Elanczewski 63 Opublikowano 30 grudnia 2015 Opublikowano 30 grudnia 2015 Nikt nie czeka? Nic? Mam dziwne wrażenie, że to może być najlepsze Harvest Moon od czasów Friends of Mineral Town. Nie wiem czemu, takie tylko przeczucie. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 30 grudnia 2015 Opublikowano 30 grudnia 2015 Ogralem to pol roku temu, bardzo fajna gra. Nawet nie wiedzialem ze w EU nadal nie wyszlo. Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 30 grudnia 2015 Opublikowano 30 grudnia 2015 ogrywam to od 2 tygodni, bardzo dobra gra, zdecydowanie lepsza od ostatniego HM. Recenzja dopiero po nowym roku bedzie, bo #sylwester #pracainzynierska #brakczasuicheci Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 30 grudnia 2015 Autor Opublikowano 30 grudnia 2015 Ale że od Lost Valley czy A New Beginning? Bo jeśli od tego pierwszego, to żadna sztuka. Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 30 grudnia 2015 Opublikowano 30 grudnia 2015 od Lost Valley. Story of Seasons to w końcu normalny harvest moon i czuć feeling starych części Póki co mam jedne zastrzeżenie - nie wiem czy to wina, że gram w cyfrówkę czy nie, ale w polu gra strasznie zwalnia. W domkach itd. chodzi elegancko, a na zewnątrz wydaje się, że w 15-20fpsach Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 30 grudnia 2015 Autor Opublikowano 30 grudnia 2015 Ja z ostatnich grałem w A New Beginning i tam też zwalniało okrutnie, co raczej uzasadnienia jakąś super grafiką czy nadmiarem elementów na ekranie nie miało. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 30 grudnia 2015 Opublikowano 30 grudnia 2015 czemu na sile robia grafike 3d ? lepiej by to wygladalo w ladnie rysowanym 2d lub cell shadingu Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 31 grudnia 2015 Opublikowano 31 grudnia 2015 Bo taka jest obecnie moda. Mnie bardzo kusi aby nabyć nowego HM'a a przepraszam Story of Seasons ale z drugiej strony luczy na mnie nieśmiałym wzrokiem Rune Factory 4 (tylko cyfra dla Europy buhu.....) Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 3 stycznia 2016 Autor Opublikowano 3 stycznia 2016 Ale się tak gra rozkręca... nieco szybciej niż A New Beginning, gdzie w miasteczku były na początku 3 domy na krzyż (dosłownie), ale tak - idę na pole, podlewam kartofle, obrabiam krowę i... tyle. W mieście niewiele się dzieje, czasem tylko coś kupię. Dwie wady: - nie ma shipboxa, trzeba latać do handlarzy, którzy u mnie są teraz np. tylko dwa dni w tygodniu na rynku. W dodatku miasto jest kilka ekranów od farmy, nie wiem po co, - bohater męczy się jak więzień obozu, 3 dni rozwalałem jeden duży kamień na farmie. Na bardziej wiążące opinie czas przyjdzie znacznie później, ale tak po 4-5 godzinach nie jaram się. Ale podobnie było z A New Beginning. Cytuj
Tankietka 24 Opublikowano 14 marca 2016 Opublikowano 14 marca 2016 Wyszedł patch który bardziej balansuje rozgrywkę na "Normalu" ? Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 21 lipca 2016 Opublikowano 21 lipca 2016 jak widać kilka osób grało ale pytanie czy warto? Ostatnim razem męczyłem Harvest Moon: A Wonderful Life na GaCka i zastanawiam się czy duchowy harveściak jest wart wydania na niego kasy....forumku doradź! Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 21 lipca 2016 Opublikowano 21 lipca 2016 http://www.my3ds.pl/recenzja-story-of-seasons/ recenzja jeszcze jak pisałem dla My3DSa. TL;DR: Warto, bardzo dobry HM. Nie umywa się oczywiście do klasycznego BttN czy FoMT ale jest git. tylko spadki FPS potrafią wkurzyć Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 21 lipca 2016 Opublikowano 21 lipca 2016 Ahh szczerze to dalej w moim top 3 Harveściaków to Back to Nature, Friend of Mineral Town i A Wonderful Life i od lat próbuje się skusić na jakąś odsłonę to wydają mi się takie nijakie.....ale w sumie przydałby się szpil do popykania bez większego zaangażowania..... Cytuj
Elanczewski 63 Opublikowano 21 lipca 2016 Autor Opublikowano 21 lipca 2016 (edytowane) Według mnie nie warto, ale kilka miesięcy przed premierą Story of Seasons grałem kilkadziesiąt godzin w HM: A New Beginning i to mogło zaspokoić mój głód na tego typu gry na długo. Jak sam piszesz - ta gra jest nijaka. Edytowane 21 lipca 2016 przez Elanczewski Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 22 lipca 2016 Opublikowano 22 lipca 2016 (edytowane) Nie wiem, mam wrażenie że duch harveściaków z tych nowych odsłon ulotnił się. Wszystko byłoby fajnie ogólnie gdyby też sama prezencja wyglądała lepiej bo jak widzę tą płaską brzydką teksturę podłoża, która ma przypominać trawę to nawet BttN wygląda lepiej. Czy tak ciężko na 3DS'ie zrobić taką grafę jak w A Wonderful Life tylko z przepychem lokacji? Na razie nie jestem do końca przekonany i obecnie wygrywa Rune Factory 4 Edytowane 22 lipca 2016 przez chrno-x Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 25 lipca 2016 Opublikowano 25 lipca 2016 Obecnie Harvest Moon robi bezpośrednio natsume i wychodzi to beznadziejnie kiepsko, warto dać szansę story of seasons od pełnoprawnych twórców serii - Marvelous. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 26 lipca 2016 Opublikowano 26 lipca 2016 To to ja wiem, widziałem ich jakże fantastyczne miałkie kopię Minecrapa w połączeniu z rolnikiem i jest to jedna wielka tragedia. Szczerze na razie mam w co grać więc zlewam na Story of Seasons ciepłym sikiem koszącym (jak będzie obniżka zimą to wtedy kupię). Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 26 lipca 2016 Opublikowano 26 lipca 2016 The lost Valley to straszliwy gniot, trzymać się z daleka, nawet od oglądania gameplayow bo można raka dostać Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 26 lipca 2016 Opublikowano 26 lipca 2016 Cóż jak myślałem że Japończycy pogubili się na poprzedniej generacji tak teraz całkowicie rozum stracili. Naprawdę nie licząc serii od Nintendo to nie kojarzę obecnie jakąkolwiek serie, która przez ostatnie dwie generacje dalej by się liczyła (lub w ogóle wyszła w formie gry or somethin) albo by tego chociaż nie można było nazwać totalną tragedią....no cóż żegnaj Natsume, wróć jak przyjmiesz z powrotem ojca serii Harvest Moon bo bez niego to IP umrze śmiercią tragiczną. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi