Skocz do zawartości

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Gość DonSterydo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z subskrypcją Gold. Wczoraj skończył mi się obecny abonament i dziś zakupiłem nowy na rok. Po wpisaniu kodu do konta przez przeglądarkę kod dodał się prawidłowo i mam konto ważne do 14.11.2018. Ale na konsoli nie mogę zagrać on-line ponieważ woła o subskrypcje pomimo informacji gdy wchodzę w zakup Golda przez konsolę, że mam ważną subskrypcję do 14.11.2018. Spotkał się ktoś z takim problemem? Co zrobić?

Opublikowano (edytowane)

Czy za każdym razem to nie wiem, raz się udało . nie chciałem by mi automatycznie przedłużyło to dla pewności wyłączyłem... Jak mi kasę zwróciło to przeżyłem o kolejny rok Xd wiedzą jak zatrzymać klienta.

Edytowane przez Kriss_Hietala
Opublikowano

Można już kupić jeden miesiąc Golda i Game Pass za symboliczną złotówkę. Warunkiem skorzystania jest nieposiadanie aktywnego abonamentu wybranej usługi. Promocja potrwa 2 tygodnie.

A można załapać się na optymalną cebulę-teraz 14 dni triala a pod koniec promki miesiąc za złotka? Przejrzałem listę i kilka mniejszychgier bym sprawdził...
Opublikowano (edytowane)

A można załapać się na optymalną cebulę-teraz 14 dni triala a pod koniec promki miesiąc za złotka? Przejrzałem listę i kilka mniejszychgier bym sprawdził...

Nawet gdybyś wczoraj aktywował triala, to Game Pass byłby ważny także w ostatni dzień promocji (28 listopada). Wypaliłoby to tylko w przypadku jej przedłużenia przez Microsoft, chociaż o kilka godzin.

Edytowane przez Vexilium
Opublikowano

Czy za każdym razem to nie wiem, raz się udało . nie chciałem by mi automatycznie przedłużyło to dla pewności wyłączyłem... Jak mi kasę zwróciło to przeżyłem o kolejny rok Xd wiedzą jak zatrzymać klienta.

Czyli jeszcze raz - kupuję na rok i dzień przed anulując dostanę zwrot całej kwoty? :blink: Przecież to jest genialne :banderas:

Opublikowano

IMO wszystkie gry wydawane przez Mircosoft wkrótce trafią do Game Passa (więc także Forza). Microsoft bardzo poważnie podchodzi do tego Netflixa do gier. Myślę że rola tej usługi będzie tylko rosła. 

Opublikowano

Byłoby to sensowne, bo jak inaczej reklamować usługę (która swoją drogą jest fanstastyczna), jak nie swoimi grami? Chociaż takie Phantom Pain wrzucone niedawno mocno mnie ucieszylo, tak prawie zbiegło się z zakupem XOX. 

Opublikowano

EAA jest sporym sukcesem dla EA, więc myślę, że MS pójdzie tą samą drogą i do 18 miesięcy po premierze ich gry z zestawu Gears, Halo Forza M i H będą trafiać do GP. Gry EA trafiają po roku, a ich sprzedaż nie ucierpiała. Docelowa sprzedaż takich gier w tym okresie jest pewnie na poziomie 90%, więc później i tak mało kto kupi, a jeśli nawet, to za grosze, a w takim GP można jeszcze dodatkowo podbić sprzedaż wszelkiej maści mikrotransakcji/DLC.

Opublikowano

Ale ea Access kosztuje 80zl na rok a XGP 29-39zl miesięcznie.

to jak netflix 52 zł  vs amazon prime 13 zł . Tu i tu fajny kontent ale jednak w netflix więcej mięska. Nie ma co porównywać. Ea access to na konsoli gry jednego wydawcy w większości sportówki i pif paf a w passie ms musi odpalać wielu wydawcom kase za gry w usłudze.

Gość aphromo
Opublikowano

EAA jest sporym sukcesem dla EA, więc myślę, że MS pójdzie tą samą drogą i do 18 miesięcy po premierze ich gry z zestawu Gears, Halo Forza M i H będą trafiać do GP. Gry EA trafiają po roku, a ich sprzedaż nie ucierpiała. 

No akurat w przypadku MS ich gry to raczej dlugodystansowcy, ale calkiem fajna opcja.

Opublikowano (edytowane)

Bardzo dziwna sprawa:

Kupiłem 3.10 Golda z cdkeys za 180 zł [12 mies]. Zrealizowałem kod. Grałem sobie <elegancko> do dziś. Wbijam na konto, a tam brak Golda, w ustawieniach pojawia się zaległość za subskrypcję 29 zł. 

Załączam screen jak to wygląda:

ezhXBQA.jpg

Czy padłem ofiarą oszustwa? Bo to "Xbox live Gold" dziwnie wygląda przy "12-miesięczna subs..." (Chodzi mi o pełną nazwę.)

Sądząc po referencjach na cdkeys to chyba niemożliwe.

A i poza tym nie mogę zakupić Golda za 1 zł, mam jakby zablokowane konto z płatnościami [paypal] (kasa tam jest)

Edytowane przez Banny