Skocz do zawartości

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Gość DonSterydo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Mogliby dać do sprawdzenia Hyper Light Drifter albo Axiom Verga, byłoby jakościowo i niszowo :P 

Axiom chodził po jakies 30zł co chwilę na wyprzedaży, HLD 69zł już nie bądź takim żebrakiem 

Opublikowano
6 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Dawno już kupiłem oba. :lapka:  Wciąż jednak wolałbym to od tego co otrzymaliśmy w tym miesiącu. Wolałbym drugi raz dostać to samo dobre danie niż jeść jakieś ochłapy.

Dałeś do pieca, heh.

Opublikowano

Dl2cJj1W4AA64_m.jpg:large

SnakePass, Onrush całkiem spoko. Intryguje mnie oprawą InnerSpace ale wygląda na kolejną gierkę bez gameplayu, a nie wiem czy jestem już na to gotowy po ABZU 

• Plusik 1
Opublikowano

Fajnie, fajnie. Onrusha raczej bym nie pograł wiecej ale może w GP jeszcze sprawdze

Opublikowano

Halo: The Master Chief Collection

Quantum Break

Onrush

Aven Colony

Shadow Warrior 1

Sky-Force Reloaded

Snake Pass

Manuel Samuel

Giana Sisters: Twisted Dreams

InnerSpace

Quantum, onrush i Shadow warrior na pewno laduja na dysku 

Opublikowano

Ja się jeszcze drugi miesiąc cieszę na Hitmana. Całą pierwszą misję przeszedłem w miesiąc.

Nie mam pojęcia co to ten Snake Pass ale jak tu piszecie to chętnie sprawdzę o co hajp.

Chyba największe 2 objętościowo gry w tym miesiącu HMCC i QB. Po wersjach 4k to dopiero musi ważyć - po ok 100GB? Łącza będą rozgrzane do czerwoności.

Opublikowano

Tak sobie myślę, że wolałbym chyba żeby zlikwidowali Golda i zamiast 4 gier które tam dodają, dorzucili 2 do miesięcznego GP i GP pełnił rolę Golda. Łącznie gier byłoby mniej, ale nie byłoby sytuacji, że by się powtarzały niektóre gry z Golda i GP.

Opublikowano (edytowane)

Wątpię żeby połączyli, bo to by oznaczało, że kilka milionów abonentów Golda zostałoby zmuszonych do płacenia wyższej ceny GP. Moim zdaniem obie usługi pozostaną odrębne, ale z czasem po prostu wprowadzą dodatkową ofertę dla ludzi opłacających oba abonamenty, gdzie wykupienie obu naraz będzie po prostu np. o 20% tańsze niż opłacanie osobnych abonamentów. W ten sposób zyskają ci co i tak wykupują oba, a wszyscy pozostali będą mieli wybór czy chcą opłacać samego GP czy Golda.

Edytowane przez Pacquiao
Opublikowano

Jak dojdzie do streamingu to wątpię żeby MS kazał casualom płacić dwa abonamenty - jeden za streamowaniem z GamePassa i drugi Live za granie online. To będzie za dużo i zbyt skomplikowane dla niedzielnego gracza. Imo prędzej czy później gold wpadnie do passa ale zostanie też jako osobna usługa na ludzi którzy preferują "tradycyjne" gry w pudlach, ewentualnie cyfra na własność i abo za grę online.

• Plusik 1
Opublikowano

Trzy plany abonamentowe (XBL, XGP, XBL+XGP z jakąś zniżką)? Jak najbardziej jestem za. Tylko jeśli unifikacja będzie jedyną opcją korzystania z XGP to tak jak pisał @Pacquiao wpływy mogą się zmniejszyć, bo sam zrezygnowałbym z GP w takiej sytuacji.

Opublikowano

Kurde, jak wchodzę na Game Passa i jak widzę ile tam jest gier i jak wielki mam backlog, to autentycznie załamuje ręce, bo nie mam pojęcia za co się najpierw zabrać. Dzisiaj wracam z pracy i ogrywam w końcu Dooma, potem chciałbym kolekcję Szefa Kuchni, bo w sumie nigdy żadnego Halo nie skończyłem..

Ech, tyle dobroci za tak śmieszne pieniądze...

• Plusik 2
  • Haha 1
  • Minusik 1
Opublikowano

Ja dzielnie staram się trzymać jednej gry - Hitmana.

Backlog mam ogromny. Na XOne, na PS4 a nawet na X360 (TR Anniversary, RDR). A teraz chcę sobie kupić Fifę 18 bo jest za 36 zł na Marketplace. Po prostu chciałem sobie pograć jakąś karierę i MŚ skończyć (był trial).

No i tak biję się z myślami a gry z GamePassa, GwG, DwG, na płytach i cyfrowe wersje biją się o mój czas. Dlaczego nie jestem jeszcze kawalerem, bez dzieci... Na studiach!??

To jak wybór OLED + wszystkie konsole ale bez czasu vs gruby LCD/CRT i generacja-1 za to full czasu :whyyy: