XM. 11 023 Opublikowano 3 grudnia 2021 Opublikowano 3 grudnia 2021 Ja przez Ciebie kupiłem ostatnio kolekcje dwójki na xsx i będzie ponownie grane. 1 Cytuj
Boomcio 4 144 Opublikowano 3 grudnia 2021 Opublikowano 3 grudnia 2021 42 minuty temu, smoo napisał: Już myślami jadę kolejną rozgrywkę, tym razem oczywiście tryb z jednym zapisem, tylko waham się czy iść w poziom trudności Commander czy od razu Legend, gdzie gra się tak na prawdę zaczyna. Przy okazji też muszę odpalić XCOM:EW na PS3 i trzasnąć platynkę, bo gra kupiona kiedyś na promce i zupełnie o tym zapomniałem (podstawka już dawno splatynowana). Ale jesteś mocno wkręcony w tą serię. W sumie Ci się nie dziwię, bo sam niedawno "odkryłem" zajebistość gier z tego gatunku, a xcom to optimus prime bym powiedział. Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 3 grudnia 2021 Opublikowano 3 grudnia 2021 Ciekawe czy zrobią kiedyś trójeczkę. Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 3 grudnia 2021 Opublikowano 3 grudnia 2021 No biorąc pod uwagę zakończenie 2, to na bank będzie X3, pewnie nawiązujące do Terror from the Deep. Niestety z grami of Firaxis jest ten problem, że nie warto ich kupować na premierę, bo zawsze wychodzi do nich pełno dodatków i poprawek na przestrzeni lat, a wersja podstawowa wypada na ich tle zawsze bardzo biednie. Więc X3 grane będzie raczej nieprędko. Cytuj
Boomcio 4 144 Opublikowano 3 grudnia 2021 Opublikowano 3 grudnia 2021 No ja fulla kupiłem za grosze. ( A i tak gram "czystą" dwójkę bez dlc ). Cytuj
Boomcio 4 144 Opublikowano 11 stycznia 2022 Opublikowano 11 stycznia 2022 Kurde, gram na izi, a gra dalej momentami wydaje się trudna. Ech, artretyzm robi swoje i palce już nie te, co kiedyś. Cytuj
Figaro 8 275 Opublikowano 11 stycznia 2022 Opublikowano 11 stycznia 2022 Ale tam nie robisz nic manualnego. Cytuj
Sven Froost 492 Opublikowano 11 stycznia 2022 Opublikowano 11 stycznia 2022 Przetlumacze, gral najebany i nie trafial w odpowiednie pola Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 11 stycznia 2022 Opublikowano 11 stycznia 2022 3 godziny temu, Boomcio napisał: Kurde, gram na izi, a gra dalej momentami wydaje się trudna. A co konkretnie sprawia problem? Co ciekawe, gra na wszystkich poziomach trudności oprócz najwyższego oszukuje... na korzyść gracza Cytuj
Boomcio 4 144 Opublikowano 11 stycznia 2022 Opublikowano 11 stycznia 2022 No zabijajo mnie i muszę wczytywać co chwila save przy niektórych oponentach, szczególnie "władcy" robiący turę poza kolejnością 1 Cytuj
Sven Froost 492 Opublikowano 11 stycznia 2022 Opublikowano 11 stycznia 2022 Mi sie tak nie wydawalo na poczatku WotC kiedy czulem sie tak rozjebany jak by ktos mi wsadzil w dupe atomowke a w zeby odlamkowy Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 11 stycznia 2022 Opublikowano 11 stycznia 2022 Na władców trzeba brać bomby mrożące, i nie aktywować ich bez przygotowania. Ewentualnie ktoś z wieloma strzałami na turę i doskonałym automatem w broni, potrafi zasadzić one hit killa ;). 1 Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Ej dobra postanowiłem w to pograć kolejny raz bo oczywiście za pierwszym razem spierdoliłem baze. Jak ją budować? Mamy 3 kolumny w których można budować infrastrukture. Jaki jest w miare optymalny build bazy? Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Opublikowano 7 sierpnia 2023 To zależy, jak Ci wylosuje pola z zasobami. Trzeba być elastycznym. Raczej nie ma tu co zepsuć, jedynie trzeba uważać, by się nie przyblokować z energią. Generatory, warsztaty i laboratoria warto budować parami, reszta budynków wystarczy pojedynczo i można je upychać gdziekolwiek. Oczywiście jeśli układ pól na to pozwoli to najlepiej połączyć jak najwięcej budynków tego samego typu (w pionie i poziomie), ale to jak pisałem zależy od układu zasobów w danej rozgrywce. Na początku nie spieszyć się z więzieniem dla obcych. Reszta zależy od sytuacji w grze i poziomu trudności. 1 Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Opublikowano 7 sierpnia 2023 Mam nadzieję że gracie z dodatkiem war of chosen bo to game changer w tej części Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi