonością". Co tam niby jest takie skomplikowane, kliknięcie produkcji kolejnej jednostki/technologii? Na konsole przeniesiono z PC już o wiele bardziej złożone gry.

AOEII to dobry start dla serii na konsolach. Oby z czasem pojawiła się reszta.

Ja tylko po cichu liczę, że zapowiedzą nowe kampanie do tych 2 nowych frakcji i mooooże nową część Age of Mythodology, o tym też trochę spekulowano.

Grałeś kiedyś w AOE w ogóle? Tam trzeba bardzo sprawnie zarządzać jednostkami i przeskakiwać po mapie co na padzie jest niewykonalne, chyba, że dadzą aktywną pauzę. Ogólnie granie w RTSy na padzie to jak w Fifę na klawie, dać się da, ale tylko tyle.

Edytowane przez tjery

Opublikowano

No ostatnio prawie 40h w AoE IV. Także tego.

Nie mówimy o wyczynowym graniu w tryb MP, bo do tego i tak potrzebny PC.

Edytowane przez SnoD

Opublikowano

To "Co tam niby jest takie skomplikowane, kliknięcie produkcji kolejnej jednostki/technologii?" sugerowało co innego ;) bo tu raczej nie chodzi o stopień skomplikowania, a o sprawność zarządzania.

Opublikowano

Na padzie to musi po prostu działać. Xbox ma support M/K więc każdy będzie mógł sobie wybrać.

Opublikowano
Godzinę temu, tjery napisał:

Grałeś kiedyś w AOE w ogóle? Tam trzeba bardzo sprawnie zarządzać jednostkami i przeskakiwać po mapie co na padzie jest niewykonalne, chyba, że dadzą aktywną pauzę. Ogólnie granie w RTSy na padzie to jak w Fifę na klawie, dać się da, ale tylko tyle.

Gralem na x360 w c&c3 wraz z dodatkiem i grało się genialnie chociaż trzeba również było sprawnie zarządzać jednostkami i skakać dużo po mapie. Wystarczy to dobrze przemyśleć. 

Opublikowano

Na myszce + skróty na klawie robisz wszystko nieporównywalnie szybciej i dokładniej niż na padzie, tu nic się nie wymyśli. No ale wiadomo, jakoś tam da się grać.

Edytowane przez tjery

Opublikowano

Debiutujący 27 października w GP Signalis zbiera świetne oceny:

4.5/5 - ScreenRant

8 - Gamespot

8 - CogConnected

Essential - Eurogamer

8 - PushSquare

9.5 - Destructoid