Skocz do zawartości

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Gość DonSterydo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 7.12.2024 o 16:53, qvstra napisał(a):

fb444f4s795e1.jpeg

a w przyszlym roku Avowed, South of Midnight, Doom, Fable (?), COD 2025

game pass sigma

tak zwana jakość game passa 

Btw wjadą chyba niedługo stare części CoDa do GP Screenshot_20241209-212810.thumb.png.d63e1264566d6c7eeb8a91a67956f914.png

Opublikowano

Dobry początek, jakby tak wrzucali po 3 cody co parę miesięcy byłbym content. Aha, tylko jak dadzą bez osiągnięć tak jak starcrafty to nawet na to nie splunę.

Opublikowano

Proszę nie wprowadzać w błąd. Kolejny raz mylicie funkcje.

Gra NIE musi być Play Anywhere żeby mieć zapisy w chmurze dla wszystkich wersji gry w ekosystemie MS.

Play Anywhere to jedna licencja gry na konsolę i PC. Każda gra PA ma te same zapisy gier w chmurze.

Natomiast jest znacznie więcej gier, które obsługują zapisy stanu gry, ale NIE są PA. Generalnie to chyba wszystkie gry, które obsługują zapisy w chmurze.

Prosty przykład - Darkest Dungeon, grałem w 2022 na konsoli. Teraz odpalam w chmurze i mam normalnie dostęp do starych zapisów gry z konsoli, a gra NIE jest Play Anywhere.

Screenshot_20241215_113529_GamePass.thumb.jpg.77cabba36bcb3fdb854cb2af13e56ad9.jpg

• Plusik 2
Opublikowano
1 minutę temu, SnoD napisał(a):

Proszę nie wprowadzać w błąd. Kolejny raz mylicie funkcje.

Gra NIE musi być Play Anywhere żeby mieć zapisy w chmurze dla wszystkich wersji gry w ekosystemie MS.

Play Anywhere to jedna licencja gry na konsolę i PC. Każda gra PA ma te same zapisy gier w chmurze.

Natomiast jest znacznie więcej gier, które obsługują zapisy stanu gry, ale NIE są PA. Generalnie to chyba wszystkie gry, które obsługują zapisy w chmurze.

Prosty przykład - Darkest Dungeon, grałem w 2022 na konsoli. Teraz odpalam w chmurze i mam normalnie dostęp do starych zapisów gry z konsoli, a gra NIE jest Play Anywhere.

Screenshot_20241215_113529_GamePass.thumb.jpg.77cabba36bcb3fdb854cb2af13e56ad9.jpg

ale pytanie jest o pc, oczywiście, że na chmurze będzie miał sejwy bo to dalej konsola xbox

• Plusik 1
  • This 1
Opublikowano

No okazuje się, że troche to zagmatwane. Chciałem odpalić dla testu GeForce Now z podpiętym game passem, ale wychodzi na to, że zaczętych już gier na X nie dokończę tam :( Jak już tak mocno stawiają na Xboxa jako usługę, a nie tylko konsolę, to taki cross save wewnątrz ekosystemu powinien być podstawową rzeczą. Ciekawe, że jakieś indyki z dupy są na liście play anywhere, ale takiego Stalkera już nie ma.

Opublikowano

Wszystkie ich gry, które wyszły od momentu wprowadzenia PA obsługują cross save. Nie tylko gry MGS ale wszystkie nowe gry od momentu przejęcia Zenimax i AB. Natomiast zewnętrzni wydawcy to jest ich dobra wola.