Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Krew i Wino

Nemesis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

tak. i to jest najlepsza opcja, dodatek zaczynac po skonczeniu nowej gry plus. ze względu przedewszystkim na punkty umiejętnosci, których potrzeba mase, zeby rozwinąć synapsy w nowym systemie mutagenów.

Edytowane przez Andżej
Opublikowano

Wczoraj przeleciałem migiem Serca z Kamienia, żeby podbić poziom na ten 69 i dziś odpaliłem Krew i Wino. Znowu mnie teren przytłoczył swoim rozmiarem jak rok temu Velen, ale w przeciwieństwie do niego wszystko kolorowe i jak z bajki.

Ponadto podoba mi się ta nowa kamera.

Opublikowano

Wczoraj przeleciałem migiem Serca z Kamienia, żeby podbić poziom na ten 69 i dziś odpaliłem Krew i Wino. Znowu mnie teren przytłoczył swoim rozmiarem jak rok temu Velen, ale w przeciwieństwie do niego wszystko kolorowe i jak z bajki.

Przeleć migiem i po sprawie, i przy okazji wytłumacz jaki jest sens przelatywania tej gry migiem?

Opublikowano

polecam dokładnie przeczytac "gnijący list" w pewnej posiadłości z łyżkami ;)

:obama:

Teraz już wiem

skąd ten nagły motyw muzyczny z SzK w Corvo Bianco, po udanym odczarowaniu Marleny.

Opublikowano (edytowane)

Takie pytanie do tych co już pozwiedzali Toussaint: są tam gdzieś skalne trolle do ubicia? Potrzebuję ich flaków do olei na relikty i ogrowate, a w podstawce byłem baaardzo wyrozumiały + nie chcę stamtąd wyjeżdżać :I

Co do dodatku:

Krajobraz jak z baśni :obama:

Wszyscy kulturalni, z motylkami w rzyci, pełni ideałów :mog:

Nowe potwory, drzewko rozwoju, arcymistrzowski sprzęt :banderas:

Stary przyjaciel :exact:

Innym developerom radzę przesunąć daty premier swoich RPGów na następny rok, coby nie bladły przy tym.

Edytowane przez gkihdghdhj
Opublikowano (edytowane)

Przeleć migiem i po sprawie, i przy okazji wytłumacz jaki jest sens przelatywania tej gry migiem?

Bo ograłem go na premierę i spędziłem jakieś 15 czy 16 godzin zamiast przewidywanych przez twórców 10.

Ostatnie kilka dni non stop katowałem Dziki Gon, wszystkie zadania poboczne i znaki odkryłem (poza tymi zatopionymi skarbami na Skellige, na NG+ już nie miałem ochoty tego zbierać). Jedynie przy scenkach, gdzie dokonywałem innych wyborów poprzednio + paru świetnych momentach nie skipowałem z prędkością karabinu maszynowego.

Edytowane przez Zarathustra
Opublikowano (edytowane)

Andrzej wyjadaczu Wiesława, czyli chcąc nie chcąc, muszę i tak przechodzic podstawkę na NG plus, z tego względu, że muszę mieć wysoki lvl postaci, aby w obu dodatkach, móc posiadać lepsze miecze itd?

Jest w obu dodatkach, nadal podział za duży lvl postaci względem misji, równa się mało XP?

Matko moja, w podstawce mam około 80 godzin i jeszcze daleko do końca, a gdzie jeszcze NG plus :-D

Edytowane przez czeskimaster
Opublikowano (edytowane)

Andrzej wyjadaczu Wiesława, czyli chcąc nie chcąc, muszę i tak przechodzic podstawkę na NG plus, z tego względu, że muszę mieć wysoki lvl postaci, aby w obu dodatkach, móc posiadać lepsze miecze itd?

Jest w obu dodatkach, nadal podział za duży lvl postaci względem misji, równa się mało XP?

Matko moja, w podstawce mam około 80 godzin i jeszcze daleko do końca, a gdzie jeszcze NG plus :-D

no lepsze miecze są siłą rzeczy, ale one są bardziej nie stricte lepsze, ale adekwatnie wyscalowane pod ng plus. problem polega na tym, ze w winach pojawia się nowy system mutagenów, i żeby go rozwinąc, musisz poświęcic całe 36 punktów umiejętności, czego w przypadku pierwszego przejscia nie jestes w stanie zrobic. po prostu ta mechanika w pełni rozwija skrzydła w ng plus. i jest niesamowita :)

gfgfgfgfgfgfg : są skalne trole, ale nie powiem ci dokladnie gdzie, bo nie wiem ;p spotkalem je ze 2-3 razy na jednym z pytajników.

Edytowane przez Andżej
Opublikowano

Dostałem komunikat o przełomowym momencie gry i prosiło mnie o zapis bo niektóre zadania nie będą mogły zostać wykonane. Eh, teraz chyba wyczyszczę wszystkie poboczne bo nie chcę nic stracić. Chyba, że ktoś wie które zadania teraz pokończyć?

Opublikowano

Gdzie zdobędę formularz a38? xD

Kurde jeden quest a tyle uciechy. Prawie jak w polskim urzędzie :)

BTW pograłem dzisiaj 1 ,5 h i tylko w gwinta grałem poza questem bankowym. Fajna ta nowa talia już zebrałem prawie całą idealnie na turniej.

Opublikowano

Skonczylem watek główny. Znow czuje pustke. Nie chce nic a nic ujawniac, nawet ociupinke. Nie bede wam nakreślał zakonczenia. Poczekam na was bym mial z kim podyskutowac.

Jest to arcydzielo. Zakonczenie nie moglo byc lepsze. Ostatnia scena - ciarki na calych plecach plus smutek.

CDPR dostarczylo dzieła ktore w moim rankingu zdeklasowalo kazdy inny tytul. Nigdy nie grałem w nic lepszego od podstawki przez serca z kamienia az po krew i wino. I tak, KiW przebija podstawkę i genialne serca.

Opublikowano

Ja gram około 20-25 godzin i fabularnie wygląda to tak jakby miało już się kończyć, no chyba, że będą jakieś twisty. A przez połowę tego czasu robiłem poboczne questy.

Opublikowano (edytowane)

jesli ktoś ma problem z kasą - polecam zbierac graty od grasantów (buzdygany, miecze itd) i opier.dalać je arcymistrzowi kowalstwa. ja po wypełnieniu misji rycerz do wynajecia i sprzedaniu wszystkich broni od grasantów jakie zebralem, zarobilem u arcymistrza prawie 70 tysięcy :)

ja mam 22 godziny, większosc pytajników wyczyszczona, wiekszosc pobocznych questów zrobiona, robie 3 quest fabularny więc obecnie godzinowo to takie the last of us na trudnym z lizaniem scian ;p

Edytowane przez Andżej