Szermac 2 856 Opublikowano 7 września 2021 Opublikowano 7 września 2021 (edytowane) Kocham tę grę Nie grałem w pierwszą część. Bardzo będzie bolało jak ogram ją po dwójce ? Dwójki już nie odpuszcze, za późno Edytowane 7 września 2021 przez cotek Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 7 września 2021 Opublikowano 7 września 2021 15 godzin temu, gekon napisał: Ok, pękła giera. Cudownie się bawiłem. mocne 8+ na 10. Najlepsza platformówka od... 6 generacji? Zabrakło trochę hajsu w budżecie, a byłaby może i gra roku no jak się nie gra na konsolach Nintendo, to może 1 Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 9 września 2021 Opublikowano 9 września 2021 12h za mną i końca nie widać. Rzadko wpadam na gry, które przechodzę od początku do końca za 1 podejściem - opowieść Raza jest jedną z takich gier i jedną z najlepszych przygodówek/platformerów w jakie ostatnio grałem. Narracja mimo słabego wstępu prowadzona jest znakomicie, częste przerywniki przestały przeszkadzać, ale wielka szkoda, że gra nie została spolszczona. Albo nie łapie tego humoru (czytałem, że gra jest zabawna...), albo może przez fakt, że rzadko używam angielskiego gdzieś te żarciki uciekają niezrozumiałe (może z polskimi napisami miałbym zgoła odmienne zdanie). Tak czy siak w szybkim podsumowaniu chciałem tylko napisać, że to jedna z lepszych gier tego roku! Cytuj
Szermac 2 856 Opublikowano 9 września 2021 Opublikowano 9 września 2021 Tłumaczenie tym bardziej zabiłoby te żarty Ogólnie już kilka razy złapałem się na prychaniu podczas grania czy cutscenek xD Pani na recepcji w budynku Psychoizolacji naprzykład xD Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 9 września 2021 Opublikowano 9 września 2021 Ja sie tak szczerze zasmialem po wejsciu do "baru z nalesnikami" w lesie i rozmowie z Sam. Te biedne wiewiorki ;(. Jest trochę dwuznacznych tekstów w grze. 1 Cytuj
dee 8 816 Opublikowano 9 września 2021 Opublikowano 9 września 2021 Cóz za szalona eksplozja kreatywności, fantazji i humoru zamknięta w jednej grze Nie wiem jak to było w pierwszej częsci, bo mnie ominęła, ale ostatni raz cos podobnego w gatunku czułem grając na Xboksie Classic w Conkera. Cytuj
kudlaty88 494 Opublikowano 11 września 2021 Opublikowano 11 września 2021 Wlasnie skonczylem fabułe mocne 9/10 i chyba sobie zrobie calaka bo gra sie mega miodnie. Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 11 września 2021 Opublikowano 11 września 2021 20h, gierka ukończona trochę zapał opadł na koniec, ale bardzo dobra produkcja. Mocny kandydat do gry roku w szczególności, że to " rok bez megahitu ". Grafika taka sobie, ale klimat, miejscówy nadrabiają na tyle, że schodzi na bardzo daleki plan. Gameplay mimo, że sięga trochę zamierzchłych czasów, to mnie nie irytował praktycznie wcale. Tylko walka byle jaka. Walki z bossami oczywiście spoko, ale te noobki mogli odpuścić. Cytuj
Figuś 21 259 Opublikowano 11 września 2021 Opublikowano 11 września 2021 Ja tam mam jeden problem z tą grą, jak już gram to jest spoko i cisnę, al nie mam chęci powrotu do niej kolejnego dnia Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 12 września 2021 Opublikowano 12 września 2021 Ja na szczęście nie miałem takiego problemu i całą grę 22h połknąłem w ciągu kilku dni, a sama końcówkę zrobiłem za jednym posiedzeniem nie mogąc oderwać się od ekranu taki to był rollercoaster Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 12 września 2021 Opublikowano 12 września 2021 W dniu 12.09.2021 o 00:48, Figuś napisał: Ja tam mam jeden problem z tą grą, jak już gram to jest spoko i cisnę, al nie mam chęci powrotu do niej kolejnego dnia Ja mam całkiem na odwrót. Dawno nie miałem takiego uczucia, że ciągle chce mi się grać. Ostatnimi czasy mam tak przeważnie tylko w gierkach od ND oraz w Zeldach i Marianach 3D. Co fajne, widać po tym temacie, że nie ma żadnej negatywnej opinii. Jest jeszcze nadzieja dla graczy. 1 Cytuj
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 12 września 2021 Opublikowano 12 września 2021 Ogrywał ktoś bezpośrednio przed Psychonauts 2 pierwszą część? Dużo nawiązań do 2? Warto i czy się da jeszcze bez zbędnych nerwów ograć 1? Cytuj
balon 5 372 Opublikowano 12 września 2021 Opublikowano 12 września 2021 Jakby bo ograłem jedynkę na PS2. Możesz spokojnie zacząć od dwójki jak nie śmierdzisz czasem. Jest wytłumaczone co i jak. Aaaa dwójka na mnie znacznie większe wrażenie zrobiła niż jedynka swego czasu. Czemu? Pewno dlatego, że w tamtych czasach wiele było dużych, mocnych gier platformowych. Obecnie to rzadkość. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 12 września 2021 Opublikowano 12 września 2021 Dostałem właśnie 1 powiadomienie bym zrobił nieskończone misje przed końcem, ale które pisał, że to wcale nie jest finish? Po skończeniu można nadal zbierać rzeczy, jest save od jakiegoś momentu czy nie? Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 12 września 2021 Opublikowano 12 września 2021 Tak po skończoniu możesz dalej kontynuować eksplorację wszystkiego. Nie ma jakiegoś sejfa, że wracasz do momentu sprzed finału. 3 minuty temu, easye napisał: Dostałem właśnie 1 powiadomienie bym zrobił nieskończone misje przed końcem, ale które pisał, że to wcale nie jest finish? Po skończeniu można nadal zbierać rzeczy, jest save od jakiegoś momentu czy nie? 1 Cytuj
Aleks 516 Opublikowano 12 września 2021 Opublikowano 12 września 2021 Skończyłem i też trudno było mi przerwać kiedy już grałem. Spoko gra. Na wyróżnienie kreacji świata/światów. Eksploracja i elementy platformowe też niczego sobie. Najbardziej zaskoczony jestem długością - ponad 18 godzin. A skupiłem się tylko na głównym wątku. Poboczne i znajdźki zaliczone te które były po drodze. Co prawda miałem jeden moment zwątpienie w Psychonauts 2. Po pierwszych godzinach, kiedy gra się otworzyła i dostaliśmy spory obszar do eksploracji - pomyślałem nie, tylko nie to. Ale gra szybko powróciła na właściwe tory - liniowej rozgrywki. A i jedno jeszcze zwróciło moją uwagę - brak znaczników. Szczególnie w początkowej fazie jedynie z dialogów dowiadujemy się gdzie (lub do kogo) mamy się udać. Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 12 września 2021 Opublikowano 12 września 2021 No to akurat spoko, że jak ktoś nie wyłapie gdzie ma się udać, to z opisu misji się dowie. Na uj znaczniki. Też tylko fabułe leciałem i wyszło jakieś 18-20 h muszę sprawdzić. Chyba jedyny moment gdzie chwilę stanąłem to camping/ cyrk rodziny Razputina. Cytuj
Aleks 516 Opublikowano 12 września 2021 Opublikowano 12 września 2021 Tak, spoko. Co prawda trudno się tu zgubić, ale patrząc na obecne standardy to rzuciło mi się w oczy (ten brak znaczników). Cytuj
Figuś 21 259 Opublikowano 12 września 2021 Opublikowano 12 września 2021 Jest tu jakiś fast travel? Cytuj
Ludwes 1 690 Opublikowano 12 września 2021 Opublikowano 12 września 2021 pewnie, że jest jest kilka porozrzuconych po świecie, jeden jest nawet w atrium Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 12 września 2021 Opublikowano 12 września 2021 Jak żółw ninja wskakujesz w klapę na podlodze. Cytuj
Figuś 21 259 Opublikowano 12 września 2021 Opublikowano 12 września 2021 Już ogarnąłem, nie mogłem w QA jej znaleźć XD Cytuj
Kmiot 13 871 Opublikowano 12 września 2021 Opublikowano 12 września 2021 Kurde, dałem się zachęcić. Ale że lubię porządek i pewne rzeczy robić po kolei, to kupiłem pierwszych Psychonautów. Mam nadzieję, że wciąż są grywalni? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi