Skocz do zawartości

TV Input lag

Atr3ju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja np nie jestem w stanie ocenić, ile laga ma mój TV, bo nigdzie nikt tego nie napisał (Samsung UE32F5370) Dlatego wyłapuję różnice tylko jest lub nie ma

Edytowane przez Masamune
Opublikowano (edytowane)

OMG... Orzeł... kurde ;) lag ma znaczenie w konsoli. Zagraj sobie w jakaś grę muzyczną jak Amplitude z lagiem 50ms ;p nie trafisz w nic. W ogóle nie za bardzo rozumiem tej dyskusji. Serio. My tutaj wałkujemy cały mega artykuł, od lat jest to mierzone i ma mega znaczenie. Podałem tabelę jak to się mniej więcej odczuwa, w jakiego typu grze itd. Wszystko zależy w jaki typ gramy i jakie mamy umiejętności. Znam człowieka, który gra w Destiny na lagu 110ms i jest w mega klanie i jakoś ogarnia. Nie wiem jak ale gra ;-). Różnie więc to bywa...

Edytowane przez -gmeru-
Opublikowano (edytowane)

:reggie: chyba sie wyjaśniło mam taki tv i taki projektor: 

32ab22bdfa4788a2med.jpg

85c1002b7e57bb88med.jpg

okazuje się, że oba sprzęty nie przekraczają 30ms opóźnienia. Pytanie na ile recenzje i producenci sprzętu nie kolorują wraz z "rzetelnością" testów

Edytowane przez Orzeszek
Gość DonSterydo
Opublikowano

OMG... Orzeł... kurde ;) lag ma znaczenie w konsoli. Zagraj sobie w jakaś grę muzyczną jak Amplitude z lagiem 50ms ;p nie trafisz w nic. W ogóle nie za bardzo rozumiem tej dyskusji. Serio. My tutaj wałkujemy cały mega artykuł, od lat jest to mierzone i ma mega znaczenie. Podałem tabelę jak to się mniej więcej odczuwa, w jakiego typu grze itd. Wszystko zależy w jaki typ gramy i jakie mamy umiejętności. Znam człowieka, który gra w Destiny na lagu 110ms i jest w mega klanie i jakoś ogarnia. Nie wiem jak ale gra ;-). Różnie więc to bywa...

Jak ktoś ma skilla, to może wyuczyć się odpowiednio szybciej reagować niż to co jest w danej chwili pokazywane na ekranie, ale nie zmienia to faktu, że to zwykła męczarnia.

Opublikowano

okazuje się, że oba sprzęty nie przekraczają 30ms opóźnienia. Pytanie na ile recenzje i producenci sprzętu nie kolorują wraz z "rzetelnością" testów

Nadal chcesz doszukiwać się teorii spiskowych?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam fachury może ktoś się orientuje na temat input laga tego modelu Samsung UE50J6240 przekopałem pół internetów i nie znalazłem...:(

Opublikowano

Dzięki czyli 6200 i 6240 to to samo hmmm uwielbiam łupać w bf online myślisz że nie odczuje tego jakoś mocno żebym pada o ściane nie przytulił czy szukać coś innego?

A to ile ma HITACHI LED 55HZT66 cenowo ok więc biorę pod uwagę

Opublikowano

Nie mam ciśnienia na 4k... nie mam ps4 pro w vectrze też dopiero dobijają do hd wszyscy piszą że przy małych ekranach nawet nie zobaczysz różnicy,full hd w zupełności styka na 2 lata później się wymieni na cuś nowszego B)