Rudiok 3 337 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Godzinę temu, Shagohad napisał: Pytanie: lepsze to od "Łotr 1" (dla mnie to najlepsze Gwiezdne Wojny), czy nie ma startu? Nie, nie lepsze. Dla mnie też R1 jest jednym z lepszych SW. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Rouge one miał przede wszystkim klimat gwiezdnych wojen, gdzie first order w nowej trylogii to jakiś żart, a Rudy traktowany jak zwykła szmata. Te ostatnie sceny jak Ben robi pyskówki z rudym rodem z gimnazjum, a potem (pipi) o ścianę, żenada to mało powiedziane. Edytowane 19 Grudnia 2017 przez Moldar Edycja Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Godzinę temu, Playstation napisał: The Force Awakens w związku z tym że niewiele miał do zaoferowania, żerował cynicznie na nostalgii fanów (to ten słynny klimat o którym niektórzy wspominają). Poprawilem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) W końcu dobre i "prawdziwe" SW od Disneya, nie robiące rimjoba na każdym kroku. Łotr nie był zły tym bardziej jako spin off ale po wyjściu z kina zapomniałem o filmie. A o TFA szkoda nawet strzępić ryja. W końcu nie tak bezpieczne Star Warsy do porzygania, w końcu po wyjściu z kina czekam na nową część i chce mi się ponownie iść na TLJ. Rozwiązanie kwestii Snoke i pochodzenia Rey - Mistrzostwo. Brawo dla Johnsona za pokazanie wielkich jaj, aż się dziwię, że to w ogóle przeszło u Disneya. Ileż pryszczy pękło/pęka u ortodoksów xd Świetny Luke, naprawdę świetny poza tym cudowny powrót Yody. I to tego prawdziwego Yody z oryginalnej Trylogii a nie małpy z prequeli. Tak się robi comebacki panie Adams. Kylo, Rey, ostatnia bitwa (ta kolorystyka <3), ostatnie sceny - no w końcu pykło dużo rzeczy. Oczywiście nie wszystko było dobre. Murzyn i chinka.... tragedia (ch,ujowi kolorowi - przypadek?), Leia i mega żenująca scena z mocą, okropny wątek w kasynie, momentami "marvelowski" humor", za dużo zwierzaczków. Ubolewam tylko nad tym, że IX epizod znowu robi nudny i nijaki Adams ;/ Mogliby powierzyć już wszystko Johnsonowi, na szczęście nowa, nowa Trylogia jest jego - amen. Edytowane 19 Grudnia 2017 przez Słupek 1 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 https://naekranie.pl/aktualnosci/gwiezdne-wojny-ostatni-jedi-bylo-wazne-nawiazanie-do-lotra-1-2720103 Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) 31 minut temu, Słupek napisał: W końcu dobre i "prawdziwe" SW od Disneya, nie robiące rimjoba na każdym kroku. Łotr nie był zły tym bardziej jako spin off ale po wyjściu z kina zapomniałem o filmie. A o TFA szkoda nawet strzępić ryja. W końcu nie tak bezpieczne Star Warsy do porzygania, w końcu po wyjściu z kina czekam na nową część i chce mi się ponownie iść na TLJ. Rozwiązanie kwestii Pokaż ukrytą zawartość Snoke i pochodzenia Rey - Mistrzostwo. Brawo dla Johnsona za pokazanie wielkich jaj, aż się dziwię, że to w ogóle przeszło u Disneya. Ileż pryszczy pękło/pęka u ortodoksów xd Świetny Luke, naprawdę świetny poza tym cudowny powrót Pokaż ukrytą zawartość Yody. I to tego prawdziwego Yody z oryginalnej Trylogii a nie małpy z prequeli. Tak się robi comebacki panie Adams. Kylo, Rey, ostatnia bitwa (ta kolorystyka <3), ostatnie sceny - no w końcu pykło dużo rzeczy. Oczywiście nie wszystko było dobre. Murzyn i chinka.... tragedia (ch,ujowi kolorowi - przypadek?), Leia i mega żenująca scena z Pokaż ukrytą zawartość mocą, okropny wątek w kasynie, momentami "marvelowski" humor", za dużo zwierzaczków. Ubolewam tylko nad tym, że IX epizod znowu robi nudny i nijaki Adams ;/ Mogliby powierzyć już wszystko Johnsonowi, na szczęście nowa, nowa Trylogia jest jego - amen. *Abrams Edytowane 19 Grudnia 2017 przez gekon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 2 godziny temu, milan napisał: Łotr miał (...) fajną główną bohaterkę. Nie czytałem nigdy nic bardziej kontrowersyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Szkoda że ne pisałeś skeczy do LJ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
boston_luke 193 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Okazuje się, że Last Jedi jednak nie jest pierwszym filmem SW, w którym Spoiler brakuje "I have a bad feeling about this". https://www.inverse.com/article/39513-star-wars-the-last-jedi-easter-egg-ive-got-a-bad-feeling-about-this Najwyraźniej BB-8 "powiedział" to do Poe na początku filmu. No kur.wa, że to przeoczyłem. xD Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) 2 godziny temu, Słupek napisał: Rozwiązanie kwestii Pokaż ukrytą zawartość Snoke i pochodzenia Rey - Mistrzostwo. Brawo dla Johnsona za pokazanie wielkich jaj, aż się dziwię, że to w ogóle przeszło u Disneya. Niby czemu te dwie kwestie świadczą o wielkości jaj Johnsona? Że niby Spoiler zabicie złego mistrza przez jego ucznia czy to, że główny nowy uczeń Jedi pochodzi z biednej rodziny to jakaś nowość w świecie SW?? Proszę cię... W ogóle śmieszy mnie, że ci, którzy uważają TLJ za dobry film sądzą, że główną wadą dla tych, którym film się nie podobał, są te dwa wątki. Nawet ja bym je zaliczył jako plusy filmu. Chociaż samo wykonanie też mogło być lepsze, bo np. śmieszne, że Spoiler Snoke potrafił mocą połączyć na "skajpie" Ben i Rey, chociaż byli w różnych miejscach galaktyki, ale to, że mu zaczął miecz koło nosa wibrować to jakoś przegapił Edytowane 19 Grudnia 2017 przez MBeniek Cytuj Odnośnik do komentarza
Yap 2 788 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 1 godzinę temu, MBeniek napisał: Ukryj zawartość Snoke potrafił mocą połączyć na "skajpie" Ben i Rey, chociaż byli w różnych miejscach galaktyki, ale to, że mu zaczął miecz koło nosa wibrować to jakoś przegapił Moze ze Kylo jest o wiele potezniejszy niz sie spodziewamy. Dla mnie przede wszystkim braklo Rey i walk typu Kylo vs. Rey z TFA. Jasne, byla wiadoma scena, ale to wszystko za maaaalo. To co bylo na wyspie Luke’a to byly czyste nudy. Zadnych fajnych wnioskow z tego nie wyciagnalem. Bitwa pod koniec na plus, ale bardzo, ale to bardzo zyczylem mudzinowi, zeby zostal meczennikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Cytat Niby czemu te dwie kwestie świadczą o wielkości jaj Johnsona? Że niby Ukryj zawartość zabicie złego mistrza przez jego ucznia czy to, że główny nowy uczeń Jedi pochodzi z biednej rodziny to jakaś nowość w świecie SW?? Proszę cię... Nie o to chodzi, tylko o to, że fani już tyle teorii naje bali, analizowali kurwa każdy kadr ze Snołkiem, ze jest Darth Plagueisem, Vaderem, pierwszym Jedi, starym Anakina i chuj wie jeszcze co. To samo Rey- córka Luke-a, Obi-Wana, córka Jynn Erso, cioteczna kuzynka brata męża siostry Lando Calrissiana. A tu chuj bombki strzelił i wszystkie teorie I jak widać, wcale nie były to aż tak ważne kwestie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Kylo jeszcze fajnie to podsumował wg mnie "koniec ze Skywalkerami i całą stara ekipą, postaciami". Jedno zdanie a cholernie ważne odnośnie VIII epizodu, tych wszystkich teorii, czy bagażu poprzednich części. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 4 godziny temu, Mejm napisał: Poprawilem. ale miał poza tym coś do zaoferowania wywal fanservice z łotra i zostajemy z nijakimi bohaterami i nudną do porzygu historią Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 11 minut temu, Masorz napisał: Nie o to chodzi, tylko o to, że Pokaż ukrytą zawartość fani już tyle teorii naje bali, analizowali kurwa każdy kadr ze Snołkiem, ze jest Darth Plagueisem, Vaderem, pierwszym Jedi, starym Anakina i chuj wie jeszcze co. To samo Rey- córka Luke-a, Obi-Wana, córka Jynn Erso, cioteczna kuzynka brata męża siostry Lando Calrissiana. A tu chuj bombki strzelił i wszystkie teorie I jak widać, wcale nie były to aż tak ważne kwestie. Po co komu Force Awakens w takim razie? Dlaczego TLJ, bez jednego niepotrzebnego wątku a z trochę większą ekspozycją na początku, nie jest epizodem VII. Dlaczego to jest tak chu.jowo rozplanowane? W świecie przedstawionym minęło kilkanaście godzin i mielimy w miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 TLJ pasuje bardziej jako odcinek serialu a nie pełnoprawny film. I to taki odcinek, po którym włodarze analizują, pukają się w czoło i w następnym odcinku odkręcają głupoty. No a tu trza 2 lata czekać minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 To właśnie TFA kończył się w najbardziej interesującym momencie, w cholernie słaby sposób. To właśnie TFA nie odpowiadało co się działo po Powrót Jedi (pewne rzeczy są bo są nie ważne skąd, jak i po co). Plus stawiało mnóstwo pytań bez odpowiedzi, karząc czekać 2 lata. Pamiętam, że nie mogłem uwierzyć, że tak słabo się kończy pełnometrażowy film niczym właśnie odcinek serialu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Oba filmy przedstawiają dość słaby wycinek, jeżeli skupiamy się tylko na konflikcie. To wszystko powinien być jeden film otwierający się w momencie rozwalenia starkiller i walki na miecze. Wywalić Finna, Rey przedstawić w otwierających napisach jako uczennice wierną Lukowi (z wcześniejszym backstory podobnym do obecnego ale rozwiniętym w innym medium). Film powinien się kończyć gdzieś w momencie jak jesteśmy w sali tronowej w TLJ. Bez Maz Kinaty, Rose, lesby w różowych włosach. Mamy sztywniutki film. Edytowane 19 Grudnia 2017 przez Sebas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 W ogóle ta trylogia powinna być o czym innym. Po pokonaniu Imperium to Republika powinna rządzić a resztki imperium powinny się restrukturyzować, czyli odwrotnie jak jest w rzeczywistości. Miałem ogromną nadzieję, że TFA będzie dalej kontynuowało walkę nowej republiki z imperium a nie jakieś ruchy oporu czy ruchy porządku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) trochę piz,da że po 5h materiału filmowego osiągnięciami first order jest zestrzelenie planety (czy tam planet nie pamiętam) i gonienie przez 2h kilku stateczków. niby groźni, ale wszystko poza filmami się działo. pamiętam, że po siódemce były obawy "no dobra, to co teraz będzie robić First Order? nie było lepiej poczekać z rozwaleniem tej ich super broni do ósemki?" i szczerze mówiąc trochę te obawy były uzasadnione. Edytowane 19 Grudnia 2017 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Czyli co chłopaki, 5 > 6 > 4 = 3 > R1 > 8 > 1 = 2 = 7 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 5>6>4>8>7>R1>3>2>1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 5 > 6 > R1 > 3 > 7 > 8 > 4 = 1 = 2 Nie lubię New Hope i tego całego drewna w tym filmie, ciężko mi się to ogląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Słupek 2 119 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 46 minut temu, S(pipi)ix napisał: W ogóle ta trylogia powinna być o czym innym. Po pokonaniu Imperium to Republika powinna rządzić a resztki imperium powinny się restrukturyzować, czyli odwrotnie jak jest w rzeczywistości. Miałem ogromną nadzieję, że TFA będzie dalej kontynuowało walkę nowej republiki z imperium a nie jakieś ruchy oporu czy ruchy porządku. Amen. Też tak myślałem. 5=6>3>4>8>R1 > (1,2,7) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 5=6>3>4>R1>7>1>2>8 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi