Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Krew i Wino

Nemesis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To wszystko prawda. Ja to wiem i tyle. Wczesniej juz pojawily sie podobne doniesienia.

Ciekawi mnie ten tryb kamery z pierwszej osoby. Redzi chyba przygotowuja konkurencje dla Skyrima xddd

Gość kufir
Opublikowano
Deweloperzy pracują nad rozgrywką w pierwszej osobie!

To by było coś niesamowitego :)

Wiedzmin rabiący mieczem z widokiem FPP :)

Opublikowano

Przecież to by się w ogóle nie sprawdziło w walce w tej grze. Wiedźmin jest zbyt ruchomy w trakcie walki, już nawet nie mówiąc o tym jak nieraz jest otoczony wrogami.

Widzę to jedynie jako ciekawostka z trakcie zwiedzania i podróży.

Gość kufir
Opublikowano

W Hexena i Heretica fajnie sie tak grało :) jako alternatywa oraz utrudnienie gry może być ciekawą opcją :)

Opublikowano (edytowane)

To wszystko prawda. Ja to wiem i tyle. Wczesniej juz pojawily sie podobne doniesienia.

Ciekawi mnie ten tryb kamery z pierwszej osoby. Redzi chyba przygotowuja konkurencje dla Skyrima xddd

ostanio mi sie taki bug zrobi(kamer jakby wskoczyla w Geralta)..fakt ze nic nie moglem robic poza chodzeniem ale i tak chwile polatalem w trybie fpp :)

Edytowane przez Szymek_PL_
Opublikowano

W drugim dodatku usłyszymy zupełnie nowe utwory podczas walk i eksploracji, jeśli wierzyć w newsa wrzuconego na ppe. Ja tam trochę się jaram, choć w końcu mogliby dać jakieś oficjalne info...

„Tak, Michał powrócił do prac nad rozszerzeniem i mamy także nowego kompozytora na pokładzie – Piotrek Musiał, który przygotowuje muzykę do gier 11 bit studios, w tym do This War of Mine, za którą otrzymał wiele nagród. Nasza trójka pracuje nad muzyką do Krew i Wino i to jest zupełnie nowa praca. Nie używamy żadnych elementów, które zostały przygotowane wcześniej, ponieważ mamy nowy obszar, nowe postacie oraz nową historię. To wszystko zasługuje na przygotowanie muzyki od podstaw.”
Opublikowano

Ja będę szczery. Wyłączyłem muzykę kiedy grałem w W3. Zamiast nieznosnego (dla mnie) zawodzenia w czasie walk wolałem szum smaganych wiatrem lisci czy ćwierkot ptaków wzlatujących ponad łany upstrzonych złotem zbóż.

• Plusik 1
Gość kufir
Opublikowano

Muzyka w większości gier niesamowicie potęguje napięcie W Wiedzminie da się to odczuć  zwłaszcza podczas walki i eksplorowania Skelige ale co się komu podoba.

Opublikowano

Ja będę szczery. Wyłączyłem muzykę kiedy grałem w W3. Zamiast nieznosnego (dla mnie) zawodzenia w czasie walk wolałem szum smaganych wiatrem lisci czy ćwierkot ptaków wzlatujących ponad łany upstrzonych złotem zbóż.

Trochę zamotałeś. Zgodzę się, że battletheme może irytować (głównie z uwagi na długość oraz ilość walk - garstka utopców i nagle "LALALALALALALALAJ" stop, po walce; za chwilę kolejne stworki na hita i tak w kółko). Ale brodzenie w złotokłosych polaach w akompaniamencie tego utworu:

jedynie potęguje kapitalny sielankowy klimat. Podobnie rzecz ma się z eksploracją wspomnianego wyżej Skellige:

:banderas:

Opublikowano

♫ ♫ 

Oy Lazare, Lazare

Tuka ni sa kazali

Kolko liste po gorach
Tolko zdrave na taz kyshcha

Tervo tuka doydome
Moma momche naydome
Ya momata godete
Ya momcheto zhenete
♪♫

:banderas::fsg::obama::xboss: 
uwielbiam 
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi tam wystarczyłby poziom i długość Serca z Kamienia, ale znając CDPR można spodziewać się o wiele więcej. W przypadku innej możnaby też napisać, że nie ma co się napalać, by potem nie płakać z zawodu, ale to jest przecież pewniak, że dostarczą nam jedno z najlepszych growych przeżyć tego roku.

Opublikowano

wspomnienia Geralta o jego dawnej ekipie, sukkub, ratowanie Jaskra od stryczka... Ależ mają pole do popisu na nawiązania z książką

Opublikowano

Mi tam wystarczyłby poziom i długość Serca z Kamienia, ale znając CDPR można spodziewać się o wiele więcej. 

No znając nie znając już dawno ujawnili, że pierwsze DLC mialo być krótsze ~10h a drugie na ~20h.