Skocz do zawartości

Wentylator a tryb uśpienia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest możliwe że szanowna PS4 ucichnie podczas trybu uśpienia? Czasem fajnie by było ściągnąć coś przez noc, niestety wentylator nie chce przestać pracować. Wszystkie tak mają? 

• Odpowiedzi 11
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

U mnie też cichutko, w uśpieniu PS4 tylko lekko słychać jak coś pobieram (praca dysku twardego)

Przy samym ładowaniu pada kompletna cisza

Edytowane przez Fanek
Opublikowano

Może przed uśpieniem zostaw konsole w dashu na 3 min niech sie wychłodzi po graniu i dopiero uśpij.

Masz najnowszy soft rozumiem

Opublikowano

Może to kwestia starszych modeli, ja mam bundla z maja 2015, 5C chyba i rzeczywiście, zawsze daje w uśpienie i troche pochodzi na glosniejszych obrotach zanim usne, ale rano po kilku godzinach już jest spokojna i cicha.

Opublikowano

Moja przed wymianą pasty też cały czas huczała.

Po wymianie wystarczy około 5 minut w trybie uśpienia i wentylator wyłącza się całkowicie (a przynajmniej zupełnie nic nie słychać).

Jeśli u Ciebie wentylator cały czas chodzi, to masz problem z układem chłodzenia. To nie jest normalna praca konsoli. 

Opublikowano

Mialem tak przed wymiana pasty. Juz nawet zaczela (nie zawsze, jak miala kaprys) dmuchac w trybie czuwania. Dziwne bo robilo sie ciszej po wlaczeniu konsoli. Takze jesli slychac ja w czuwaniu to pewnie tez niezle szumi podczas grania

Opublikowano

Jak coś pobiera w tle w spoczynku słuchać lekko wentylator. Normalny objaw.

No nie wiem czy taki normalny.

Właśnie dodałem do pobieranych kilka dem i po kilku minutach w trybie uśpienia jest totalna cisza jeśli o wentylator chodzi.

Minimalnie coś tam sobie szmera dysk twardy, ale to słychać tylko wtedy jak się przystawi ucho do konsoli.