Skocz do zawartości

Najlepszy film 2015 to... (Ankieta)

Best Movie of 2015 123 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepszy film 2015 to...

• Ex Machina
      3
    • The Hateful Eight
      12
    • Creed
      1
    • Mad Max: Fury Road
      56
    • The Revenant
      2
    • James Bond: Spectre
      0
    • Star Wars: The Force Awakens
      23
    • Joy
      0
    • Jurrasic World
      1
    • The Martian
      4
    • W głowie się nie mieści
      4
    • Most Szpiegów
      0
    • Chappie
      1
    • Młodość
      3
    • Selma
      0
    • Spotlight
      0
    • Steve Jobs
      2
    • Sicario
      11
    • The Big Short
      0
    • Straight Outta Compton
      0
    • Southpaw
      0
    • Furious Seven
      0

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

No właśnie. Mamy styczeń, czas to rozstrzygnąć. Co jest najlepszym filmem 2015 roku? 

Edytowane przez Figaro

• Odpowiedzi 101
  • Wyświetleń 12,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Figaro jak już robisz takie podsumowanie połączone z ankietą to faktycznie się zainteresuj trochę tematem i wypisz trochę więcej filmów, bo ewidentnie pominąłeś parę dobrych pozycji (vide Ex Machina

• nic nie rozumiem   jakie standardy są "jakieś" ?   stallone może być dla kogoś gwarantem obecności na liście filmów roku ?        pewnie żadna z propozycji ról młodych chłopaków mu nie podesz

Opublikowano

Nie ma najlepszego filmu czyli Sicario. 

No i chyba kpisz z tymi alvinami, 50 twarzami i pixelami. 

Opublikowano

Wybór GOTY gry i filmu nigdy nie był tak łatwy jak ten z 2015 :cool:

Opublikowano

Figaro, The Hateful Eight jest z 2016 :facepalmz:

Jeśli liczyć polską premierę to tak, ale globalnie jest z 2015. 

Opublikowano

Zastanawiałem się między pędzącym na złamanie karku Szalonym Maksie a Przebudzeniem Mocy machającym mieczem świetlnym, no ale dałem Maxa :obama: 

Opublikowano

Tylko Mad Max, nie żadne pedalskie machanie mieczykami świetlnymi, tylko twarda, brutalna i emocjonująca rozpierducha, jakiej jeszcze nigdy tak podanej nie było.

The Hateful Eight dla polskich widzów jest de facto filmem z 2016 roku.

Opublikowano

Padło na Maksa, ale zaraz potem Gwiezdne Wojny 

Opublikowano

Zastanawiałem się między SW,a Mad Maxem ale padło ostatecznie na SW.Siła nostalgii wygrywa, z szaleńczą i naładowana epickością "wycieczką" Maxa.

Opublikowano

Definitywnie Avengers 2 AoU. Nie ma innego kandydata.

Opublikowano

Z tej listy zdecydowanie Mad Max (nie oglądałem jeszcze Spotlight- w sumie nie wiem czy ktokolwiek w Polsce oglądał...- HE, Creed, Revenant i kilku gówien ). Selma znowu startuje w oskarach w tym roku (to jest film z 2014)? Na liście powinny się znaleźć jeszcze Steve Jobs, Me and Earl and the Dying Girl (serio, w końcu nie takie lajty były nominowane choćby do Oskara), The Big Short, pewnikiem też Carol oraz kilka innych których nie miałem okazji jeszcze obejrzeć. Do tego coś nie z USA, ale kto ogląda takie ambitne kino? Nie ja.

Opublikowano

w sumie to dość żałosny rok dla hollywoodzkiego kina

Opublikowano

Nie zgodzę się, po prostu jak co roku najlepsze kąski z Hollywood dostaliśmy pod koniec ubiegłego lub z początkiem obecnego (tzn. części jeszcze nie mieliśmy nawet jak obejrzeć), wiadomo dlaczego. Np. z filmów z Carellem TBS wygrywa w przedbiegach z Foxcatcherem. No i w poprzednim nie było takiego blockbusterowego dzwona jak Mad Max. W sumie nie pamiętam kiedy był.

Opublikowano

no ale co najlepsze kąski to już dla mnie 2016 a nie 2015 :reggie:

Od jakichś 10 lat, każdy rok w Hollywoodzie jest zyebany.

Nie. Zeszły rok był świetny birdman, nightcralwer, boyhood, whiplash. it follows (wlasnie to jest film z 2014 matołku)

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Figaro- Bo? Popatrzcie sobie choćby na nominacje do Oskarów z ostatnich 30 lat, ja nie widzę tendencji spadkowej http://www.imdb.com/event/ev0000003/2003. Jest zmienna, ale ten rok nie ma się czego wstydzić. Jak zwykle wypowiedź nie poparta analizą tematu :daddy:

Opublikowano

W sumie w ankiecie brakuje Straight Outta Compton, bo to bardzo dobry film. A zamiast jakichś gównianych Pixeli lepiej było dać np. Chappie albo Ex Machine

Opublikowano
  • Autor

Po prostu zachorowałem na paliodora w kwestii filmów i te nowe mi się w ogóle nie podobają :( Nadużywanie CGI, szalejąca, chaotyczna kamera i kijek w (pipi)e w kwestii dialogów i sztywna "epicka" muzyka, która towarzyszy każdej scenie, bo jak to, scena bez muzyki nadającej klimat (żeby głupi widz się skapnął jaki jest nastrój). 

Opublikowano

Eeee? Co? Gdzie ty masz CGI, szalejącą kamerę i epicką muzykę w TBS, Whiplash czy Boyhood?