Skocz do zawartości

Prezent dla osoby interesującej się mangą&anime

winner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Macie może jakiś pomysł na prezent dla osoby interesującej się mangą, anime itp? Ogólnie kultura i trochę literatury w stylu "chińskich bajek". Kompletnie się na tym nie znam, a szukam czegoś na prezent dla takiej osoby i zastanawiam się co mogłoby jej przypaść do gustu. Może jakaś książka o historii anime lub coś w tym sam nie wiem.

• Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kobieta, lat 23, interesuje się ogólnie mangą, anime, kulturą wschodu, rysunkiem itp. ale nie ma ukierunkowanych zainteresowań, ogólnie jednym słowem interesuje się fantastyką głównie.

Opublikowano (edytowane)

Nie wszystkie wymienione niżej propozycje są osadzone w klimatach fantasy ale może akurat wpadnie ci coś w oko.

Książki:
Tatami kontra krzesła
Made in Japan
Życie jak w Tochigi. Na japońskiej prowincji

Komiks:

Opowieść Panny Młodej (seria nadal wydawana,dotychczas ukazało się 6tomów)

Filmy:
Wilcze Dzieci
Papryka (Satoshi Kon)
Księżniczka Kaguya
Księżniczka Mononoke

Mój Sąsiad Totoro

Nausicaa z doliny wiatru

Edytowane przez Paliodor
Opublikowano

Nie o chińskich bajkach, ale o kulturze, lecz myślę dla takiej osoby prezent byłby trafiony - http://www.empik.com/bezsennosc-w-tokio-bruczkowski-marcin,p1056809708,ksiazka-p

Zakładam tutaj oczywiście, że nie czytała tego wcześniej. Polecam, bo lektura lekka, ale ciekawa. A książka nigdy nie będzie złym prezentem.

Opublikowano

Dzięki wielkie za pomoc. Na pewno kupię Bezsenność w Tokio, samego mnie zaintrygowała ta pozycja. Oprócz tego zastanawiam się jeszcze nad czymś stricte mangowym.

Tak w ogóle może wam uda się rozszyfrować 2 rzeczy, takie dostałem wskazówki co do ewentualnego prezentu, ale za cholerę nie mogę odgadnąć o co chodzi (wrzucałem już w HP to i tutaj wrzucę skoro pociągnąłem temat prezentu):

1) ponadczasowy, jednorożec, pachnący choinką

2) kawaii, smakowity, potwór

Zwłaszcza to drugie mocno zalatuje mi mangą/anime :)