Skocz do zawartości

Wiedźmin 3: Krew i Wino

Nemesis

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Podstawka i SzK zrobione. Mialem odpocząć przed KiW, przeskoczyc na jakiegoś Deus Exa dla podladowania baterii rpgowych, ale po krótkim spacerze po winnicach Toussaint znowu wpadłem i inne gry poszły w cholere.

To co CDP odiebali ogromem lokacji, przygod i dialogow to jakieś nieporozumienie. Te widoki, ta roślinność i ciepłe słońce. O jenysiu.

Mam chyba 55k golda. Ile potrzebuje w tym DLC by dopakowac rynsztunek Kota do arcy + na jakies inne glupoty?

Bo nie chcę zbierać na darmo.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak zrobić trofeum za wiedźmińskie mutacje? Użyć eliksir oczyszczenia i rozdysponowac punkty umiejętności i wczytać poprzedni save?

Chodzi ci o to z dodatku? Musisz zrobić to zadanie i "stworzyć" jakąś mutację z drzewka w opcji postaci. Ta pierdoła na środku w którą wchodzi się przez naciśnięcie trójkąta.

Opublikowano

Chodzi o pełne rozwinięcie jednej mutacji czy wszystkiego?

Jeżeli chodzi ci o trofeum z dodatku to wystarczy uaktywnić jedną mutację i nic więcej.

Jeżeli chodzi ci o trofeum z podstawki to jedno drzewko od góry do dołu, ale tylko jedną opcję. Nie trzeba wszystkich.

• Plusik 1
Opublikowano

Podstawke ogarnąłem. Chodziło mi o dodatek. Aktualnie brak Geraltem na 70. poziomie i oczywiście tylko na DkZ i akurat naszła mnie ochota na KiW to już ogarnę sobie na 100%.

Pamiętaj, że są do tego potrzebne duże mutageny.

Opublikowano

Witam forumowiczów,

własnie stałem się szczęśliwym posiadaczem trzeciego Wiedźmaka w edycji GOTY. Moją euforię zaburza jednak jeden przynajmniej dla mnie duży problem - wielkość napisów. Mam 43 cale i jak dla mnie czcionka jest tak mała, że komfort z czytania księg itd. jest żaden. Wyczytałem, że w jednym z Patchy dodano funkcję umożliwiającą zwiększenie czcionki. Niestety w opcjach nic takiego nie znalazłem po za możliwością przybliżenia interfejsu, co ma akurat najmniejszcze znaczenie. To da się to wkońcu zmienić, czy CD Projekt dało d... w tej kwestii?

Opublikowano

Witam forumowiczów,

własnie stałem się szczęśliwym posiadaczem trzeciego Wiedźmaka w edycji GOTY. Moją euforię zaburza jednak jeden przynajmniej dla mnie duży problem - wielkość napisów. Mam 43 cale i jak dla mnie czcionka jest tak mała, że komfort z czytania księg itd. jest żaden. Wyczytałem, że w jednym z Patchy dodano funkcję umożliwiającą zwiększenie czcionki. Niestety w opcjach nic takiego nie znalazłem po za możliwością przybliżenia interfejsu, co ma akurat najmniejszcze znaczenie. To da się to wkońcu zmienić, czy CD Projekt dało d... w tej kwestii?

Dało d.
Opublikowano

Nie pamiętam już dokładnie. Jakieś 20-30 tyś?

Nieco ponad 10. Wbiłem już ten pucharek i sprawdziłem ile mnie to kosztowało. Szkoda że nie da się produkować wina i czerpać co jakiś z tego profity.

Opublikowano

Kumpel pi.erdoli kocopoły.

W3 to jeden z największych, najbardziej dojrzałych i bogatych w content rpgow, jakiem w życiu widział. Same dodatki moglyby byc osobnymi grami.

• Plusik 3
Opublikowano

Macie tez wrażenie, ze Rozenek trochę inaczej gra głosem w tym dodatku? Tak jakby nagrywał w innym okresie i juz zapomniał jak to było.

Geralt dużo warczy, mówi nadmiernie wzburzonym głosem, często mocno szyderczym. Nie wiem, czuję trochę inny klimat dialogów.

Opublikowano

mój kumpel wytrawny znawcy gier pisanych na PC mówi, że Wiedzmin skończył się na 1 bo pózniej mówi, że za mało jest mięska czyt. grywalności. Prawda to?

fabularnie i przestrzennie wiedźmin się rozwinął, natomiast pod względem mechanik jest jako tako