Skocz do zawartości

Ace Combat 7

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grałem we wszystkie części które można było ograć na PS2.

Oby było tak jak piszesz bo nie mogłem strawić najnowszej odsłony :(

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Pewnie "nikogo", ale wrzucam bo kilku fanów starszych części jeszcze się kręci po forumku.

Namco  dajcie już tę datę premiery.

Edytowane przez Cedric
Opublikowano

A co z odbijaniem się od ziemi ? Nadal będzie ten genialny pomysł ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W dniu 25.06.2018 o 09:36, kufir napisał:

A co z odbijaniem się od ziemi ? Nadal będzie ten genialny pomysł ?

Na najwyższym poziomie trudności nie było odbijania więc nie wiem o co kaman.

Czekam. Fajnie, że poszli po rozum do głowy i wrócili do mechaniki z 6-ki (ZERO). AC:Online już miało spoko sterowanie. Osobiście uważam, że 4-ka miała nejlepsze przełączanie się między celami ale z jakiegoś powodu nie powielono tego ani w 5 ani 6-ce.

W sumie nie wiem po co wam remaster 5-ki. Załatwcie sobie tylko kineskopowy TV i naprawdę da się w to grać dziś. Muzyka działa, sterowanie działa, grafika tylko blisko ziemi zawodzi. AC z ery PS2 się nie starzeją. 

Opublikowano
7 minut temu, szczudel napisał:

Na najwyższym poziomie trudności nie było odbijania więc nie wiem o co kaman

Może ktoś nie chciał grać na najwyższym poziomie?

Opublikowano

Nie wiem co mam Ci powiedzieć. Kończyłem 4 i 5-ke na Ace na S (Zero mi chyba dwóch misji zabrakło na S) i nie przeszkadzało mi, ze na niższym poziomie można było się odbić. Jeśli przeszkadza jakiemuś  to odbicie się od ziemi to może z czystym sumieniem zrobić pauzę i restart misji. Nie będzie sie to różnić znacząco od przestawienia suwaka w opcjach. 

Chciałbym przypomnieć, że w "starych dobrych AC" nie było w trakcie misji checkpointów i żyliśmy.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Cytat

Bandai Namco has revealed the pre-order bonuses for Ace Combat 7: Skies Unknown that players will be able to download once the game releases next year.

Across all platforms, players who pre-order Ace Combat 7 will unlock the F4-E Phantom II along with three additional aircraft skins. As for Xbox One players, you'll also receive a digital copy of Ace Combat 6: Fires of Liberation to download and play.

Along with the pre-order bonuses, Bandai Namco has also revealed what the Season Pass and Deluxe Edition will offer to players. The Season Pass will include three planes, three stages and a music player whereas players who buy the Deluxe Edition will include everything with the Season Pass along with eight emblems and the base game.

Ace Combat 7: Skies Unknown will be heading to Xbox One on 1st February 2019.

AC 6 w gratisie do AC 7 na xboxie :lapka:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Premiera na pewno nie, szczególnie, że mysliwce w Battlefront 2 są świetne. Owszem w AC bardziej się ładuje rakietami, ale i tak głód latania mam zaspokojony.

W sumie nie wiem po co byoby brać na premierę jak po 3/5 miesiącach cena spada o kilkadziesiąt procent. Możliwe że kupie z końcem roku razem z PSVR, bo jednak kusi to siedzenie w kokpicie.

Opublikowano

Preorder złożony najbardziej wyczekiwana gra stycznia dla mnie. Fajnie że dostaniemy ace combat 6 bo nie ograłem tego nigdy (moją przygodę skończyłem na 5 cześci na x360). Niby mam 6 na steam ale jakoś nie chciało mi się tego na pc uruchamiac:) .

Akurat przejdę obie do premiery metro w połowie lutego.

Opublikowano

Mylisz odsłony chyba. AC5 wyszedł na PS2, AC6 był na X360. Na Steam masz Assault Horizon, swego rodzaju 'zamerykanizowany' spinoff.

Na początku się ucieszyłem, jak zobaczyłem info o dodaniu AC5 na PS4, ale potem doczytałem, że będzie to zwykła emulacja (jak PS2 Classic). To samo AC6 na Xone - wersja z 360 ze wsteczną kompatybilnością. Tym samym zostaję przy wersji PC, bo przez moment rozważałem pre-order na PS4, ale entuzjazm mi opadł.

Pograłbym w piątkę z nieco odświeżoną grafiką i achievementami...

• Dzięki 1
Opublikowano
27 minut temu, Suavek napisał:

Mylisz odsłony chyba. AC5 wyszedł na PS2, AC6 był na X360. Na Steam masz Assault Horizon, swego rodzaju 'zamerykanizowany' spinoff.

Na początku się ucieszyłem, jak zobaczyłem info o dodaniu AC5 na PS4, ale potem doczytałem, że będzie to zwykła emulacja (jak PS2 Classic). To samo AC6 na Xone - wersja z 360 ze wsteczną kompatybilnością. Tym samym zostaję przy wersji PC, bo przez moment rozważałem pre-order na PS4, ale entuzjazm mi opadł. 

Pograłbym w piątkę z nieco odświeżoną grafiką i achievementami...

fakt czyli ten spin off pomyliłem taki ze mnie znawca dzieki za sprostowanie :) No nic i tak chętnie sobie w 6 jeszcze pogram ponownie

Opublikowano
Cytat

Ace Combat 7: Skies Unknown is a joy. It’s a triumphant return for a series that’s spent a couple of years flying in the wrong direction. Minutes into my first mission, after watching the first of many melodramatic cutscenes, I settled back into my chair and smiled, because this is the stuff right here.

https://kotaku.com/ace-combat-7-is-a-proper-ace-combat-game-1831856733