Skocz do zawartości

Forza Horizon 3

Daddy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mega gra z jednym poważnym problemem. Drivavatary ostro cheatują na wyższych poziomach trudności. Szkoda, że tak psuta jest immersja z jeżdżenia gdy spojrzysz do tyłu a AI omija flagę checkpointu bez żadnej kary albo nagle dostaje takie turbo, że przód auta podskakuje mu jak jakiemuś drag racerowi :/

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

True. Expert+ do poprawy, chodzi w tym przypadku o start wyścigu, bo później to już standardowo, im wyższy poziom tym doskonalej jadą. Wygląda trochę jak jakiś glitch w AI, bo z tego co widziałem nie dotyczy wszystkich aut, a pojedynczych biorących udział w wyścigu.

Edytowane przez DonSterydo
Gość Orzeszek
Opublikowano

to może jakieś online dzisiaj? wypadało bym już temat ruszyć. Po 19stej mogę już być

Opublikowano (edytowane)

Z tego co czytałem to ludzie zauważają, że AI jeździ na wyższym poziomie trudności niż wybrany przez gracza. Prawdopodobnie jakiś bug, który będą musieli szybko naprawić, bo dochodzi do niedorzecznych sytuacji, że jednego samochodu AI nie da się za nic w świecie dogonić.

Edytowane przez Kymel
Opublikowano

Narazie powiem szału nie ma, jakies takie poduszkowce mi sie wydaja te auta w tym modelu jazdy. Pogram na pewno dłużej ale pierwsze wrażenie nie jest idealne

Pamietaj o wyłączeniu asyst i włączeniu symulacyjnego sterowania autami w ustawieniach bez tego jest własnie średni feeling pod januszy gejmingu.

Opublikowano (edytowane)

2 wkur** rzeczy.

- na pustyni w jednym z pierwszych wyścigów są takie dropy przez 1/3, że nie idzie jechać, tak koło 10 FPS :/

- brak możliwości restartu auta jak jedziesz np 12 km otworzyć nowy festiwal, a jakiś debilny driveatar się w Ciebie wpakuje i Twoje auto potem jedzie max 20 km/h

Edytowane przez PiPoLiNiO
Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

A jak wchodzi się w panel opcji i wciska LS (reset pozycji auta) to nie resetuje uszkodzeń mechanicznych? Nie sprawdzałem bo i tak używam kosmetycznych.

Ewentualnie chyba można użyć fast travel.

Opublikowano

Nie resetuje. Co do AI to rzeczywiście coś skopali, w dwójce takich jaj nie było, że jadę najszybszym autem w stawce i nagle na prostej odjeżdżają mi jakbym stanął w miejscu i znikają daleko z przodu, a później wariactwo na winklach żeby chociaż trochę nadgonić co i tak nie zawsze się udaje. 

Opublikowano

Lub można też wejść w moje auta i za 10k "kupić" dostawę nowego.

Stwierdzam że tryb sterowania symulacja na kierze wcale mi nie pasuje, dziwnie się jeździ na nim. Mógłbym powiedzieć że jest on trudniejszy niż ten z Assetto Corsa.

Zdecydowanie lepiej ustawić na Normalny.

Gość DonSterydo
Opublikowano (edytowane)

Na symulacyjnym FH3 bliżej do FM niż poprzednio, szczególnie jak idzie o auta z napędem tył w klasach od S1. Do tego Drivatary dość mocno walczą o każdy metr drogi i przez to gra się "na granicy" bezpiecznej jazdy. Mówię oczywiście o poziomach trudności od Expert w górę.

Do klasy A jeżdżę na Expert, a od S1 na Highly Skilled, chyba że jadę autem z napędem na 4 koła to wtedy też mogę jechać na Expert.

Opublikowano (edytowane)

czyzby falszywy mesjasz? kiepski model jazdy, problemy z AI, dropy na pustyni do 15 fpsow :obama:

Jak się uda, to jednak już jutro będę miał swoją kopię :banderas: nie mogę się doczekać 

Edytowane przez Rayos
Opublikowano

To chyba jakieś wyimaginowane problemy. U mnie betonowe 30 fpsów, model jazdy fantastyczny z AI nie mam problemów. GOTY

Gość DonSterydo
Opublikowano

PS. Tak na marginesie, to że pierwsza trójka ucieka na wyższych poziomach trudności, to jest akurat normalne, bo mają przed sobą czystą trasę i nie popełniają wielu błędów. To reszta bije się na pierwszych zakrętach przez co tracą cenne sekundy i dystans. Jak człowiek sam wyjedzie na czystą trasę to też nie jeździ już po krzakach :P

• Plusik 1
Opublikowano

DonSterydo to samo zrobiłem z festiwalami, pierwsze 2 mam już na 5lvl, a dwa następne na 2 i 1lvl chyba... ale cóż :)

Wszystkie asysty na off, tylko abs wlaczone, drivatary na ekspert i jest ok, czasem nawet za łatwo, z tym, że większosc aut przerabiam na 4 koła, często wzgledem mocy.

Właśnie jestem po:

Wyścigu pokazowym Centenario vs. Odrzutowiec :obama::banderas::obama::banderas::obama::banderas:

Gość DonSterydo
Opublikowano

DonSterydo to samo zrobiłem z festiwalami, pierwsze 2 mam już na 5lvl, a dwa następne na 2 i 1lvl chyba... ale cóż :)

Wszystkie asysty na off, tylko abs wlaczone, drivatary na ekspert i jest ok, czasem nawet za łatwo, z tym, że większosc aut przerabiam na 4 koła, często wzgledem mocy.

Właśnie jestem po:

Wyścigu pokazowym Centenario vs. Odrzutowiec :obama::banderas::obama::banderas::obama::banderas:

To można auta na 4 koła przerabiać? wszystkie? Nigdy nie bawiłem się w tuning, ale jeśli tak to Fordzie GT here I come ;)

A tak z ciekawości, Ci co nie widzieli spadków, nie macie czasami One S? :)

Mówisz o tym pierwszym wyścigu Cross Country kiedy dostajemy łazika? U mnie było wszystko cacy i mam grubaska.