Skocz do zawartości

Psychonauts 2

Gość Zaqair

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurde jak ja bym chcial, zeby Double Fine zrobilo nowego Conkera :obama: Pasowaliby idealnie, patrzac na psychonauty, bo to podobne gry sa w zasadzie. Pomyslowe poziomy, dobrze napisane dialogi z jajem, alez to by bylo.

• Plusik 1
  • Lubię! 2
Opublikowano

też miałem takie odczucia grając w Psychonauts 2 i spotykając te zakręcone postacie,

ale niestety albo stety, Double Fine pracuje teraz nad jakimś nowym IP

Opublikowano

10h za mną, nie mogę się oderwać od tej gierki. Do tego stopnia mnie wciągnęło, że w robocie oglądam filmy na YT na kanale Double Fine, czytam artykuły, recki etc. Dawno mnie tak singlowa gierka nie wciągnęła. Czuć ducha 6 generacji, gdy każda gra zaskakiwała, każdy kolejny etap był czymś nowym, gdy nie dało się przewidzieć, co jeszcze dla nas przygotowano :fsg:

• Plusik 6
Opublikowano

Jestem po etapie w którym spotyka się postać graną przez Jack Blacka. To co tam za ćpanie musieli mieć, że jest cos jeszcze lepszego? 

Opublikowano

Kupić Xboxa może nie, ale na pewno warto dla niej opłacić Game Passa, bo możliwość ogrania takiej perełki w dzień premiery za kilkadziesiąt zł to nieprzyzwoicie dobry interes.

Opublikowano
11 godzin temu, balon napisał:

To jest akurat multiplatforma. 

Zgadza się, ale na playstation gra kosztuje 249 zł i jest dostępna wyłącznie cyfrowo

A Xbox Series S masz za 1300 zł + 4 zł abonament game pass na start, a w tym Psychonauts 2 i inny szajs ;)

Przy opcji zakupu tej gry na ps, nawet zakup nowej konsoli wygląda jak dobry deal

• Plusik 1
  • Haha 3
Opublikowano

Skończyłem grę z czasem 22 godzin. Starałem się wszędzie zaglądać, zbierać co się dało i wykonywać wszystkie misje poboczne. Nie wiem czy czegoś mogę się jeszcze spodziewać na koniec poza nowymi kwestiami dialogowymi z niektórymi osobami. Gdyby była nowa gra+ to przy zachowaniu wszystkich zdobytych umiejętności zagrałbym jeszcze raz aby wejść w miejsca, do których nie dało się wcześniej dostać. Teraz jestem ciekaw jak długo będziemy czekać na kontynuację, o ile będzie jakaś kontynuacja.

Wyszedłem z podobnego założenia jak @beardo0 decydując się na zakup xboxa one z GP miesiąc albo dwa po zakupie PS4. Udało się w ten sposób zaoszczędzić parę groszy na grach, które chciałem ograć, a pojawiły się w GP + sprawdziłem kilka tytułów dostępnych tylko na tej konsoli. Opłacało się kupić xboxa dla GP i jego zestawu gier.

Opublikowano

14 godzin, jestem w ostatnim świecie, tuż przed finałowym bossem. 

Masakra ile pracy włożono w ten tytuł. Praktycznie non stop jazda bez trzymanki, pomysł goni pomysł. Co ciekawe na początku gry tego nie widać. Gdzieś tak po pierwszym otwartym świecie zaczynamy ogarniać o co w tym wszystkim chodzi. I nawet się nie orientujemy kiedy wciąga nas niczym bagno. 

Opublikowano

nawet Quaz się zachwyca.

No i zgadzam się z nim, że jeżeli chcemy żeby takich perełek powstawało więcej to jak  najwięcej osób musi w nią zagrać, więc jeżeli ktoś jeszcze nie miał okazji sprawdzić to serdecznie zachęcam.

• Plusik 1
Opublikowano

Niezależnie na jakiej platformie gracie na Xboxie, PC czy Playstation, czy kupiliście grę w cyfrze czy ogrywacie ją w Game Passa, każdy kto jest fanem platformówek powinien zagrać w tę perełkę, bo to jeden z najlepszych tytułów w tym roku.  

Opublikowano
24 minuty temu, Moldar napisał:

Jestem przed etapem, kiedy gra mówi aby się ewentualnie przygotować i dopakowac, dużo gry zostało?

dostaniesz jeszcze taki jeden komunikat, więc jeszcze trochę przed tobą 

zależy jak grasz, ale ze 3-4h to myślę, że spokojnie

Opublikowano

Nie mogłem się powstrzymać, nie żałuję :lol: Dawno w tak dobrego platformera nie grałem. Jenyyy, ostatnio mocno wjeżdżają gry typu 'wehikuły czasu'. Mam nadzieję, że będzie więcej takich ruchów :)

Opublikowano

Ok, pękła giera.

Cudownie się bawiłem. 

mocne 8+ na 10. Najlepsza platformówka od... 6 generacji? Zabrakło trochę hajsu w budżecie, a byłaby może i gra roku