Moldar 2 242 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 No i masz teraz Bena z dałnem, historia jest kontynuowana. Disney nie ma własnej ciekawej wizji tej nowej trylogii, powielanie tych samych schematów i wyszło jak wyszło. Błędem jest robienie tego przez różnych reżyserów, co widać po dwóch częściach. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 (edytowane) w I-III miałeś jednego reżysera, a wyszło jak wyszło No ale dobra, widzę, że mamy tu fanów tego kupsztala Edytowane 31 Grudnia 2017 przez gekon Cytuj Odnośnik do komentarza
Moldar 2 242 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 No nie bardzo jestem fanem prequeli, ale tak samo jak nie jestem nowej, bo fabularnie żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 (edytowane) ok, czyli jesteś tylko fanem imperium kontratakuje mi tam bardziej chodziło o canarisa, z postu na post coraz bardziej upośledzeniec Edytowane 31 Grudnia 2017 przez gekon Cytuj Odnośnik do komentarza
Canaris 304 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 W dniu 31.12.2017 o 08:07, Blue napisał: Moge sie dowiedzieć po kiego (pipi)a piszesz tą "krytyke" Prequeli ? Czy ja w którymś momencie napisałem że były one LEPSZE od FA/LJ ? Bo o ile dobrze pamiętam to wspomniałem o prequelach tylko w kontekscie tego że nikt wtedy polityki nie robił tymi filmami i dlatego nikt nie miał pretensji do murzynów, kobiet itp w rolach głównych ( tym bardziej że były to role które miały swoje wątki, cel i były w 100% uzasadnione ). A to jest akurat prawda w odniesieniu do wszystkich produkcji - nie waląc gruchy nad polityką przed premierą, ludzie ( przynajmniej nie masowo bo wiadomo że zawsze znajdzie sie czub szukający spisków ) nie szukają ""przesłań"". I nie szukali tak w przypadku Expanse, Netflixowego Punishera, Walking Dead, Battlestar Galactica, SG-1, Star Treków ( to nawet był przykład tego że twórcy mogą mieć wyraźne skrzywienie na punkcie komunizmu i liberalności a jak zrobią dobry film/serial to nikt na podstawie tego nie bedzie krytykował ) itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) Cytat Bo o ile dobrze pamiętam to wspomniałem o prequelach tylko w kontekscie tego że nikt wtedy polityki nie robił tymi filmami i dlatego nikt nie miał pretensji do murzynów, kobiet itp w rolach głównych ( tym bardziej że były to role które miały swoje wątki, cel i były w 100% uzasadnione ). weź się najpierw dowiedź jak było, a potem coś pisz, bo to już nawet nie jest zabawne. Rzucasz jakimś sucharami w ciemno, a wystarczy chwilka w Google jak nie jesteś obeznany w temacie. kontrowersje i pretensje były zawsze i w każdej części, zaczynając od Watto, ludzi pustyni czy znikomej roli kobiet. Nie, wyśmiewanie się z żydków nie miało jakiegoś większego uzasadnienia. Edytowane 2 Stycznia 2018 przez gekon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) Byłem, oglądałem i podobało się. Krótko napisze: Plusy w końcu moc jest mocą (końcowa scena z chłopczykiem <3) muzyka scenografia i efekty specjalne zwroty akcji nostalgiczne bicie po dzwonku Minusy Humor na siłę (serio żart o "twoja stara" w pierwszych minutach filmu?w gwiezdnych wojnach?) Rose, o jezu jaki nietrafiony casting, ale mnie laska irytowała. więcej pytań niż odpowiedzi z cyklu żenada: wiadoma scena z leią XD dali by parasolkę i kapelutek była by mary poppins. uwaga spoilery z filmu szkoda, ze tak mało wiadomo o settingu sw, jaką siłą jest nowy porządek, kim był snoke skoro nie sithem ani jedi tylko tym całym "ren" co to gurwa ren? szkoda trochę zagrywek z prometeusza, postawili pytania w filmie, w kolejnej cześci olali je zabijając postacie, phasma? XD NOPE znowu 5 minut na ekranie i śmierć. Wątek Fina i Rose mogło by nie być i jest irytujący wręcz, mam nadzieje że umrą w następnym filmie. Myślałem, że zabiją leię i ładnie wplasują jakoś brak Ficher w nowej części, no ale nie rzucili się na łatwiznę, a scenariusz na to pozwolał za to plus. Poe najlepsza przemiana w filmie po Kylo, Rey harcerzyk niknie w filmie, Luke na plus aczkolwiek scena z yodą chyba najlepszym momentem w filmie, nie zrobili (pipi)owego cgi skaczącego zielonego krasnala, tylko tego starego szurniętego staruszka z klasyki. edyta: a i troche brak logiki, luke na koniec przeciągną vadera na jasną stronę, największego madafake galaktyki, a w(pipi)ionego siostrzeńca z adhd juz spisał na straty XD WTF? No i ta scena walki z projekcją po której luke ginie XD troche bez sensu dla mnie. Ale niech będzie, że to jakaś wyższa forma honoru i za(pipi)istości zginąć w ten sposób. Film mi sie nie dłużył, ale powinien się skonczyć na sali tronowej po walce, jak kylo proponuje nowy "pyerdol" w galaktyce, ona sie zgadza, ruch oporu ginie poza angielskimi lotnikami z allo allo i mamy hype na 9 ep JAK TO CO BĘDZIE DALEJ W GALAKTYCE? a tak rozłożenie sił na koniec takie same jak na początko filmu z minusem paru zbitych figur. MI SIE PODOBAŁO / 10 Edytowane 3 Stycznia 2018 przez Orzeszek Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Tez wlasnie wrocilem i mam to samo co Orzech z tym, ze w minusach zamienie "wiecej pytan niz odpowiedzi" na babke general bo jej fioletowe wlosy strasznie mi sie kojarzyly ze zje.banymi feministkami. Mam tylko nadzieje, ze byl to przypadek i zaden uklon w ich strone. Film znacznie lepszy niz TFA, myslalem, ze bedzie ok 2h a 2,5h zlecialo jak nigdy. Ciekaw jestem forumowego pier.dolenia, ale to moze jutro (plus na yt filmiki "czemu jestem tlj zawiedziony"). Daje solidne masorzowe 8/10. Moze nawet z plusem. Aha, zje.biscie ze ta czesc jest w sumie zamknieta i w trzecim epie moga wystartowac wlasciwie z czymkolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 btw. bomby grawitacyjne w kosmosie Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 I lasery i dzwiek i wybuchy c'nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
boston_luke 193 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 3 minuty temu, Mejm napisał: babke general bo jej fioletowe wlosy strasznie mi sie kojarzyly ze zje.banymi feministkami. Mam tylko nadzieje, ze byl to przypadek i zaden uklon w ich strone. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) ta czesc to ciota i ch.uj, wyjaśniłem na poprzedniej stronie, a lajkują ją chyba tylko fani 1-3 albo janusze co widzieli poprzednie części w tvnie i to tak urywkami przy remoncie mieszkania i robieniu kolacji Edytowane 3 Stycznia 2018 przez maciucha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 No widac fanom jutubowej patologii wyjatkowo nie podeszla. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 ale szukacie logiki w filmie gdzie dziala wielkosci planety niszczą uklady gwiezdne, a najwieksze badassy biją się na świecące kijki? XD Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Teraz, Orzeszek napisał: ale szukacie logiki w filmie gdzie dziala wielkosci planety niszczą uklady gwiezdne, a najwieksze badassy biją się na świecące kijki? XD Jezus maria ile razy trzeba ludziom tłumaczyć że setting fantasy/sf nie jest wymówką to robienia rzeczy z du.py, bo nie ma się pomysłu na film? Przyjęte są pewne prawa rządzące danym uniwersum i wszystko powinno być logiczne w tych ramach. Tutaj nie jest i m.in. dlatego film ssie pauke. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 No mam nadzieje, ze maciucha bedzie taki skrupulatny w badaniu pacjentow jak w wyszukiwaniu sprzecznosci w filmie o karlowatych niedzwiedziach ratujacych galaktyke. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Mejm, ale masz coś merytorycznego do powiedzenia czy stać cię tylko na personalne wycieczki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 no ale sw to bajka disneya, podczas krola lwa siedziales w(pipi)iony bo zwierzeta rozmawialy? Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 No właśnie w tym problem że to od niedawna bajka disneya, a nie klasyczna baśń w kosmosie, którą seria była przez kilkadziesiąt lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 3 minuty temu, maciucha napisał: Mejm, ale masz coś merytorycznego do powiedzenia czy stać cię tylko na personalne wycieczki? Jak ktos zaczyna od "bomby w kosmosie" w odniesieniu do SW to konczy jakiekolwiek merytoryczne dyskusje. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 (edytowane) 3 minuty temu, Mejm napisał: Jak ktos zaczyna od "bomby w kosmosie" w odniesieniu do SW to konczy jakiekolwiek merytoryczne dyskusje. Zacząłem na 27 stronie, bomby to tylko drobny detal przy tej całej spie.rdolinie jaką zaserwował widzom Rian Johnson. Edytowane 3 Stycznia 2018 przez maciucha Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 nie wiem, ja sie uznaje za ortodoksa star warsow i mi sie podobalo, a jestem wyczulony na bullshit w filmach, no ale kazdy ma inny prog tolerancji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 268 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 29 minut temu, maciucha napisał: Zacząłem na 27 stronie, bomby to tylko drobny detal przy tej całej spie.rdolinie jaką zaserwował widzom Rian Johnson. Przeczytam jutro i sie odniosne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 @Orzeszek Co do Luke'a On nie umar per se, nie chodziło o zaje.bistość czy honor - po prostu tak silne projekcje rycerzy jedi były na tyle wyczerpujące, że zniknął jako ludzka postać 39 minut temu, maciucha napisał: Mejm, ale masz coś merytorycznego do powiedzenia czy stać cię tylko na personalne wycieczki? A ty coś merytorycznego napisaleś czy tylko zwyzywałeś ludzi od januszy (kek) bo im się film podobał (kek2) a tobie nie (kek3) Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 599 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 napisałem (kek4) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi