Opublikowano 2 lutego 20169 l MMO FPS w realiach IIWŚ na silniku UE4. O takiej grze marzę, być może będzie to duchowy następca Call of Duty 2, w którego przegrałem setki godzin. Gra nie jest tworzona przez żadne duże studio a przez grupkę ludzi z kickstartera, zatem może pod niektórymi względami być innowacyjna a pod innymi kompletnie kulawa. Twórcy mówią, że gra będzie oldschoolowa, skillowa a nie dla bezmózgich yeti jak kilka ostatnich Call of Duty chociaż takim Battlefrontem w realiach IIWŚ bym nie pogardził. Niestety premiera najwcześniej w 2017, ale będę oczekiwał na wszelkie early accessy i inne bety. Edytowane 2 lutego 20169 l przez Szejdj
Opublikowano 2 lutego 20169 l Dla mnie wzorcem dobrej strzelanki multi w 2WŚ to była pierwsza Red Orchestra, Day Of Defeat:Source, MOHAA. Masa przegranych godzin. Z Codów dobrze się w multi bawiłem w sumie tylko przy czwórce potem już żadna strzelanka tego typu do sieci nie zadawalała. Nie piszę celowo o BF'ach bo to jednak trochę inna skala.
Opublikowano 2 lutego 20169 l No nieźle, mi to przypomina Day of Defeat. Dobrze że w końcu znowu zrobią coś w realiach II WŚ, fajnie by było jakby wyszło coś takiego jeszcze tylko że osadzone w Wietnamie np.
Opublikowano 2 lutego 20169 l Na konsole też? Tak, jest powiedziane w filmiku. No ciekawe jak to się rozwinie, jak tylko dodadzą wertykalnie zorientowane mapy jak w Day of Defeat i NIE dodadzą tych wszystkich perków, wall hacków itd., to może być niezła gierka.
Opublikowano 2 lutego 20169 l Dokładnie oby był tylko podział na klasy i oprócz zwykłego DM dodaliby objectivy jak w ET i jest miodzio.
Opublikowano 2 lutego 20169 l Dla mnie to mogło być wyglądać pod względem gameplayu dokładnie jak DoD albo wyżej wymieniona Red Orchestra, pytanie tylko jak by się przyjęła taka gra na dzisiejsze standardy..
Opublikowano 2 lutego 20169 l Twórcy raczej inspirują się innymi grami na kickstarterze piszą o et, cod 2, moh aa więc radze ostudzić glowy i nie oczekiwać gry inspirowanej dod czy orchestrą. Edytowane 2 lutego 20169 l przez _Be_
Opublikowano 2 lutego 20169 l Takie ET tylko z bardziej realistycznymi elementami wziętymi z DoD było by super i liczę że coś takiego uda im się zrobić.
Opublikowano 2 lutego 20169 l ET oraz CoD2 bardzo dobrze wspominam, więc fajnie, że twórcy wzorują się tych tytułach. Natomiast trochę obawiam się o wykonanie, szczególnie jeśli chodzi o działanie multi na konsolach. Ambitny projekt, choć na razie trudno powiedzieć, czy skończy się na skasowaniu, wydaniu niszowego średniaka czy jednak na hicie.
Opublikowano 2 lutego 20169 l Raczej wysmienite jak ET to to nie bedzie ale nareszcie jakas strzelanina w realiach WWII
Opublikowano 2 lutego 20169 l Jest opcja, że na PC z pomocą sceny gra się rozwinie dużo bardziej niż na konsolach.
Opublikowano 2 lutego 20169 l Mogłaby wrócić moda na II WŚ, bo brakuje trochę takiego dobrego Medala, a bo COD. Niby Enemy Front zły nie jest, ale feeling ma trochę słaby.
Opublikowano 4 lutego 20169 l Aha gra już prawie ufundowana https://www.kickstarter.com/projects/bulkheadinteractive/battalion-1944-pc-xb1-ps4 Edytowane 4 lutego 20169 l przez Figuś
Opublikowano 12 grudnia 20177 l Na początku przyszłego roku gra ma być dostępna w steamowym early accessie. Cena - 63zł
Opublikowano 10 stycznia 20187 l Early Access dostępny od 1 lutego, chyba się szarpnę tylko nie wiem czy mój dziadzio z 7870 da radę
Opublikowano 10 stycznia 20187 l 3 godziny temu, Figuś napisał: (...) tylko nie wiem czy mój dziadzio z 7870 da radę Myślę, że spokojnie da, o ile nie masz obsesji na punkcie 60fps i\lub wysokich detali. Do niedawna sam miałem R9 270, czyli wydajnościowo w zasadzie to samo i grałem spokojnie we wszystko, w tym w najnowsze AAA, na średnich ustawieniach. O ile panowie tam nie pokpią optymalizacji to będzie dobrze. Trailer robi, ale ten bit mogli wybrać inny Edytowane 10 stycznia 20187 l przez Frantik
Opublikowano 10 stycznia 20187 l Ogólnie i montaż to jakaś porażka. Co to ma być, nowe call of duty? jeszcze ten "ping!" pod koniec, lol Edytowane 10 stycznia 20187 l przez Homer S