winner 183 Opublikowano 1 stycznia 2016 Opublikowano 1 stycznia 2016 Macie może jakiś pomysł na prezent dla osoby interesującej się mangą, anime itp? Ogólnie kultura i trochę literatury w stylu "chińskich bajek". Kompletnie się na tym nie znam, a szukam czegoś na prezent dla takiej osoby i zastanawiam się co mogłoby jej przypaść do gustu. Może jakaś książka o historii anime lub coś w tym sam nie wiem. Cytuj
Mani 696 Opublikowano 1 stycznia 2016 Opublikowano 1 stycznia 2016 http://trendyholic.com Nie musisz dziekować Cytuj
Tommo 1 003 Opublikowano 1 stycznia 2016 Opublikowano 1 stycznia 2016 uzywane majtki jakiejs lolity 1 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 1 stycznia 2016 Opublikowano 1 stycznia 2016 Może materac z nadrukiem jakimś hentajowskim. Obowiązkowo z dziurką. Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 1 stycznia 2016 Opublikowano 1 stycznia 2016 A to laska czy facet? Preferuje bardziej dojrzałe pozycje czy te dla dzieciaków/młodzieży? Może byś się jakoś dowiedział jakich autorów/gatunki czyta to można by było jej sprezentować jakiś tytuł. Cytuj
winner 183 Opublikowano 1 stycznia 2016 Autor Opublikowano 1 stycznia 2016 Kobieta, lat 23, interesuje się ogólnie mangą, anime, kulturą wschodu, rysunkiem itp. ale nie ma ukierunkowanych zainteresowań, ogólnie jednym słowem interesuje się fantastyką głównie. Cytuj
mugen 1 975 Opublikowano 1 stycznia 2016 Opublikowano 1 stycznia 2016 Kup jej na allegro kubek z jakimś ludkiem z chińskiej bajki. Cytuj
Meanthord 335 Opublikowano 1 stycznia 2016 Opublikowano 1 stycznia 2016 (edytowane) uzywane majtki jakiejs lolity Edytowane 1 stycznia 2016 przez Meanthord Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 2 stycznia 2016 Opublikowano 2 stycznia 2016 (edytowane) Nie wszystkie wymienione niżej propozycje są osadzone w klimatach fantasy ale może akurat wpadnie ci coś w oko. Książki:Tatami kontra krzesłaMade in JapanŻycie jak w Tochigi. Na japońskiej prowincjiKomiks: Opowieść Panny Młodej (seria nadal wydawana,dotychczas ukazało się 6tomów)Filmy:Wilcze DzieciPapryka (Satoshi Kon)Księżniczka KaguyaKsiężniczka Mononoke Mój Sąsiad Totoro Nausicaa z doliny wiatru Edytowane 2 stycznia 2016 przez Paliodor Cytuj
Suavek 4 815 Opublikowano 2 stycznia 2016 Opublikowano 2 stycznia 2016 Nie o chińskich bajkach, ale o kulturze, lecz myślę dla takiej osoby prezent byłby trafiony - http://www.empik.com/bezsennosc-w-tokio-bruczkowski-marcin,p1056809708,ksiazka-p Zakładam tutaj oczywiście, że nie czytała tego wcześniej. Polecam, bo lektura lekka, ale ciekawa. A książka nigdy nie będzie złym prezentem. Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 2 stycznia 2016 Opublikowano 2 stycznia 2016 @Suavek: też dobra propozycja. Całkowicie o tej książce zapomniałem. Cytuj
winner 183 Opublikowano 2 stycznia 2016 Autor Opublikowano 2 stycznia 2016 Dzięki wielkie za pomoc. Na pewno kupię Bezsenność w Tokio, samego mnie zaintrygowała ta pozycja. Oprócz tego zastanawiam się jeszcze nad czymś stricte mangowym. Tak w ogóle może wam uda się rozszyfrować 2 rzeczy, takie dostałem wskazówki co do ewentualnego prezentu, ale za cholerę nie mogę odgadnąć o co chodzi (wrzucałem już w HP to i tutaj wrzucę skoro pociągnąłem temat prezentu): 1) ponadczasowy, jednorożec, pachnący choinką 2) kawaii, smakowity, potwór Zwłaszcza to drugie mocno zalatuje mi mangą/anime Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 2 stycznia 2016 Opublikowano 2 stycznia 2016 23 lata, fanka mangi/anime i takie zagadki. No nie wiem. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 2 stycznia 2016 Opublikowano 2 stycznia 2016 1) ponadczasowy, jednorożec, pachnący choinką2) kawaii, smakowity, potwór Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 2 stycznia 2016 Opublikowano 2 stycznia 2016 winner uciekaj póki jeszcze możesz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi