Extrimer 7 Opublikowano 24 grudnia 2015 Opublikowano 24 grudnia 2015 macie może jakieś foty gdzie można zobaczyć różnice między full rgb a limited? nie wiem czy mam się już denerwować za zakup mojego tv:) Nie zobaczysz jej na fotach, roznica jest w kolorach na plus w full rgb, ostrosci i lepszej jakosci obrazu z gier. Zrob ustawienia takie jak podalem ale zamiast rgb full daj rgb limited, czyli niski poziom czerni hdmi w tv i w konsoli rgb tv Cytuj
czeskimaster 3 338 Opublikowano 25 grudnia 2015 Opublikowano 25 grudnia 2015 Na tv poziom czerni normalny, na konsoli full RGB. Testowane na samsung, plus masa artykułów na necie. Cytuj
zagroo 4 Opublikowano 25 grudnia 2015 Autor Opublikowano 25 grudnia 2015 Na tv poziom czerni normalny, na konsoli full RGB. Testowane na samsung, plus masa artykułów na necie. U mnie na full rgb nie widac slonca i oka takze musze dac limited. A mam nowy Samsung 40ju6000 4k. Cytuj
S_600 252 Opublikowano 25 grudnia 2015 Opublikowano 25 grudnia 2015 Słonka nie musi byc widać, jest to napisane podczas kalibracji na x1. Cytuj
zagroo 4 Opublikowano 25 grudnia 2015 Autor Opublikowano 25 grudnia 2015 Nie mam dostępu do konsoli teraz ale Nie jest czasami napisane ze slonce musi byc ledwo widoczne? Ok innaczej, to moze jak mozna stwierdzic czy twoj tv nie oblsuguje full rgb? Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 25 grudnia 2015 Opublikowano 25 grudnia 2015 najprościej na pasku z odcieniami szarości. Jeśli ustawisz full rgp i za cholerę żadnymi suwakami od kontrastu/jasności/kolorów/podświetlenia/innych nie uda Ci się ustawić tak, by te paski były widoczne w większości to masz odpowiedź. Dla pewności można później ustawić ograniczony rgb i zobaczyć, na którym ustawieniu będzie więcej poziomów czerni. Cytuj
Extrimer 7 Opublikowano 26 grudnia 2015 Opublikowano 26 grudnia 2015 Problem jest w xboxie a nie waszych tv , to w xboxie musza naprawic wysylanie obrazuhttp://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=988325jest o tym pelno w internecie Cytuj
zagroo 4 Opublikowano 7 stycznia 2016 Autor Opublikowano 7 stycznia 2016 (edytowane) Gdy ustawiam konsole na Full Rgb to w kalibracji nie widzę zamkniętego oka i słoneczka ale jak wlączam te obrazki do testowania rull rgb to mi działają,na jednym widzę cztery kolumny a na drugim kwadraty. Czyli mój telewizor obsłsuguję Full Rgb? http://i.imgur.com/sr0pcxh.jpg http://i.imgur.com/oKiozjp.png a tak wygląda mój pasek w kalibracji full rgb https://i.imgur.com/uTxKnxb.jpg tak ma być? Edytowane 7 stycznia 2016 przez zagroo Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 8 stycznia 2016 Opublikowano 8 stycznia 2016 Nie, ustaw RGB standard, a nie rgb pc. Xbox błędnie przetwarza sygnał z full rgb. Jeżeli w ciągu 2 lat tego nie naprawili to coś czuję, że prędko nie naprawią. Cytuj
zagroo 4 Opublikowano 8 stycznia 2016 Autor Opublikowano 8 stycznia 2016 Ale chyba nie wszyscy mają taki problem nie? Wydaje mi się ze gry wyglądają u mnie dobrze na full RGB, nie jest nic przyciemnione itp. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 8 stycznia 2016 Opublikowano 8 stycznia 2016 U mnie na RGBPC jest lepiej niż na standard. Wszystko jest cycuś. Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 8 stycznia 2016 Opublikowano 8 stycznia 2016 Dlatego wspominałem by poświęcić te pół godziny i posprawdzać wszystkie warianty z poziomem czerni, rgbfull/standard etc i pobawić się tymi ustawieniami tak, żeby było najlepiej. każdy ma inny telewizor, inne wspomagacze, inne opcje w menu teelwizora... może nawet kabel hdmi 1.2 a 1.3/1.4 tez coś zmieni(aczkolwiek tu raczej kabel nie powinien mieć znaczenia, no chyba ,że trafiliśmy na jakąś tandetę). Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 8 stycznia 2016 Opublikowano 8 stycznia 2016 Miałem Soniacza W815 i w tej konfiguracji było guwno z obrazem w tym ustawieniu, zaś na Philipsie jest perfekt, czarny nie jest tak ciemny, widać detale szarości itd. Kwestia obejrzenia tego w ruchu. Cytuj
zagroo 4 Opublikowano 8 stycznia 2016 Autor Opublikowano 8 stycznia 2016 (edytowane) Generalnie to już sam nie wiem co zrobić, przeglądałem wiele stron na których ludzie pisali o opcji full RGB w xbox one i jedni piszą żeby nie ustawiać full RGB bo jest problem wtedy z obrazem, jedni piszą że dashboard i inne aplikacje wyglądają źle ale gry wyglądają prawidłowo, drudzy że limited niczym się nie różni od full RGB. Także juz sam zgupiałem:) A czy ustawienie w konsoli kolorów 24,30,36 mają naprawdę jakieś znaczenie? Edytowane 8 stycznia 2016 przez zagroo Cytuj
Dragen 3 Opublikowano 2 maja 2016 Opublikowano 2 maja 2016 Czy ktoś z Was bawił się ustawieniami pod tv UHD? chodzi mi o ustawienie w X-e głębi kolorów, częstotliwości, itd? Cytuj
zagroo 4 Opublikowano 4 maja 2016 Autor Opublikowano 4 maja 2016 Tez mam UHD i próbowałem coś tam się bawić tymi ustawieniami ale żadnej różnicy raczej nie widziałem. Ustawione mam wszystko na tak jak jest zalecane. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi