TyskiPL 64 Opublikowano 13 stycznia 2016 Opublikowano 13 stycznia 2016 Witam! Kurcze, dawno się nie logowałem Ale to dlatego, że przez długi czas nie grałem - brak czasu, potem awaria konsoli, na szczęście już naprawiona. I tak się zacząłem zastanawiać, ponieważ od pewnego czasu uczę się jęz. francuskiego i pomyślałem, że fajnie byłoby grać w coś, gdzie można ustawić język francuski jako dubbing i napisy po polsku bądź odwrotnie. Czy kojarzy ktoś z Was jakiekolwiek gry, które dają taką możliwość? Albo ewentualnie gra z francuskim dubbem, angielskimi napisami, która jest dostępna na polskim rynku? Niestety, z tego, co mam na półce to nie za bardzo coś pasuje. Większość gier wydanych w Polsce łączy się z wersjami np. czeskimi, słowackimi, rosyjskimi... Uncharted w Polsce jak sprawdziłem ("Among Thieves") to dubbing ma angielski, hiszpański, portugalski, rosyjski i polski... Wiem, że znalezienie gry z francuskim dubbem i PL napisami będzie graniczyło z cudem. Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 13 stycznia 2016 Opublikowano 13 stycznia 2016 Większość wydawanych u nas gier oferuje francuskie napisy, ale w drugą stronę może być ciężko. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 13 stycznia 2016 Opublikowano 13 stycznia 2016 A to nie zalezy tez od ustawien regionalnych konsoli? Przeciez wiele gier jak np the order mam z francuskiej dystrybucji a mimo to automatycznie załącza sie po uruchomieniu polski dubbing. Moze gdyby były ustawienia francuskie załączyłby sie francuski Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 13 stycznia 2016 Autor Opublikowano 13 stycznia 2016 Jeśli takie coś faktycznie u Ciebie występuje, to zapewne dlatego, że na twojej płycie jest wgrana wersja francuska i polska i system po prostu z automata na płycie wybiera wersję polską. Inaczej takie coś raczej nie mogłoby działać, bo jak? Ale na wszelki wypadek sprawdziłem twoją teorię w przypadku Uncharted 2 - ustawiłem system na francuski i uruchomiłem grę. Opcje językowe jakie były, takie są. Ale może jakbym zmienił np. na hiszpański, to z automatu wybrałoby mi wersję hiszpańską, bo ten język akurat jest na moim nośniku z grą. Cytuj
Square 8 710 Opublikowano 14 stycznia 2016 Opublikowano 14 stycznia 2016 Niektóre gry mają ten zrąbany system odpalania języka na podstawie XMB. Uncharted ma do wyboru z menu gry więc ten sposób nie zadziała. Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 14 stycznia 2016 Opublikowano 14 stycznia 2016 No tak oczywiscie mialem na mysli takie co z automatu ci startuja z językiem nie z wyboru opcji menu. Tyle ze jak zmienisz na francuski to i tak pewnie nie bedziesz mial polskich napisów. Pamietam ze w the last of us mozna było tak rotowac i chyba w uncharted wlasnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi