Farmer 3 281 Opublikowano 11 stycznia 2016 Opublikowano 11 stycznia 2016 Ostatnimi laty paciuloki z komisji oskarowej ce(pipi)ą się dziwnymi zagraniami jeśli chodzi o rozdawanie statuetek. Ponadto są podatni na sugestie. Tegoroczne globy również mocno zaskoczyły. Boję się, że zeszłoroczna beka z Leo (i braku Oskara) może wpłynąć na komisję i w końcu wlepią mu statuetkę bardziej z musu niż z roli w The Revenant. Ale nie będę oceniał statuetek Golden Globe 2016 bo nie widziałem jeszcze filmu. Chociaż po trailerach sądzę, że lepiej wypadł i tak Miś Koralgol. Cytuj
nero2082 823 Opublikowano 13 stycznia 2016 Opublikowano 13 stycznia 2016 trochę hype mam na to...3:55 mi rozwala system, trochę dojechane prowadzenie kamery...uwielbiam takie coś na dużym tempie, kamera za plecy i gogogo, jak takich scen będzie więcej to będę to oglądał jak zahipnotyzowany Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 13 stycznia 2016 Opublikowano 13 stycznia 2016 ku,rwa innaritu zbyt wali konia tym pretesjonalizmem i sztuką dla sztuki i tym mnie trochę odrzucił w birdmanie, ale tutaj przynajmniej ładne widoczki Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 29 stycznia 2016 Opublikowano 29 stycznia 2016 ku,rwa innaritu zbyt wali konia tym pretesjonalizmem i sztuką dla sztuki i tym mnie trochę odrzucił w birdmanie, ale tutaj przynajmniej ładne widoczki tak jak mówiłem było, ale podobało mi się, mocne 8/10 Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 29 stycznia 2016 Opublikowano 29 stycznia 2016 (edytowane) birdman spoko, jeden nudny film w karierze jest do zaakceptowania Edytowane 29 stycznia 2016 przez gekon Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 1 lutego 2016 Opublikowano 1 lutego 2016 birdman spoko, jeden nudny film w karierze jest do zaakceptowania no bo poprzednie filmy innaritu takie pasjonujące i trzymając w napięciu... Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 1 lutego 2016 Opublikowano 1 lutego 2016 Dla mnie Birdman zdecydowanie lepiej wypadł niż Zjawa, oczywiście perfekcyjne zdjęcia Lubezkiego i realizacja ciągle dają radę(delikatnie mówiąc), ale czegoś jednak zabrakło. No i niech Leo dostanie tego Oskara wreszcie i niech ten przeklęty mem internetowy skończy się. Tegoroczna rola do moich ulubionych nie należy, ale polityka nominacji i tak sprawiła, że nie ma konkurencji prawie. Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 15 lutego 2016 Opublikowano 15 lutego 2016 Zdecydowanie goty film, od krajobrazów, po "dosadność", klimat i muzykę, oskary się należą Cytuj
kotlet_schabowy 2 733 Opublikowano 15 lutego 2016 Opublikowano 15 lutego 2016 Wrażenia spisałem w innym temacie, a z perspektywy kilkunastu dni po seansie : film trochę przehajpowany i z dużym potencjałem na bycie szybko zapomnianym. No dobra, po latach widzowie będą kojarzyć "Leo vs niedźwiedź" i ładne widoczki, i to w sumie tyle. Nadal więcej, niż dobry, ale na ten moment nie wyobrażam sobie, żebym miał go kiedyś ochotę powtórzyć. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 15 lutego 2016 Opublikowano 15 lutego 2016 Ja ostatnio obejrzałem Zjawę drugi raz i również stwierdzam, że jest to przeciętny film. Niby świetne zdjęcia, Leonardo, fajny setting, ale jednak wyszło średnio. Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 16 lutego 2016 Opublikowano 16 lutego 2016 Film jest za długi o około 40 minut. Przyciąć trochę czołgania i byłby git. Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 22 lutego 2016 Opublikowano 22 lutego 2016 Przereklamowany. Niezła muzyka, niezłe zdjęcia, ale wszystko psuje Dicaprio xD niedźwiedź powinien go zabić, ale można przymknąć na to oko, ale już skok z urwiska z koniem powinien go zabić, lol, nawet za bardzo nie był poobijany zakładając, że złapał się choinki XD. Dosłownie superbohater z Marvela. Pomijam, że od walki z misiem dostałby na bank zakażenia. Ponadto nurkował, pływał w lodowatej wodzie i zero hipotermii, nic mu nawet nei odmarzło. Fajny motyw ze schowaniem się w koniu, ale od razu wiedziałem, że to zrobi bo oglądałem Imperium Kontratakuje, heheszki ogólnie 6-/10 1 1 Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 23 lutego 2016 Opublikowano 23 lutego 2016 Ale wiesz, że w poważnej części jest to film oparty na faktach, prawda? Leonardo powinien przeprosić, że nie zabił go miś. Cytuj
Boomcio 4 158 Opublikowano 23 lutego 2016 Opublikowano 23 lutego 2016 (edytowane) W rzeczywistości miał całkowicie zerwaną skorę na żebrach , ułamany pazur misia tkwiący pomiędzy żebrami i złamaną nogę. Rany po niedzwiedziu gniły. Edytowane 23 lutego 2016 przez MAJOCHEY_PL Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 23 lutego 2016 Opublikowano 23 lutego 2016 Przecież w filmie Indianin odkaził mu rany. Cytuj
Frantik 2 571 Opublikowano 8 kwietnia 2016 Opublikowano 8 kwietnia 2016 (edytowane) Jest już kopia w jedynej słusznej jakości. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie znajdę czas\uda mi się gdzieś obejrzeć i sprawdzić, czy ten niedźwiedź rzeczywiście taki fajny, jak mówią Edytowane 8 kwietnia 2016 przez Frantik Cytuj
Tankietka 25 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Opublikowano 14 kwietnia 2016 Fajny film, tyle, że za rok pewnie go już nie będę pamiętał. Najlepsze z tego wszystkiego są zdjęcia i dosłowność. Doświadczany Leo, spadające na niego wszystkie "plagi egipskie" z czasem dla mnie zaburzają już trochę surowy realizm zdarzeń. Na początku robi to wrażenie, później już trochę męczy. Za dużo tego. Sama historyjka również banalna, sadziłem, że bardziej pokombinują wątki "ekip". Tak czy siak trzeba zobaczyć. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Opublikowano 15 kwietnia 2016 Czekalem na powod dostania oscara i niestety nie zauwazylem. A film ok ale na pewno 2 raz nie obejrze bo po co. Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 6 maja 2016 Opublikowano 6 maja 2016 wyciekły fotki z wersji director's cut. http://www.liveleak.com/view?i=7f3_1462381273 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi