szejdj 2 804 Opublikowano 7 stycznia 2016 Opublikowano 7 stycznia 2016 (edytowane) Witojcie. Poszukuję jakiegoś softu to monitorowania transferu danych w sieci. Mam router Linksys WDR3600 do którego podłączonych jest kilkanaście urządzeń i ciężko czasami stwierdzić, które z nich zażyna wifi. Chciałbym to wiedzieć. Czym mogę coś takiego sprawdzić? Ogólnie chodzi mi o to, że raz na jakiś czas sieć jest zarzynana i internet stoi, nie wiem w sumie czego to jest wina, być może karta sieciowa w komputerze mi pada, może router szwankuje. Edytowane 7 stycznia 2016 przez Szejdj Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 7 stycznia 2016 Opublikowano 7 stycznia 2016 Nie masz Statistics w zakładce System Tools? Ja co prawda mam WDR 4300 ale to praktycznie ten sam model. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 7 stycznia 2016 Opublikowano 7 stycznia 2016 ooo, mam ten sam problem, ale myślałem ze to kwestia dostawcy netu xd Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 7 stycznia 2016 Autor Opublikowano 7 stycznia 2016 (edytowane) no może tak? ja mam netie, a Ty? kurwica mnie strzela już Edytowane 7 stycznia 2016 przez Szejdj Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 7 stycznia 2016 Opublikowano 7 stycznia 2016 netia to najgorsze guwno na rynku, mają kable od tepsy xddd mam mobilny net w playu i mam w/w problemy Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 7 stycznia 2016 Autor Opublikowano 7 stycznia 2016 ale ja mam też telewizję, więc albo netia albo vectra Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 8 stycznia 2016 Autor Opublikowano 8 stycznia 2016 to co polecasz? w lutym mi się kończy umowa, będę się rozglądał. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 8 stycznia 2016 Opublikowano 8 stycznia 2016 nigdy od znajomych nie słyszałem negatywnych opinii o necie poza orange i netii xd Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 8 stycznia 2016 Autor Opublikowano 8 stycznia 2016 aha, to ja zrozumiałem, że vectra też jest zła z tego posta wyżej no to okej, vectra ma fajniejsze dekodery i ładniejszy obraz niż UPC Cytuj
dApo 313 Opublikowano 8 stycznia 2016 Opublikowano 8 stycznia 2016 to co polecasz? w lutym mi się kończy umowa, będę się rozglądał. mam vectre tv i neta 150, jak podpisywalem kolejna umowe to gosciu mowil ze po nowym roku ma byc juz 300Mb. tv od nich zbytnio nie ogladam tylko sport to z internetem nigdy nie mialem problemow. do sieci podpiete sa 5 telefonow 2 lapki 2 konsole 1 tablet i nie mialem zadnych problemow wiekszych. router daja od firmy cisco z ktorego jest zadowolony. za zew ip doplacasz 10zl za podwyzszenie uploadu 10zl, w nocy podwaja sie twoj transfer np. z 20 na 40 Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 8 stycznia 2016 Opublikowano 8 stycznia 2016 Zainstaluj open wrt jesli sie da. Jesli nie to ustaw QoS albo limity na poszczegolne porty ethernetowe lub adresy mac podlaczonych urzadzen. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi