Skocz do zawartości

Gwiezdne Wojny, Epizod 8: Ostatni Jedi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ależ nie mogę się doczekać dzisiejszego seansu. Albo pokocham, albo znienawidzę.

Opublikowano

Bardzo lubię te recenzje, jak i cały kanał RedLetterMedia, ale nie nigdy nie przestaną mnie bawić używane w tym kontekście:

-Prequele są spoko bo moim zdaniem x, y z.

-Nie masz racji. Moim argumentem są argumenty innego gościa w 1,5 godzinnym materiale na YT

xD

Takie coś jest gorsze, niż prequele. A to już coś.

Opublikowano
23 minuty temu, Blue napisał:

Wiesz co? Chyba do akcji zaczyna wkraczać realizm magiczny i nostalgia. Obejszysz sobie podsumowanie requeli przygotowane przez Red Letter Media i napisz tego posta jeszcze raz. :)

Ale po co mam coś oglądać i na siłę wmawiać sobie, że te filmy są złe? :)

Znam te recenzje i znam wady tych filmów, ale to nie zmieni faktu, że je lubię :)

• Plusik 1
Opublikowano

Oczywiście, że prequele >>> TLJ. 

Tyle wspomnień i epickości, Darth Maul, klony, SKALA działań Sidiousa, przeciąganie Anakina na ciemną stronę, walka na arenie, Mustafar, MIECZE ŚWIETLNE. 

O pedo romansie Ani/Padme, CGI maszkarach czy Jar Jarze nie trzeba pamiętać, żeby zauważyć, że tam była MOC a obecnie jest HAJS i próby zadowolenia jak najszerszej publiki. 

• Plusik 2
  • Minusik 2
Opublikowano

ta, bo prequele wcale nie były  próbą zadowolenia jak najszerszej publiczności i zarobić tony hajsu. W ogóle to Piotruś to zbawca filmowy bo jemu na zyskach nie zależało, a na dostarczeniu cudownego filmu, serii, uniwersum które jest z nami już prawie pół wieku. A teraz to filmowcy hur dur, hajsy chcą tylko brać :sapek: 

nowa strona więc to prawda 

Opublikowano

Oho zaczyna się walka na "moja prawda jest mojsza niż twojsza" :D

Też zaczynam doceniać w jakiś tam sposób prequele po obejrzeniu 2 filmów nowej trylogii.

Patrząc na opinie w internetach wielu ludzi się zawiodło na tym filmie, a pierwsze recenzje podnosiły hajp do tego stopnia, że można się było spodziewać dzieła sztuki xD

Opublikowano

-Dołącz do mnie i pomogę ci ocalić Padme 

-OK. Zabiłem Mace Windu. Co dalej, jak ją uratujemy? 

-Jestem pewny, że wspólnymi siłami uda się nam w końcu znaleźć sposób <trollface>

masterpiece 

Opublikowano

Jak zaczynasz od zoltych napisow po przeczytaniu ktorych widz zastanawia sie czy przypadkiem przed seansem nie powinien byl przeczytac jakichs ksiazek z extended univeres, wyjasniasz w 2min, ze jeden z lepszych pomyslow na jakim bazowaly trzy wczesniejsze filmy to wlasciwie jakies tam virusy we krwi, wymyslasz postac jar jar binksa a na koncu umieszczasz to wszystko w jednym filmie bedacym poczatkiem nowej sagi to wiadomo ku.rwa, ze bedziesz czul sie "niezrozumiany".

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

A w nowej części film się zaczyna od tego, że

Spoiler

po napisach jest scena z ogroooooomnym Star Destroyerem do którego podlatuje Poe małym samolocikiem i sobie żarciki robi, no ku,rwa ale wściekły byłem z tej durnoty

Edytowane przez S(pipi)ix
Opublikowano
5 minut temu, S(pipi)ix napisał:

A w nowej części film się zaczyna od tego, że

Pokaż ukrytą zawartość

po napisach jest scena z ogroooooomnym Star Destroyerem do którego podlatuje Poe małym samolocikiem i sobie żarciki robi, no ku,rwa ale wściekły byłem z tej durnoty

A co, miał sobie szczotkę do dupy wsadzić?

Podobny ból tyłka ludzie mają o to, że Luke

strzepuje sobie niewidzialny pył z ramienia po tym jak nie mogli mu nic zrobić naku

rwiając do niego na full z artylerii

.

W ogóle dziwię się, że jeszcze nikt tutaj się nie przyjebał do

latającej Lei

, jak to widzę na fejsie w komentach czy pod niektórymi reckami w necie.

Opublikowano

no byłoby spoko. Kto chciał obejrzeć juz obejrzał, a jak ktoś czeka na dvd ripa i wchodzi do tego tematu z nadzieją, że nie zobaczy spoilera to pogratulować inteligencji.