Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Krew i Wino

Nemesis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dlatego, że nie poszedłeś z nią pogadać. Wstążka jest obowiązkowa do dobrego zakończenia. 

Opublikowano

przecież jak kupiłeś wstążke to syanna powinna przeżyć

. Ja tam miałem pierwsze chyba najlepsze zakończenie.

siostry pogodzone, potwór zabity, order zgarnięty, triss przyjechała

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Rozbudowalem na max corvo bianko, i szkoda ze nie dało się załatwić więcej stojaków na broń, bo teoretycznie brakuje n jedną parę.

Czy w stajni można przechowywać wyposażenie dla konia?

Edytowane przez czeskimaster
Opublikowano

A ja mam takie pytanie. Otóż biore pod uwagę rozpoczęcie NG+ i zastanawia mnie kwestia przeniesienia ekwipunku. Rozumiem ze zostaje ze mną cały staf poza kartami i fabularnymi? Wiec jesli na stojakach w corvo mam pełno sprzętu to jesli go nie zdejmę ze stojaków i nie wrzucę do ekwipunku to przepadnie w plusie?

Opublikowano

A ja mam takie pytanie. Otóż biore pod uwagę rozpoczęcie NG+ i zastanawia mnie kwestia przeniesienia ekwipunku. Rozumiem ze zostaje ze mną cały staf poza kartami i fabularnymi? Wiec jesli na stojakach w corvo mam pełno sprzętu to jesli go nie zdejmę ze stojaków i nie wrzucę do ekwipunku to przepadnie w plusie?

Skoro wcześniej go zdobyłeś to w NG+ powinien być dostępny. 

Opublikowano

Ale ten wyścig na koniach jest z(pipi)any , detekcja uderzeń to jakaś porażka, nie trafia, przylatuje..

Jeszcze mi nie zalicza bramek, ja (pipi)e, jakiś bug czy cus

dziwiły mnie opinie ludzi na temat tej dyscypliny, zarówno trening jak i właściwa rozgrywka przebiegły u mnie bez najmniejszego problemu, moze wystarczy kapka... umiejętności? :dunno: atakuj kukłę odpowiednio wcześniej i bedzie git.

Opublikowano

Ale ten wyścig na koniach jest z(pipi)any , detekcja uderzeń to jakaś porażka, nie trafia, przylatuje..

Drewniane sterowanie.

Opublikowano (edytowane)

Gdzie sie podział temat z wiedzminem 3 ale podstawka? Ogolnie zacząłem wczoraj sobie ng+. W sumie juz drugi raz ale za pierwszym razem nie było jeszcze dodatków i jakos szybko odpuściłem. Teraz myśle ze polecę do konca z gierką te drugie przejście. Oczywiście teraz na najwyższym poziome trudności. Troche mnie irytuje ze czasem moge dostać spokojnie 4 hity od bandyty a czasem łucznik mnie palnie raz pałka i zgon gdzie miałem pełne zycie. Ale narazie jest raczej wporzadku. I Wieśka 2 chyba jednak ciekawiej przechodziło sie wielokrotnie. Tam zrobiłem 3 przejścia prawie pod rząd bo fabularnie jednak gra mogła mocno sie różnic w zależności od podjętych wyborów. No i boje sie ze kolejne 200 godzin nie dotrwam przy trójce bo tyle mniej wiecej zajęła mi podstawka z dodatkami ;0

Edytowane przez kacprzak1991
Opublikowano (edytowane)

Drewniane sterowanie.

yebalem sie z tym dobre pół godziny, aż wreszcie się udało.

nie wspominam juz o tym, ze nie warto wygrywać tego całego turnieju bo dostajemy jakieś rupiecie. no chyba, ze dla satysfakcji, albo zeby 'odhaczyc'

Edytowane przez Andżej
Opublikowano

Drewniane sterowanie.

yebalem sie z tym dobre pół godziny, aż wreszcie się udało.

nie wspominam juz o tym, ze nie warto wygrywać tego całego turnieju bo dostajemy jakieś rupiecie. no chyba, ze dla satysfakcji, albo zeby 'odhaczyc'

Ja ze trzy razy to powtarzałem. Dopiero zwalniając i okrążając manekiny mi się udało. Gorsza była ta walka konna z synem królowej.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem właśnie Krew i Wino na stemie, ale w grze mam widoczne jako "dostępne". A Serce z Kamienia, które kupiłem i ukończyłem, widnieje jako "zainstalowane". To co z tym dodatkiem? :/
Nie wiem, jak to odpalić.

---
Dobra, już mam. Trzabyło odznaczyć na liście DLC i się właśnie pobiera 8.8 GB.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

W podstawce mialem dobre zakonczenie, ale jak ktos mial zly ending i gral w krew i wino to czy dostaje się wtedy zadanie o damie i rycerzu?

Swoja droga bardzo fajne poboczne zadanie, które nawet wrzucilo mnie ciary, ale zastanawiam się czy

wiedźma z tego zadania nie jest czasem ta, która uciekla pod koniec gry(ta tez potrafi się zmieniac w stado ptakow)? a może to Pan lusterko choć watpie, bo  inne kozackie nawiązanie do niego wychwyciłem w zadaniu pogłos, które już na bank odnosi się do niego.

Po ukończeniu moge potwierdzić, ze ten dodatek tak samo jak SzK jest jednym z lepszych DLC ever i nie, tylko jeśli chodzi o zawartosc, ale tez stosunek cena/jakośc. Chociaz SzK to glownie watek fabularny z garstka srednich pobocznych, ale jednak fabule miał lepsza, zresztą ciężko bylo przebic takiego gościa jak Lusterko.

Krew i Wino ma z kolei 2 razy dluzszy watek glowny i calkiem sporo swietnych zadań pobocznych rodem z podstawki, dużo smaczków, nawiazan do książek/rzeczywistości, często zrozumiałych, tylko dla Nas. Nawiazanie do

trailera z ruda, Pana lusterko swietne, epilogi w zaleznosci od naszych decyzji tak samo, czuc, ze wszystko zostało pozamykane, a ukryty to taki budzący groze sku.rwiel, ze tylko Ciri moglaby mu wp.ierdolic albo wczesniej wymieniony lusterko.

.

Przy jednym wyborze pod koniec poszli fajnie w strone w, która szli już podczas podstawki w wielu momentach, ale tutaj już bez domyslow i na pelnej ku.rwie. Troche takie pomieszanie komedii i dramatu i

basnie/bajki,ktore znamy zostały pokazane w krzywym zwierciadle. Super pomysl.

Bylaby dycha, bo jednak KiW to nowa, calkiem spora miejscowka, która była chyba najlepszym wyborem, bo tez mocno kontrastuje z tym z czym mielismy do czynienia wcześniej(choć Kovirem bym nie pogardzil) to jednak wystawiam 9 palców na 10 z związku z kilkoma zadaniami  rodem z dragon s.raki, które miały wydluzyc sztucznie czas gry, czyli hanza,winnice itd.Nienawidze takich rzeczy typu zrob to samo razy 20/15/10/5.

W podstawce i SzK unikali tego, tutaj trochę się złamali w postanowieniu, ale i tak za caloksztalt nie jest to cos co mogloby zniszczyć ogolne, bardzo dobre wrazenie.

Polecam,bo nie ma nic  lepszego na tej generacji niż kupno Wiedzmina 3 w wersji GOTY.

Edytowane przez SlimShady
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mi się z kolei KiW bardziej podobał niż SzK ale to pewnie dlatego, że jest tam po prostu trzy razy więcej do zrobienia niż w pierwszym dodatku. Teraz biorę się drugi raz za przejście ma DLC na 100%.