Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 9 lutego 2016 Opublikowano 9 lutego 2016 Sporo słucham, szanuję. Jak dla mnie takie ciut dojrzalsze granie od kolegów z Periphery czy Textures. Cytuj
Masorz 13 196 Opublikowano 10 lutego 2016 Opublikowano 10 lutego 2016 Coś mnie się obiła o uszy ta nazwa (nie mam na myśli ofkoz Avengers). Sprawdzę później. Cytuj
XM. 10 869 Opublikowano 10 lutego 2016 Opublikowano 10 lutego 2016 (edytowane) Słucham ich juz parę lat. Jak Tesseract to tylko "One" z Danem Tompkinsem. Altered State niby też było spoko, ale nowy wokalista już tak nie robił. Co cieszy to powrót Daniela i nowa płytka z jego udziałem, ale nie ogarniałem jej jeszcze. Eden najlepszy: Edytowane 10 lutego 2016 przez XM. Cytuj
XM. 10 869 Opublikowano 10 lutego 2016 Opublikowano 10 lutego 2016 Czekolada, jak chcesz cos dobrego z djentu to polecam jeszcze The HAARP Machine Albo Haji's Kitchen z Danem, Corelia, Volumes, oczywiście meshuggah czy vildhjarta (najlepsze djentowe riffy jak można znalezc) 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 10 lutego 2016 Autor Opublikowano 10 lutego 2016 Meshuggah nie znać to trzeba by było się zamknąć na amen w schronie gdzieś kilkanaście lat temu. Takiego typa, jakiego oni od świateł mają to inne kapele mogą im tylko pozazdrościć po prostu mistrz. Ich koncerty to rozpie.rdol. Dzięki XM obczaje potem reszte. Generalnie pierwszy album Tessów to sztos, na późniejszych panuje większy spokój, ale jakoś wszystkie mnie do siebie przekonały. Cytuj
Masorz 13 196 Opublikowano 10 lutego 2016 Opublikowano 10 lutego 2016 Generalnie nie wiem co ten temat robi w dziale Rock, może niech ktoś przeniesie do Pit bo to jest przecież ciężkie łojenie. Zaraz wleci dyskografia. Cytuj
XM. 10 869 Opublikowano 10 lutego 2016 Opublikowano 10 lutego 2016 Czeko, obczaj sobie jeszcze Betraying The Martyrs https://www.youtube.com/watch?v=lfA6G-FqrXc Ogólnie chyba nie ma stricte djentowego tematu na forumq, można byłoby ten poświecic na ten gatunek, i tak o tym zespole nikt więcej nie będzie pisał bo mało kto go zna.No i Periphery też trzeba mocno szanowac, pierwsza płytka to (pipi).aniec jakich mało. Dopiero teraz sie ogarnąłem że dwie nowe płytki od nich na mnie czekają, pora nadrobić. 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 10 lutego 2016 Autor Opublikowano 10 lutego 2016 (edytowane) Masorz wrzuciłem tutaj bo jednak Tesseract przy takim Meshuggah czy reszcie prog metalowych kumpli, patrząc na wszystkie płyty gra zdecydowanie łagodniej. Tego np poniżej nie nazwiesz łojeniem, ale mi się akurat podoba bo lubię czasem czilałt przed snem W sumie to nie wiem, jak tu nie pasuje to niech ktoś przeniesie. Ciężko czasem niektóre kapele zaszufladkować. Może rzeczywiście lepiej byłoby zmienić nazwę tematu po prostu na Djent/progressive metal i wklejać linki. Tak jak jest temat o metalcore. XM Ich ostatnie dwie Alpha i Omega jakoś mi nie weszły w pamięć chyba muszę im dać jeszcze jedną szansę. Jedynka i dwójka owszem szanować trzeba. No i oczywiście jeszcze Animalsy Edytowane 10 lutego 2016 przez Dr.Czekolada Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 13 lutego 2016 Autor Opublikowano 13 lutego 2016 O w dupę ten jazzik jeszcze wplątany od 3:59 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 21 czerwca 2016 Autor Opublikowano 21 czerwca 2016 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=BCX99hcoYiE Fajne Edytowane 21 czerwca 2016 przez Dr.Czekolada Cytuj
XM. 10 869 Opublikowano 13 kwietnia 2017 Opublikowano 13 kwietnia 2017 (edytowane) To co sie dzieje od 1:47 Edytowane 13 kwietnia 2017 przez XM. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi